Operacija proti tihotapljenju orožja uspela: Ujeli tudi Slovenca

Slika je simbolična (foto: iStock).

Preiskovalci indijskega urada za boj proti kriminalu in tihotapljenju (DRI) so v okviru operacij v New Delhiju in zvezni državi Uttar Pradesh razbili mednarodno združbo, ki se je ukvarjala s tihotapljenjem orožja in delov zaščitenih živali. Pri tem so na letališču v New Delhiju prijeli tudi slovenskega državljana in dva njegova pomagača.

Po navedbah predstavnikov DRI so slovenskega državljana in še dva Indijca, ki naj bi dobavljala orožje, prijeli v soboto na mednarodnem letališču Indira Gandhi v New Delhiju.

V Indijo so prispeli iz Slovenije preko Istanbula z letalsko družbo Turkish Airlines. Pri sebi so imeli 25 kosov nezakonito uvoženega orožja, je na svoji spletni strani v nedeljo poročal novičarski portal Indian Express, ki povzema izjave predstavnikov DRI.

(Foto: iStock)

Orožje, denar in kože leoparda
Preiskovalci so v obsežni operaciji zasegli več kot sto kosov strelnega orožja, izdelanega v Italiji, Avstriji in Nemčiji. Med drugim so zasegli tudi večjo količino indijskega denarja, kože leoparda in dele nekaterih zaščitenih živali, še navaja portal. Kot so v zvezi z dogodkom sporočili z zunanjega ministrstva, je na slovensko veleposlaništvo v New Delhiju poklicala soproga slovenskega državljana, ki je pridržan na letališču v New Delhiju. Do tega je glede na njeno izjavo prišlo zaradi napačno deklarirane pošiljke. Veleposlaništvo je v stiku s soprogo in ji je posredovalo podatke o odvetniški pisarni, ki lahko prevzame pravno zastopanje slovenskega državljana v postopku, če bo ta uveden, so še zapisali.

Po poročanju TV Slovenija so pridržali Borisa Sobotiča Mikoliča, ki naj bi se po lastnih navedbah v Indijo odpravil na strelsko tekmovanje. Lokalno sodišče je zanj in z njim aretirana Indijca odredilo 14-dnevni pripor.

J. F., STA

 • Olga

  K sreči so ga ujeli v Indiji! V Sloveniji akcija ne bi uspela! Če je “naš”, bi bil v Sloveniji oproščen! Slovensko krivosodje je specializirano le za POLITIČNE OROCESE proti JANEZU JANŠI!?
  160 procesov v 25 letih!!!!!!!!!
  Slovenci! Zbudimo se! Dajmo levakom nogo!

 • Slovenec 33

  Lepo prosim, da napišete pravilno in ne zavajate, četudi posredujete novico preko STA.
  Niso prijeli Slovenca ampak državljana R Slovenije.
  Verjetno je slovencelj, saj veste to je osebek, ki se je tako predstavil in bi rad bil Slovenec pa nikoli ne bo ker ne razume slovenske duše.

 • samsara

  Je to morda eden tistih ‘državljanov Slovenije’, ki imajo nekako v tradiciji in v krvi šverc komerc?

 • tramal

  Zopet srbin.In kako je pretihotapil orožje na letalo?Res ,drugič napišite da je srbski pritepenec v sloveniji in ne slovenec.

 • alojz

  Malo počakajte z komentarji. Boris je bil lastnik strelišča v Pragerskem in je legalni trgovec z lovskim in športnim orožjem. Pa kolikor mi je znano je naš. Mislim, da bo huje zaradi lovskih trofej, ki so v Indiji prepovedane. Ker so vpletene visoke indijske osebnosti bo verjetno kmalu vse potihnilo. Denar dela čudeže tudi tam.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!