Okrutno: Islamska država žensko vsak dan v mesecu zvezala za tram in jo posiljevala pred njenimi otroki

Foto: Printscreen/YouTube

Ko gre za grozodejstva, ki so bila storjena v zadnjih letih, je teroristična organizacija Islamska država dokazala, da je samo nebo meja. Eno izmed šokantnih poročil je razkrilo, da so skrajneži ugrabili 26-letno sunitsko mati Hanan, ji zavezali oči in jo pretepli. S pomočjo plastičnih kablov so ji nato zavezali roke za tram in jo pred njenimi otroki posilili. 

Hanan je za človekoljubno nevladno organizacijo Human Rights Watch povedala, da jo je isti moški poseljeval vsak dan kar mesec dni, gnusno dejanje pa je vsakič izvajal pred očmi njenih otrok. Bila je ena izmed šestih sunitskih žensk, ki so lahko pobegnile iz primeža Islamske države, po tem, ko jo jih uporniki večkrat posilili.

Iz Human Rights Watcha so sporočili, da so prvič dokumentirali primere posilstev, v katerih so bile sunitske ženske žrtve in šiitski muslimanski bojevniki Islamske države storilci. Do zdaj so podobno kot ostale organizacije dokumentirali vrsto posilstev, v katerih so bile žrtve Islamske države jazidke in pripadnice ostalih krščanskih manjšin.

Obtožili so jo odpadništva
Hanan je povedala, da jo je aprila lani Islamska država aretirala, skupaj z njenimi otroki in 50 drugimi ženskami in jih zaprla v zapuščeno hišo. Povedala je, da so jo na prvi dan ujetništva skupaj z 8-letno hčerko ter 6- in 3-letnima sinovoma zaprli v ločeni prostor. Obtožili so jo odpadništva, ker je njen mož pobegnil iz območja, ki je pod nadzorom Islamske države.

Foto: YouTube/Printscreen

Od Hanan so po poročanju Christiantoday zahtevali, naj se ponovno poroči z enim izmed lokalnih voditeljev Islamske države, na kar je odgovorila: “Ubijte me, ker tega ne bom storila.” Ta odgovor je razjezil njene ugrabitelje, zaradi česar je bila cel mesec vsak dan podvržena mučenju in posilstvu pred njenimi otroki. Hanan je povedala, da je zaradi tega poskušala storiti samomor, ki ji je spodletel.

Posilstvo je za Islamsko državo nekaj normalnega
Predprejšnji teden je ujeti borec Islamske države virtualno poročal o grozodejstvih, ki jih džihadisti izvajajo nad svojimi ujetniki, pri čemer je med drugim dodal, da ni nič narobe s posiljevanjem žensk in ostalih nemočnih ujetnikov. Dvaindvajsetletni ujetnik Amar Hussein je celo dejal, da je to popolnoma normalno.

N. Ž.

 • marta

  Čudno, kaj uči ta vera ?
  Ali pa njeni verniki ne razumejo dobro, kaj piše v njihovi sveti knjigi .
  Praksa je okrutna in človeka nevredna.

 • indijanka

  Pri 26 ih ima že 4 otroke ter vojne izkušnje. Poročila se ni iz ljubezni, mož je med vojno pobegnil in jo pustil samo z otroki, ker so otroci in ženske itak potrošni material in odločiti se je morala ali jo posiljujejo javno ali pa za 4 zidovi nov mož. Poskusila se je odrešiti s samomorom, potem pa je pobegnila iz ujetništva. Naše 26 letnice običajno v tem času zaključujejo faks. Kako srečne smo lahko, da smo se rodile tu.

  • neny

   Pri sosedih se je zgodil dvojni umor. Soseda pa je dejala, kako sem srečna sem lahko, ker se to ni zgodilo pri nas… IQ????

   • indijanka

    Tvoj komentar bom kljub številnih vprašajem vzela kot dobronamerno dopolnitev. Sočustvujem s trpljenjem žensk in otrok širom tega sveta in se zahvaljujem prednikom, da lahko živim v civilizirani krščanski državi, kjer je ženska spoštovan del družbe.

