fbpx

NVO kapitanka, ki je v Evropo prevažala ilegalne migrante, od EU zahteva ukinitev Evropske agencije za mejno in obalno stražo

Nemška kapitanka NVO ladje Sea-Watch 3 Carola Rackete se ukvarja s prevozom ilegalnih migrantov v Evropo. Med njimi so tudi obsojeni morilci, posiljevalci in trgovci z belim blagom (foto: EPA)

Kapitanka NVO ladje Carola Rackete, ki v Evropo prevaža ilegalne migrante, med njimi tudi obsojene morilce, posiljevalce in ostale težke kriminalce, je Evropsko unijo pozvala naj preneha s financiranjem Frontexa, Evropske agencije za mejno in obalno stražo.

Nemška kapitanka NVO ladje Sea-Watch Carola Rackete, ki se je lani z ladjo na kateri je prevažala ilegalne migrante zabila v patruljni čoln italijanske obalne straže, da bi izsilila vplutje v pristanišče, ki je bilo zaprto za ilegalne migrante, je Evropsko unijo obtožila, da si želijo, da bi se migranti utopili v Sredozemlju.

O Racketejevi in njeni sprevajalni dejavnosti in uvoza hudih kriminalcev smo na Nova24TV v preteklosti že poročali. Tokrat je obtožila agencijo Evropsko agencijo za mejno in obalno stražo (Frontex), ki resnici na ljubo migrantom še pomaga čim hitreje priti v Evropo, namesto, da bi jih deportirali nazaj v izvorne države, da “vzdržuje rasistično mejno politiko evropskih držav.”

Zahteva prenehanje financiranja za Frontex
“Podreti moramo evropsko trdnjavo, ki je bila ustvarjena zato, da bi revni pomrli na sredozemskih obalah, kjer jih nihče ne vidi,” je prepričana Racketejeva. Na tako trditev, lahko odvrnemo samo, da četudi bi kaj takega bilo res, je vsa krivda za njihove smrti na Racketejevi in preostanku njene NVO klike, ki je ilegalnim migrantom, dala občutek, da če bodo šli na morje, jih bodo tudi pobrali in odpeljali v Evropo.

Foto: epa

“Če #BlackLivesMatter v ZDA zahteva prenehanje financiranja policije, potem posledično moramo mi zahtevati prenehanje financiranja Frontexa v Evropi,” je zapisala na Twitterju. Tiskovni predstavnik Frontexa je predlog označil za nesmisel.

Ivan Šokić