V BiH blizu meje s Hrvaško migrant podlegel strelu iz puške

Datum:

Za posledicami strelov iz lovskega orožja je v BiH umrl migrant. Ta je bil ustreljen pri poskusu nelegalnega prečkanja bosansko-hrvaške meje, njegova identiteta pa še ni znana. Situacija na Balkanu je precej pereča, samo na območju Bihaća in Velike Kladuše je trenutno vsaj 4 tisoč migrantov.

                   

Policija v Bihaću v Bosni in Hercegovini je danes potrdila, da je umrl migrant, ki so ga hudo poškodovali streli iz lovskega orožja. Preminuli je bil v skupini migrantov, ki so skušali nezakonito vstopiti na Hrvaško. Policija v BiH je sprožila preiskavo, da bi ugotovila, ali se je tragedija pripetila v BiH ali na Hrvaškem. Tiskovni predstavnik bihaške policije Ale Šiljdedić je za sarajevski novičarski portal klix.ba povedal, da je bil migrant ranjen v hrbet ter da gre najverjetneje za posledice strelov iz lovskega orožja. Kot navaja Slovenska tiskovna agencija, njegova identiteta še ni znana.

Preiskovalci bodo poskusili ugotoviti, na kateri strani meje je dejansko prišlo do dogodka
Nekaj po 7. uri zjutraj je skupina sedmih migrantov pripeljala ranjenega kolega do železniške proge v naselju Kulen Vakuf pri Bihaću. Prebivalci so obvestili policijo, a je ranjeni moški kljub nudenju pomoči umrl v ambulanti v Kulen Vakufu, je potrdila policija. Šiljdedić je še dejal, da bodo preiskovalci poskusili priti do kraja dogodka, da bi ugotovili, ali se je dogodek zgodil v BiH ali na Hrvaškem. Potrdil je, da so migranti nameravali ilegalno vstopiti na Hrvaško.

Foto: Twitter

Na območju Bihaća in Velike Kladuše trenutno vsaj 4 tisoč migrantov
Po podatkih policije BiH je v migrantskih centrih na območju Bihaća in Velike Kladuše najmanj 4 tisoč ljudi. Vsak dan na to območje na zahodu BiH pride še približno 100 migrantov, ki nameravajo nadaljevati svojo pot proti Hrvaški in naprej proti državam Zahodne Evrope, so ocenili.

Hrvaška policija je danes sporočila, da so v gozdu pri Stari Gradiški našli 13 oseb, med katerimi je bilo sedem otrok in štiri ženske, ki so s čolnom čez reko Savo s severa BiH ilegalno prispeli na Hrvaško. V skupini sta bila tudi novorojenček in nosečnica, so navedli. Kot so dodali, gre za člane treh družin iz Iraka, ki so zaprosili za azil na Hrvaškem, še navaja STA.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...