Zaradi obrambe nerojenega življenja je protipravno ostala brez službe: Sodišče ji je prisodilo večmilijonsko odškodnino

Podpornica zaščite nerojenega življenja. Fotografija je simbolična. (Foto: Wikimedia commons)

V ZDA je bila pred leti odpuščena stevardesa zgolj zaradi poslanega sporočila, ki izraža ogorčenje nad splavom. Sodišče ji je sedaj prisodilo odškodnino v višini 5,3 milijona dolarjev. Še en dokaz, da je liberalizem farsa. V resnici so dopustna le mnenja, ki so “napredna“.  

V takšnih primerih težko govorimo o kakšni “strpnosti” in “svobodoljubnosti“. Spomnimo, kako so lani nasprotniki Pohoda za življenje in podporniki abortusa (prenatalnega umora) vsem tistim, ki se z njimi ne strinjajo in skušajo nemočno življenje zaščititi, grozili kar s kamenjanjem, kot da smo na Bližnjem vzhodu. Prav je imel predsednik NSi-ja Matej Tonin, ko se je retorično vprašal, “ali krščanski demokrati res živijo v jamah in bi prepovedali splav“.

Ob zgoraj omenjenih ekscesih dobi človek prej občutek, da v jamah živi nekdo drug. Morda pa je že čas, da bi vsi tisti, ki se imajo za tako “svobodomiselne” in “napredne“, končno premogli kanček resnicoljubnosti in samorefleksije. Prav tisti, ki se imajo za “liberalne“, druge pogosto predalčkajo na podpornike “ženskih pravic” in preostale “nazadnjaške” itd. To je ključno prav sedaj, v času brutalnega izigravanja referendumske volje ljudstva s strani Ustavnega sodišča RS.

Podporniki abortusa (prenatalnega umora nerojenih otrok) so v Sloveniji prav tako brezkompromisni kot na drugi strani Atlantika. Z vsemi tistimi, ki ne razmišljajo kot oni sami, bi obračunali kar s kamenjem. (Foto: STA)

Bomo po razvrednotenju naravne zakonske zveze in temeljnih otrokovih pravic priča novemu ideološkemu apartheidu vseh tistih, ki ne razmišljajo “tako kot mi“? Kot kaže zadnji ameriški primer, pa pravica še obstaja. Spletni portal Fortune poroča o primeru stevardese, ki je bila zaradi “prolife” sporočila odpuščena. Na teksaškem sodišču so Charlene Carter kot bivši uslužbenki odobrili odškodnino v višini 5,3 milijona dolarjev.

Predsednica je sindikalno članarino potrošila za udeležbo na “prodeath” zborovanju
Družba jo je odpustila zgolj in samo zato, ker je na družbenem omrežju izrazila prepričanje, nasprotno idealom abortivne industrije. Sporočilo je sicer poslala predsednici svojega sindikalnega gibanja Audrey Stone. V sporočilu je za “zaničevanja vredno” označila njeno udeležbo na Pohodu žensk v Washingtonu leta 2017. Carterjeva je kritizirala Stonovo, potem ko je izvedela, da so sindikalno članarino predsednica in drugi porabili za udeležbo na spornem mitingu.

Posledice abortusa (Foto: YouTube)

Dogodek je sicer podprla organizacija Planned Parenthood (v prevodu Načrtovano starševstvo). Stevardeso in nasprotnico abortusa je vznemirilo tudi dejstvo, da je bil članom sindikata, ki so se ideološkega dogodka udeležili, odobren prilagojen delovni čas. Stonova je sporočilo Carterjeve na Facebooku razumela kot nadlegovanje in o tem obvestila letalsko družbo, ki je uslužbenko le teden pozneje odpustila.

Čeprav so jo odpustili, je morala še naprej plačevati sindikalno članarino
Kmalu zatem je vložila tožbo. Iz sindikata je dejansko izstopila že leta 2013, vendar je letalska družba od nje še vedno zahtevala plačevanje sindikalne članarine. V svojih sporočilih Stonovi je sicer zapisala: “To je to, kar ste podpirali med plačanim dopustom skupaj z drugimi na Ženskem pohodu v D. C.”; iz različnih razlogov ste vredni zaničevanja.

Domen Mezeg