    • neny

     je res…. vendar nekdo na drugi strani trpi zaradi politike verskega sveta. Vprašanje je, koliko je krščanska družba boljša v globalnem pomenu. Ali je to res?

 • Andrej S

  Leve ženske se lahko kr pripravojo kaj jih čaka v kratkem pri nas. Sicer pa kar so skuhali naj pojejo

 • Borut Stari

  Povejte strokovnjaki Nove. Kako lahko država posiljuje žensko. Preberite kaj napišete preden objavite.

  • Mojca pokraculja

   ++++++++. Ni jim pomoči, tudi če preberejo še 10X.

   • Steiermark

    mojca pokraculja, pri tebi in tvoje tastarem borutu, je pa problem, da sta nepismena – predvsem funkcionalno!

    • Mojca pokraculja

     Sam da s ti polpismen in maš ti tazadno besedo ! Spel se !

     • tramal

      Misliš da imamo tako kot vi tri razrede kumrovške šole.Stakimi bedaki kot si ti se mi razumniki in razgledani sploh ne moremo pogovarjati.

     • šmentanamuha

      Uf, levi intelektualec v svoji superiorni pozi. Težka diagnoza. Posledica real-socialističnega vzgojno-izobraževalnega sistema. Upam, da obstaja kakšna domača arcneja, ona dobra stara zdravilna zel od tete Pehte. Lepo bodi Mojca pokrajculja, nihče ti noče nič hudega.

  • šmentanamuha

   Pa povej strokovnjak, Borut Stari, kako lahko država obdavči državljane ali predpisuje zakone? T.. Islamska država je pač zapovedala posiljevanje žensk. Zdaj, ko si našel dlako v jajcu, se verjetno zdiš sam sebi zelo pameten in Moja Pokrajculja tudi.

   • Mojca pokraculja

    No, no, umir se, če nisi dojel, sva oba govorila o Slovenščini, ne pa o vsebini. Če bi rad debatiral o državi, davkih in zakonih, potem si najprej razjasni kaj je to jajce, potem pa išči dlako v njem..

    • šmentanamuha

     Hm, vidva leva intelektualca, očitno se v slovenščini izražata tako dobro, da vaju drugi ne razumemo. Moj poklon. Pa pojasnita prosim, o kakšni Slovenščini sta pravzaprav govorila? Priznam, da ne razumem.

     • Mojca pokraculja

      Ja pišuka, a ti si se pa izobraževal v Royal -socialističnem izobraževalnem sistemu? Tam najbrž res manjka vzgoje, sicer naju ne bi zmerjal kar povprek z levimi intelektualci. Vračam moj poklon in pričakujem, da mi pojasniš, kdo ali kaj je islamska država, pa se bomo morda le sporazumeli.

     • šmentanamuha

      Me veseli, da razumeš besedno zvezo “levi intelektualci” kot zmerljivko. Islamska država je besedni konstrukt, ki so jo skovali verjetno novinarji, ne vem točno kdo, v imenu katere zganjajo teror po celem svetu islamski “borci”, prav tako ljubkovalno poimenovanje novinarjev (?) za sadistične mesarje, ki svojemu bogu pravijo Alah, in v njegovem imenu že za zajtrk z žepnim nožem kakemu neverniku prerežejo vrat, da nasitijo njegovo nenasitno željo po krvi. Potem pa sledi posiljevanje ujetnic – spolnih suženj, kar je tudi všečno Alahu, pol pa, ne vem točno a vlečejo šibice al po kakšnem ključu, si izbranec nadene jopič z razstrelivom in juhuhu na poti v raj k dvainsedemdesetim devicam pošlje v smrt še nekaj drugih, ki so po naključju v njegovi bližini. To je moja laična razlaga t.i. “islamske države”. Za bolj strokovno pa se obrni na B. Huseina Obamo ali Kilary, onadva zagotovo vesta, kaj je to za ena satanistična druščina.

