V Evropi vse več otroških oddaj, ki promovirajo in spodbujajo prehod iz enega v drugi spol

Kika

Nemška otroška televizija, ki jo predvajajo državni mediji, financirani s strani davkoplačevalcev, v celoti sprejema in predvaja vsebine za transspolne osebe, spodbujajo prehod iz enega spola v drugi, ignorira pa stranske učinke in tveganja, ki jih to pušča na otrocih.

Nemška otroška televizija na javni televizijski mreži predvaja enostransko vsebino, ki prikazuje prehod med spoloma kot pozitiven, pogumen in skoraj netvegani proces, čeprav številne študije in pričanja tistih, ki so operativni prehod s hormonsko terapijo obžalovali, kažejo, da je življenje lahko resno ogroženo.

Državni nemški mediji in televizijske mreže imajo na voljo celotno paleto vsebin za transspolne osebe, ena od njihovih glavnih ciljnih publik pa so majhni otroci. Kontroverzni otroški program rutinsko prikazuje transspolne ljudi kot pogumne figure, ki jih je treba ne le občudovati, ampak tudi posnemati, pri čemer ni niti malo ali celo nič razprave o možnih slabostih ali stranskih učinkih, povezanih z odločitvami, ki spreminjajo življenje, povezanimi s hormonsko terapijo in operacijo.

Levičarsko pristranski otroški TV-kanal
Eden največjih promotorjev pro-transspolnih vsebin je otroški programski velikan KiKA, ki prejema ogromno davkoplačevalskega denarja od javnih televizijskih omrežij ARD in ZDF, obe omrežji obtoženi skrajno levičarske pristranskosti. KiKA že dolgo predstavlja spremembo spola, zaviralce hormonov in celo operacijo prehoda kot pozitivne in zdrave cilje za mlade kljub vse večjemu številu zdravnikov in celo zdravstvenih organov, vključno s švedskim nacionalnim odborom za zdravje in dobro počutje, ki zdaj odsvetuje jemanje zaviranje hormonov zaradi neugodnih zdravstvenih in psiholoških posledic.

Kika promovira transspolnost (Foto: zajem zaslona)

“Ko misliš, da si punca, si punca”
KiKA je že leta 2016 izdelala segment z naslovom “Ko misliš, da si punca, si punca“, v katerem je bila 10-letnica, ki je spremenila spol. Voditelj oddaje otrokom, ki se soočajo s podobnimi vprašanji o svojem spolu ali spolnosti, ni ponudil niansiranih ali nepristranskih nasvetov, temveč je spremembo spola v celoti podprl. V začetku tega leta je priljubljena otroška oddaja, znana kot “Miška” (“Die Maus”), vključevala epizodo za transspolnost, potezo, ki je prišla na naslovnice po vsej Nemčiji. KiKA je ustvarila tudi program, ki otrokom in mladostnikom omogoča neposredno interakcijo s transspolnimi ljudmi. “NIck”, ki se je rodil kot biološko dekle, a je od takrat prestopil v moškega, je bil pred kratkim predstavljen v “klepetu” KiKA, v katerem so ga otroci do 16. leta lahko spraševali o transspolnih temah.

Na Švedskem po poročanju tujih medijev poročajo o življenjskih posledicah, ki jih zaviralci hormonov povzročijo otrokom. Naglica s predpisovanjem močnih zdravil za blokiranje hormonov otrokom je povzročila številne samomorilne in resne fizične stranske učinke. V zadnjem času je več medicinskih študij pokazalo, da hormonsko zdravljenje za mlade nima znanstvene podlage in da tveganja odtehtajo koristi, vključno z velikim poročilom švedske agencije za medicinsko in socialno vrednotenje. Agencija je navedla, da po zdravljenju na stotine bolnikov v preteklih letih ni jasno, ali je zdravljenje učinkovito ali varno.

Foto: epa

Poročilo je pokazalo, kako je 13 mladoletnikov, zdravljenih s hormoni, utrpelo hude neželene učinke, klinika v bolnišnici Karolinska v Solni na Švedskem pa se je odločila, da omeji hormonsko zdravljenje zaradi resnih stranskih učinkov, ki jih opaža, vključno s srčno-žilnimi boleznimi, neplodnostjo, trombozo in raka, po poročanju časopisa Dagen. Rast števila mladih, ki si prizadevajo za tranzicijo, poteka vzporedno z medijsko spodbudo, ki je temu naklonjena. Nemški uporabniki Twitterja se močno zavedajo številnih levo-liberalnih trendov, ki jih je uvedel ameriški svet, kjer heštegi promovirajo transspolna vprašanja, filme in publikacije, vsako kritiko transspolne ideologije kot obliko. sovražnega govora.

Ali bodo številne študije o posledicah lahko prebile v ospredje?
Levičarski liberalci pa so zdaj našli podporo za širjenje svojega sporočila prek nemških medijskih velikanov, ki jih financirajo davkoplačevalci in pričakovati je, da se bo ta trend le še povečal. Na to je opozorila tudi svetovno znana pisateljica JK Rowling, ki je zapisala, da so mlada dekleta v samo nekaj letih izkusila spolno disforijo, pozneje pa se je soočila z grožnjami s smrtjo, ker je opozorila, zakaj bi ta trend lahko imel resne posledice, ob čemer je treba opozoriti, da obstaja veliko primerov, ko se dekleta želijo vrniti v prvotno stanje pa je to nemogoče. Vendar pa poročila o stranskih učinkih, neplodnosti in celo raku niso naredila veliko, da bi odvrnila žareče poročanje o transspolnih osebah v nemških javnih medijih. Ni še jasno, ali bodo študije o nevarnostih prehoda ali pričevanja številnih moških in žensk, ki obžalujejo svojo tranzicijo, prebila v ta omrežja, vendar je sporočilo za zdaj dosledno: prehod je pogumen in pravična izbira, ki vas bo osrečila.

Ana Hribar