fbpx

Skrivni dokumenti razkrivajo: Hunter Biden se je pritoževal, da je moral “polovico” plače zapraviti za potrebe svojega očeta!

Hunter Biden in nekdanji podpredsednik ZDA Joe Biden (Posnetek zaslona: Youtube)

Na dan prihajajo nove sočne podrobnosti (skrivnosti) iz življenja družine aktualnega ameriškega predsednika Joea Bidna. V enem izmed svojih zasebnih sporočil, naj bi njegov sin Hunter Biden potožil, da je moral polovico svojih prihodkov potrošiti za privatne potrebe svojega očeta. Predsednik ZDA pa vztraja, da ni imel nikdar koristi od poslov svojega sina v tujini. Prav tako je izrazil prepričanje, da njegov sin ni prekršil ameriške zakonodaje, saj se je Hunter soočil s preiskavo FBI. 

Na dan prihajajo nove sočne podrobnosti, ki naj bi jih skrival prenosnik, ki je bil nekoč v lasti Hunterja Bidna, sina aktualnega predsednika ZDA Joea Bidna. Kot kaže se je trenutni predsednik močno zanašal na finančno pomoč svojega sina, in sicer v času ko je bil podpredsednik pa tudi še pozneje. Hunter naj bi denimo kril njegove mesečne stroške za telefon v višini 190 dolarjev leta 2010 in preko 5750 dolarjev za popravila Bidenove hiše v Wilmingtonu v Delawareju, poroča Sputnik News

Podatke naj bi razkrilo elektronsko dopisovanje med Hunterjem in njegovim poslovnim partnerjem v investicijski družbi Rosemont Seneca Partners. Ob tem ostaja nejasno, zakaj je aktualni predsednik ZDA, ki je letno kot senator zaslužil preko 100 tisoč dolarjev pred letom 2009 in 225 tisoč dolarjev letno kot podpredsednik ter oddajanjem stanovanja pokojne matere za dodatnih 26.400 dolarjev na leto, zahteval finančno pomoč od svojega sina. V javnosti pa naj bi se pojavila tudi korespondenca sporočil, ki jih je Hunter izmenjal s svojo hčerjo Naomi.

Hunter in Joe Biden (Foto: epa)

Hunter naj bi po odhodu svojega očeta iz Bele hiše le tega še naprej sponzoriral, kljub temu da je letno zaslužil do 11,1 milijona dolarjev s svojimi govori in pisanjem knjig. Hunter, ki je sicer v tem času preko svojega kontroverznega položaja v ukrajinskem plinskem podjetju, ki se je znašlo v preiskavi zaradi korupcije – Burisma Holdings, zaslužil približno milijon dolarjev letno ter neznan znesek dohodka iz postranskih poslov s kitajskimi partnerji. V zasebnih sporočilih je zapisal, da je porabil “polovico” svojega zaslužka za očeta in morda tudi za nekatere druge družinske člane. 

Joe Biden naj bi aktivno uporabljal tudi “večino” Hunterjevih kreditnih linij 

Hunter je v enem svojih sporočil zapisal, da lahko vsi naredijo to, kar je naredil on sam in plačujejo vse za celotno družino naslednjih 30 let. “Res je težko. A brez skrbi, za razliko od Popa [Joeja Bidena], te ne bom prisilil, da mi daš polovico svoje plače.” To je Hunter sporočil svoji hčeri leta 2019 ter ji zagrozil, da nikdar več, od njega ne bo prejela niti groša. Obenem jo je še pozval, naj sama najde način kako se preživljati. Vrh tega naj bi Joe Biden aktivno uporabljal “večino” Hunterjevih kreditnih linij. Hunter je leta 2018 celo potožil svojemu pomočniku, da so ga izključili z njegovega lastnega bančnega računa, in sicer zaradi prevelikega števila kuharjev v kuhinji, prevelikega števila sprememb profila itd.

Domen Mezeg