fbpx

[Video] Za senatorsko mesto v Vermontu se poteguje tudi republikanski kandidat slovenskih korenin Zupan, ki ima za protikandidata socialista Bernieja Sandersa

Republikanski kandidat za vermontskega senatorja Lawrence Zupan in senator Bernie Sanders (vir: twitter)

V Vermontu se za senatorski stolček v boj proti kandidatu demokratov Bernieju Sandersu podaja republikanski kandidat Lawrence Zupan. Zupan je v nedavnem nagovoru za javnost obsodil Sandersov socializem in s primerom Venezuele pokazal, kaj je socialistična utopija.

Zupana v Vermontu čaka hud boj, saj zvezna država velja za demokratsko trdnjavo. Kljub temu je Zupan vseeno oster v kritiki Sandersa, ki se ima za socialista in neodvisnega kandidata in je za ponovno kandidaturo na preliminarnih bojih premagal demokratsko kandidatko Folasado Adelouola.

Tako je v posnetku za javnost pred današnjo debato s Sandersom Zupan jasno obsodil socializem. “Sandersov zmoten socializem je odgovoren za smrt, nesrečo, pomanjkanje in trpljenje v najkrajšem času,” je povedal Zupan. “V Venezueli, eni od Sandersovih najljubših socialističnih spodletelih držav, niso mogli niti imeti prižganih luči za predsednikovo inavguracijo.”

“Amerika, ki jo poznam in ljubim, je nahranila, oblekla in varno nastanila več ljudi kot katerakoli država v zgodovini na svetu, z dovolj presežka, da pomagamo neštetim drugim državam, vse medtem, ko je služila kot zgled”.

Ivan Šokić