fbpx

Odgovor na parado ponosa: V Bostonu pripravljajo prvo parado heteroseksualcev v zgodovini

Zastava heteroseksualne parade ponosa (Foto: družbena omrežja)

Američani za avgust načrtujejo prvo parado heteroseksualcev v zgodovini, ki bo kot odgovor na parado ponosa potekala v Bostonu. Glavno mesto ameriške zvezne države Massachusetts sicer velja za eno izmed trdnjav LGBT skupnosti. Organizacija heteroseksualne parade je tako na družbenih omrežjih že sedaj sprožila buren odziv.

V glavnemu mestu ameriške zvezne države Massachusetts, Bostonu, je za 31. avgust 2019 predvidena tako imenovana heteroseksualna parada ponosa v čast ljubezni do nasprotnega spola, poroča BBC. Dogodek organizira  skupina, ki se je poimenovala ´Super Happy Fun America´. Ta je lokalne oblasti že zaprosila za dovoljenje za izvedbo dogodka. Postopek potrditve parade je torej še v teku.

Heteroseksualci so zatirana večina
V organizacijski skupini je med drugim tudi John Hugo, republikanski kandidat za 5. kongresno okrožje Massachusettsa na volitvah leta 2018, ki je izvedbo dogodka podkrepil z naslednjimi besedami: “Heteroseksualci smo zatirana večina. Za svoje pravice se bomo borili povsod. Ponos, da smo heteroseksualci, bomo izkazovali brez strahu pred sodbami in sovraštvom.” Podobnega mnenja je Mark Sahady, še eden izmed organizatorjev, ki je znan po tem, da je leta 2018 pomagal pri izvedbi shoda v podporo svobodi govora.

Boston (Foto: družbena omrežja)

Burni odzivi na družbenih omrežjih
Čeprav dogodek še ni potrjen, je že do sedaj sprožil številne odzive na družbenih omrežjih. Pri tem zlasti preseneča dejstvo, da so nekateri uporabniki izrazito sovražno nastrojeni proti paradi in to kljub temu, da hkrati poudarjajo enakost pravic za vse. To pa ne čudi. Boston namreč velja za eno izmed trdnjav LGBT skupnosti. Ravno zvezna država Massachusetts je bila namreč prva v ZDA, ki je leta 2004 legalizirala istospolne poroke. Ob tem je bila v Bostonu sklenjena tudi prva istospolna poroka v ZDA.

https://twitter.com/OOOlson/status/1136012745118244871

Nekateri so ne glede na vse izrazili jasno podporo heteroseksualni paradi. Med drugim tisti istospolno usmerjeni, ki se tudi realno zavedajo pomena tolerantnosti in tega, da imajo vsi, ne glede na svojo spolno usmerjenost, enake pravice do zborovanj.

https://twitter.com/TheMillennialO/status/1136019948298526722

M. D.