     • Mojca pokraculja

      “Islamska država vsak dan v mesecu žensko zvezala za tram ..” Tegale besednega konstrukta še vedno ne razloži tvoja razlaga o tem, kaj da je v tem stavku uporabljena beseda islamska država. Država, kot entiteta, v tem stavku pa samostalnik, pa naj se nanjo veže karkoli, islam ali komunizem, ne more “vsak dan v mesecu zvezati ženske za tram in jo posiljevati. Res misliš, da je ta naslov v redu ? Bi bilo odveč v naslovu zapisati Borci islamske države…..No hvala bogu, da vsak dan v mesecu ne izidejo takšni naslovi, ker bi res dobila vnetje ušes. Drgač pa nisem pristaš zmerjanja, ga je že preveč, povsod !

     • šmentanamuha

      O.k. sej maš point, sam da smo se zmenli. Lp

     • Mojca pokraculja

      No to je pa že bolje, hvala.

     • Tomzi

      Kot vidim je zate bolj pomembno kako je napisano, kot kaj se je dogajalo nesrečni ženski in njenim otrokom.

     • Mojca pokraculja

      No, ko sem glih misnla, da bo konec prepričevanja o zapisanem naslovu članka, pa se vidim eni še kar usajate. Zakaj ne bi smela komentirati zgolj naslova- abotnega do konca, ne pa vsebine ? Kako lahko nekomu očitaš, da mu je pomembnejše kako je napisano kot vsebina ? Sem napisala morda, kaj me briga ta ženska, nej delajo kar hočejo? Sem napisala, da ne verjamem vsemu kar pripovedujejo ? In nazadnje še eno vprašanje, če bi rekla joj groza, nesrečne ženska in otroci, reveži, sprejmimo jih čim več, bi ti bilo pa v redu ?

     • Capi

      “No, ko sem glih misnla, da bo konec prepričevanja o zapisanem naslovu članka, pa se vidim eni še kar usajate”
      Komentar enega od psihologov, ki spremljajo komentatorje in njihove komentarje na raznih portalih, se je glasil: Če komentator nima nekega protiargumenta ali konkretnega odgovora, se ponavadi spodtakne ob pravopis oziroma slovnico…………nimaš kaj, nekaj bo že na tem…..

     • Franc Novak 1979

      Islamska država je skovanka iz Islamic State of Iraq and Levant, (ISIL) ki so se jo izmislisli pedofilski sadistični kriminalci, ki z islamom nimajo nič skupnega, razen da ga razlagajo po vahabitsko (Saudska bArabija) in ko so to izvedeli Izraelci, so jim takoj poslali sporočilo, da je Izrael del Levanta, pa so hitro spremenili imev Islamic State of Iraq and Syria (ISIS). Bojo pa tudi to ime kmalu spremenili v v IS72VF, kar pomeni Islamic State of 72 Virgin Fuckers, kar pomeni, da bo organizacija preseljena na nebo.

     • šmentanamuha

      Hvala za pojasnilo.

   • Borut Stari

    Ti si pa jajca z dlako vkup zmešal v šmorn.Pisal sem o Slovenščini, ki bi jo novinarji morali obvladati. Mar ne?

    • Mojca pokraculja

     Pa še Steiremarku bo teknil !

  • Antonius

   Eni razumejo zgolj to, kar preberejo, bolj pronicljivim se pa v prebranem odpre pot k širšemu razumevanju v naslovu zapisanega.
   Kako lahko država posiljuje žensko? Zelo preprosto! Država je dolžna zagotoviti pravice vsem in jih s prepovedmi in kazenskimi zakoni tudi zaščititi.
   Če država dovoljuje nasilje je v nasilje tudi posredno vpletena. Kdo pa je država, da jo obtožujemo so posiljevanja? Država v šeriatarskem primeru je religija. Šeriatarji so v imenu religije z nasiljem zavzeli tujo državo, jo poimenovali skrajšano ISIS, uvedli šeriatsko pravo in v imenu šeriatske države zdaj nekaznovano izvajajo posiljevanje žensk in nasilje nad vsemi, ki v drugega boga verujejo.
   Ne nazadnje tudi Slovenci personaliziramo našo državo. “Klinc observira tako državo, ki zna samo davke nabijati”!
   Naslov nad prispevkom pove več, kot more na prvo žogo površen razbrati.

