fbpx

Operacija proti tihotapljenju orožja uspela: Ujeli tudi Slovenca

Slika je simbolična (foto: iStock).

Preiskovalci indijskega urada za boj proti kriminalu in tihotapljenju (DRI) so v okviru operacij v New Delhiju in zvezni državi Uttar Pradesh razbili mednarodno združbo, ki se je ukvarjala s tihotapljenjem orožja in delov zaščitenih živali. Pri tem so na letališču v New Delhiju prijeli tudi slovenskega državljana in dva njegova pomagača.

Po navedbah predstavnikov DRI so slovenskega državljana in še dva Indijca, ki naj bi dobavljala orožje, prijeli v soboto na mednarodnem letališču Indira Gandhi v New Delhiju.

V Indijo so prispeli iz Slovenije preko Istanbula z letalsko družbo Turkish Airlines. Pri sebi so imeli 25 kosov nezakonito uvoženega orožja, je na svoji spletni strani v nedeljo poročal novičarski portal Indian Express, ki povzema izjave predstavnikov DRI.

(Foto: iStock)

Orožje, denar in kože leoparda
Preiskovalci so v obsežni operaciji zasegli več kot sto kosov strelnega orožja, izdelanega v Italiji, Avstriji in Nemčiji. Med drugim so zasegli tudi večjo količino indijskega denarja, kože leoparda in dele nekaterih zaščitenih živali, še navaja portal. Kot so v zvezi z dogodkom sporočili z zunanjega ministrstva, je na slovensko veleposlaništvo v New Delhiju poklicala soproga slovenskega državljana, ki je pridržan na letališču v New Delhiju. Do tega je glede na njeno izjavo prišlo zaradi napačno deklarirane pošiljke. Veleposlaništvo je v stiku s soprogo in ji je posredovalo podatke o odvetniški pisarni, ki lahko prevzame pravno zastopanje slovenskega državljana v postopku, če bo ta uveden, so še zapisali.

Po poročanju TV Slovenija so pridržali Borisa Sobotiča Mikoliča, ki naj bi se po lastnih navedbah v Indijo odpravil na strelsko tekmovanje. Lokalno sodišče je zanj in z njim aretirana Indijca odredilo 14-dnevni pripor.

J. F., STA