Obdukcija razkrila: Pedofilski judovski milijarder Epstein se ni obesil, ampak je bil zadavljen?!

Umrli pedofilski judovski milijarder Jeffrey Epstein (vir: twitter)

V zvezi s smrtjo pedofilskega judovskega milijarderja Jeffreyja Epsteina v strogo varovanem zaporu je vedno več indicev, da ni šlo za samomor, zdaj tako kaže tudi obdukcijsko poročilo. Epstein je bil zaprt zaradi novih dokazov, ki jih je pridobil FBI v zvezi z milijarderjevo preprodajo otrok za spolne usluge. Ravno tako so v njegovem stanovanju v New Yorku našli cel kup fotografij in videoposnetkov mladoletne pornografije.

Pedofilskega milijarderja Jeffreyja Epsteina so 10. avgusta našli mrtvega v njegovi celici v enem od najstrožje varovanih zveznih zaporov. V istem zaporu so v času sojenja imeli zaprtega tudi zloglasnega šefa mehiškega narkokartela Joaquína Guzmána, bolj znanega kot “El Chapo”.

Da nekaj smrdi na spodnjem Manhattnu, in to ni Epsteinovo truplo, je opozoril že nekdanji zapornik, ki je bil zaprt v istem zaporu. Ta je za New York Post povedal, da “ni možno, da bi se (Epstein) lahko ubil” v teh zaporniških celicah.

Vedno bolj jasno, da ni šlo za samomor
Kot je povedal nekdanji zapornik, so celice v Metropolitan Correctional Centru na spodnjem Manhattnu visoke med 2,4 in 2,7 metra in v njih ni ničesar, s čimer bi se lahko privezal na karkoli. Zaporniki imajo rjuhe, a so te šibke, kot da bi bile papir. Glede na to, da je Epstein tehtal okoli 90 kg, ni možno da bi se obesil.

Zdaj Zero Hedge poroča, da so rezultati obdukcije po pisanju Washington Posta pokazali, da je Epstein utrpel poškodbo podjezičnice, kar je kljub temu, da se ta lahko pojavi pri obešencih, veliko bolj karakteristično za žrtve, ki so zadavljene.

Kamere nehale delovati
Zaenkrat uradni razlog Epsteinove smrti še ni določen. Ob tem je treba poudariti, da je preiskava smrti doslej ugotovila, da sta paznika zanemarila svojo dolžnost in več ur nista kontrolirala Epsteina, čeprav je bil ta na posebni pazniški listi za nadzor zaradi svoje domnevne samomorilnosti.

Ravno tako velja omeniti, da naj bi nadzorne kamere v Epsteinovi zaporniški celici v času njegove smrti nehale delovati. Ameriški minister za pravosodje William P. Barr je po pisanju MSN ravno tako kritiziral upravo zapora, saj eden dveh paznikov, zadolženih za Epsteina, sploh ni bil redno zaposlen kot paznik. Ugiba se, da naj bi nekoga nadomeščal.

Vplivni, bogati, pedofili
Okoli Epsteinove smrti tako ostaja veliko nejasnosti, a vedno bolj jasno je, da ni šlo za samomor. Seznam ljudi, ki jim Epsteinovo pričanje, kdo vse je letel z njegovim zasebnim letalom, imenovanim “Lolita Express”, lahko škoduje, je dolg.

Z njegovim letalom so na otok, kjer so se po poročanju portala Tore odvijale “zabave” z mladoletnimi, leteli nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton, znani ateist in zagovornik “mehke pedofilije” Richard Dawkins, filozof Daniel Dennet, takratni direktor Disneyja Richard Cook, profesor psihologje na Harvardu Steven Pinker, ustanovitelja televizijskega programa za otroke Nickelodeon Gerry in Kit Laybourne.

Ivan Šokić