fbpx

Škandal! Obrezovanje usodno za malčka, v Sloveniji muslimani zahtevajo, da se obrezovanje uzakoni!

Slika je simbolična (Foto: Youtube)

Italijo je pretresla smrt 2-letnega dečka iz Nigerije, ki je umrl po postopku obrezovanja, v resnem stanju pa je prav tako njegov brat dvojček. Gre za prakso, ki jo v večini primerov izvajajo muslimani, za kar pa se že zavzemajo tudi v Sloveniji.

V Italiji so aretirali ameriškega državljana libijskega porekla, potem ko je v kraju Monterotondo v bližini Rima po postopku obrezovanja umrl 2-letni deček iz Nigerije. Po enakem postopku v resnem stanju ostaja tudi njegov brat dvojček, a v ponedeljek so dejali, da se njegovo stanje izboljšuje. Kot še poroča italijanska tiskovna agencija ANSA, se ocenjuje, da je v Italiji vsako leto obrezanih prek 5 tisoč otrok, od tega 35 odstotkov nelegalno, kar predstavlja izziv za oblasti.

Bodo takšne prakse kmalu postale množične tudi v Sloveniji?!
Na oktobrski seji vlade so lansko leto, kot smo na Nova24TV takrat poročali, poleg drugih številnih zahtev Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji (zahteva po islamski duhovni oskrbi v vojski, zaporih in bolnišnicah) razpravljali o opravljanju obrednega obrezovanja muslimanskih dečkov. Muslimani so podali zahtevo, da se obrezovanje muslimanskih dečkov dovoli, torej, da se z zakonodajo v pristojnih zdravstvenih ustanovah uredi možnost uresničevanja tega verskega predpisa in se zagotovi, da to ravnanje ni kaznivo dejanje, da se obrezovanje lahko opravi iz verskih razlogov in se ob tem zagotovi primerno ceno storitve.

Foto: STA/iStock

J. Ž.