fbpx

Okrutno: Islamska država žensko vsak dan v mesecu zvezala za tram in jo posiljevala pred njenimi otroki

Foto: Printscreen/YouTube

Ko gre za grozodejstva, ki so bila storjena v zadnjih letih, je teroristična organizacija Islamska država dokazala, da je samo nebo meja. Eno izmed šokantnih poročil je razkrilo, da so skrajneži ugrabili 26-letno sunitsko mati Hanan, ji zavezali oči in jo pretepli. S pomočjo plastičnih kablov so ji nato zavezali roke za tram in jo pred njenimi otroki posilili. 

Hanan je za človekoljubno nevladno organizacijo Human Rights Watch povedala, da jo je isti moški poseljeval vsak dan kar mesec dni, gnusno dejanje pa je vsakič izvajal pred očmi njenih otrok. Bila je ena izmed šestih sunitskih žensk, ki so lahko pobegnile iz primeža Islamske države, po tem, ko jo jih uporniki večkrat posilili.

Iz Human Rights Watcha so sporočili, da so prvič dokumentirali primere posilstev, v katerih so bile sunitske ženske žrtve in šiitski muslimanski bojevniki Islamske države storilci. Do zdaj so podobno kot ostale organizacije dokumentirali vrsto posilstev, v katerih so bile žrtve Islamske države jazidke in pripadnice ostalih krščanskih manjšin.

Obtožili so jo odpadništva
Hanan je povedala, da jo je aprila lani Islamska država aretirala, skupaj z njenimi otroki in 50 drugimi ženskami in jih zaprla v zapuščeno hišo. Povedala je, da so jo na prvi dan ujetništva skupaj z 8-letno hčerko ter 6- in 3-letnima sinovoma zaprli v ločeni prostor. Obtožili so jo odpadništva, ker je njen mož pobegnil iz območja, ki je pod nadzorom Islamske države.

Foto: YouTube/Printscreen

Od Hanan so po poročanju Christiantoday zahtevali, naj se ponovno poroči z enim izmed lokalnih voditeljev Islamske države, na kar je odgovorila: “Ubijte me, ker tega ne bom storila.” Ta odgovor je razjezil njene ugrabitelje, zaradi česar je bila cel mesec vsak dan podvržena mučenju in posilstvu pred njenimi otroki. Hanan je povedala, da je zaradi tega poskušala storiti samomor, ki ji je spodletel.

Posilstvo je za Islamsko državo nekaj normalnega
Predprejšnji teden je ujeti borec Islamske države virtualno poročal o grozodejstvih, ki jih džihadisti izvajajo nad svojimi ujetniki, pri čemer je med drugim dodal, da ni nič narobe s posiljevanjem žensk in ostalih nemočnih ujetnikov. Dvaindvajsetletni ujetnik Amar Hussein je celo dejal, da je to popolnoma normalno.

N. Ž.