fbpx

Lastnik zagrebške restavracije homoseksualcem prepovedal vstop

Miroslav Radičević - Miro. (Foto: Fb)

Latnik restavracije Tihi Gaj v Zagrebu Miroslav Radičević je pred dnevi na Facebooku objavil, da je vstop pedrom v njegovo restavracijo strogo prepovedan. Na njegovo objavo je opozorila stran “Seksizam naš svagdašnji“. 

Lastnik restavracije Tihi gaj Miroslav Radičević na vseh svojih profilih širi homofobijo, kot da ne bi vedel, da je diskriminacija zakonsko prepovedana, so zapisali na strani “Seksizam naš svagdašnji“. Govora je o treh profilih: Radičević Tihi Gaj, Kralj Ćevapa in Miroslav Radičević – Miro. Na vseh treh profilih so fotografije lastnika Tihega Gaja, Radičevića. Lokal je na obrobju Zagreba, poroča Index HR

Sporna objava lastnika zagrebške restavracije na Facebooku je že izbrisana. A zadeve pred tem ni zgolj objavil, ampak jo je celo delil. Njegovo prejšnje podjetje je končalo v stečaju in bilo ukinjeno, zato je odprl novo. Na Facebookovem profilu lahko zasledimo številne fotografije in objave, povezane z restavracijo. Radičević je lastnik in direktor podjetja Obitelj Radičević d.o.o., ki je registrirano za gostinsko dejavnost.

Gostilna Tihi Gaj v Zagrebu, kjer je prepovedan vstop “pedrom”. (Foto: Fb)

Od leta 2009 do 2016 je bil direktor družbe Tihi Gaj, ki je končala v stečaju,  do leta 2008 pa je bil lastnik istoimenske obrti. Na telefon se gospod ne javlja prav rad, se je pa naknadno oglasil na Facebooku, kjer je zapisal, da se opravičuje, če je bil kdo prizadet. Dodal je še, da je bila njegova objava napačno interpretirana.

Lastnik picerije v Samoboru: četnikov iz Niša in črncev ne zaposlujemo, ker kvarijo videz mesta
Kot je še pojasnil, je Tihi Gaj javni objekt, zato so vabljeni vsi, ki želijo priti, obvestilo pa je bilo namenjeno gostom, ki se neprimerno obnašajo, le da se je napačno izrazil. Se je pa nedavno zgodil podoben incident v bližnjem Samoboru. Lastnik ene od picerij je na Facebooku zapisal, da ne zaposlujejo četnikov iz Niša in črncev, ki kvarijo videz mesta. V tem primeru je policija sprožila kriminalistično preiskavo.

Miroslav Radičević, lastnik restavracije Tihi Gaj, se opravičuje vsem prizadetim in pojasnjuje, da je bila izjava napačno interpretirana. (Foto: Fb)

Foto: Facebook

Foto: Fb

Foto: Fb

Tihi Gaj (Foto: Fb)

Sara Kovač