   • Borut Stari

    Če sebe postavljaš med pronicljive bi lahko vedu, da sem v komentarju pisal o uporabi Slovenščine.Namenoma pišem Slovenščina z veliko začetnico. Kaj pa lahko naredi država vidimo vsaki dan pri poročilih režimskih medijev.

    • Antonius

     Jaz sem se odzval na vaš “kako lahko država posiljuje” vi pa o slovenščini z veliko začetnico. Dajte nepronicljivim razložiti, kaj je v naslovu N.Ž. nepravilnega zapisal v slovenščini.
     N.Ž. je z metaforo v naslovu kar pravilno zapisal svojo oceno in razmišljanje o posiljevanjih države ISIS.

     • Borut Stari

      Iz pronicljivosti, posebej ker ne maram nategovanja bom raje napisal ende.

   • Mojca pokraculja

    Žal se ne strinjam s komentarjem. Najprej okoli države. Kakšna država pa je Islamska država- šeriat? Šeriat ni entiteta v smislu pojma država, vsaj tako razumem to tvorbo ISIS. Torej ne moremo govorit o tem, da je država dolžna zagotoviti pravice za državljane, če sploh ne gre za entiteto. Tako samooklicano “državo” enačiti ali poimenovati kot državo, v pravem pomenu besede, pa zame ne vzdrži.
    Ne nazadnje se s takimi naslovi “država jo je vsak dan v mesecu zvezala za tram”- “država jo je posiljevala pred …”, ne prispeva k širšemu razumevanju zapisanega, ampak ravno obratno. Ta naslov meni ne pove nič takega, kar bi me pritegnilo. Razen tega, da je država to počela vsak dan v mesecu, še “nedelje” si ni vzela proste.
    Ne vidim razloga, zakaj se pisci naslovov ne bi malo bolj potrudili.

    • Antonius

     Slovenski spolitizirani “cajtngi” ves čas uzurpirano šeriatarsko “sranje” navajajo kot državo.
     Najprej se s protestom obrnite na njih, potem bova pa midva o detajlih bolj podrobno.
     Seveda lahko svoj protest proti poimenovanju ISIS države izrazite tudi na Novi, ker vas bodo v “cajtngih” zagotovo brisali.

     • Mojca pokraculja

      Jaz ne mislim nič protestirat glede ISIS, lahko vam samo pritrdim, da je to res eno šeriatsko “sranje”. Zato pa sem se oglasila ob naslovu Islamska država, ker to ni država in tudi besedna zveza potem nima enakega pomena kot takrat, ko rečem:” Klinc pa ta država.” Žal mi je da dvomite v to, da zaradi tega nisem dojela vsebine članka, ki sploh ni bil neko zahtevno branje.

 • mona lisa

  Ja njen mož pa se verjetno sprehaja po Evropi.

 • Olga

  Kje ste “človekoljubne” organizacije????? Porić, se boste oglasili? Ali pa je mogoče v islamu normalno posiljevati ženske???? Po vaši “miroljubni” veri so manjvredna bitja???!!! Tudi matere pred njihovimi otroci?????? Sodišče za Islamske zločine je nuja!

 • Ana Job

  In tako bando vabi Merclova v Evropo! Stara vešča se je prodala Arabcem. Arabski emirati imajo v rokah večino delnic nemške, avtomobilske industrije in jo izsiljujejo s sprejetjem beguncev, sami jim pa sredi puščave postavljajo šotore in jih ne sprejemajo.

 • xtc

  No tole me spominja na NOB HEROJE:dEFINITIVNO PA JE TREBA TAKE ZLOČINCE SKOPITI NA ŽIVO:

 • McBobo

  Evo feministke, raj za vas.

 • Kat Wilson

  Karma bo te islamiste tako pofukala, da se bomo še stoletja čudili kako je mogoče, da “ljudje” crknejo na tak okruten, bolesten način. In ljudi, ki jih bodo eliminirali bomo proglasili za heroje, čeprav bodo na svoj način okrutne pošasti. Ampak to je dobro, take rabimo za borbo proti tem izmečkom.