Orban evropsko migrantsko politiko opisal kot svetovno koalicijo tihotapcev ljudi, aktivistov in elitnih politikov

Viktor Orban - simbol nove Evrope. (Foto: epa)

Premier Viktor Orban navaja, da se morajo Madžari v letošnjem letu ubraniti pred petimi večjimi napadi. V svojem letnem nagovoru državljanom, v katerem je povzel stanje v državi, je v petek med drugim dejal: “Potrebna bo nova državna politika.”

Madžarski predsednik Orban je v petek v Budimpešti nagovoril državljane in državljanke. V tokratnem, že 19. nagovoru narodu, je uvodoma omenil zahteve Bruslja, ki poskuša preprečiti zmanjšanje pristojbin za javne storitve. Kot pravi Orban, težava tiči v vprašanju, ali bi morala Madžarska ščititi svoj interes po zmanjšanju javnih pristojbin ali pa bi morala odločanje o energetskih pristojbinah spet prepustiti velikim korporacijam.

Naslednji problem, ki ga je izpostavil, pa so migracije. “Kljub krvavi resnici in grozovitim dejstvom”, kot pravi, “se lahko migranti po Evropi še vedno gibljejo prosto.” Vprašanje je torej, ali bi morali migrante, dokler ti ne pridobijo azila, pridržati v priporu.

Sorosov imperij označil za plenilskega
Kot pravi Orban, se bo treba upreti čedalje vplivnejšim aktivistom mednarodnih organizacij in tujim poskusom vplivanja na stanje. Gre namreč za delo aktivistov, plačanih od mednarodnih organizacij in njihovih enot na Madžarskem. “V naših vodah pretijo ogromni plenilci – gre za nekakšen transnacionalni imperij Georga Sorosa.” Kljub želji Madžarov, izraženi na jesenskem referendumu, ki je dosegel predpisano kvoto, mednarodne organizacije še vedno financirajo poskuse, “da bi na stotine tisočev migrantov privedli v Evropo,” pravi Orban.

Madžarski premier navaja, da bosta četrti in peti del usmerjena v preprečitev, da bi davčna politika in financiranje novih delovnih mest ostala v pristojnosti nacionalnega odločanja. Glede obdavčitev pa pravi, da želijo v Bruslju državam članicam odvzeti še več moči in na tem mestu se moramo vprašati, ali bi morali imeti posamični narodi pravico odločanja o davkih v svoji lastni državi. Dodaja še: “Vprašanje je pri pobudah za ustvarjanje novih delovnih mest podobno – Bruselj bo namreč napadel tudi te.

“Če hočemo, da Madžarska v letu 2017 ostane ena od vodilnih držav, se moramo Madžari glede teh petih vprašanj jasno izraziti. Za vsemi petimi vprašanji namreč tiči problem narodne samoodločnosti,” pravi madžarski predsednik vlade.

Dovolj je utopičnih idealov
Spregovoril je tudi o žgočih dogodkih preteklega leta. “Zgodovina je vedno kljubovala napovedim” in “se posmehovala prerokom levičarske politike“. Čeprav so nekateri menili, da je globalni liberalni svetovni red nespremenljiv, je zgodovina “naredila oster obrat” in se “odvrnila od predvidene poti.”

V svojem nagovoru se je Orban navezal tudi na brexit, ameriške predsedniške volitve, italijanske vladne spremembe in madžarski referendum, rekoč, da imajo ljudje po celem svetu dovolj »arogance, pokroviteljstva« in vsiljenih utopičnih idealov. Kot je povedal, je bila Evropa v preteklih letih priča vzponu glasov, ki so bili do tedaj namenoma utišani in katerih »usta so bila zavezana« v imenu politične korektnosti.

Toda kljub blaginji, je dodal premier, bo prihodnost Evropske unije kmalu zasenčila njeno sedanjost
Sodeč po Orbanu so se “bojne linije” leta 2016 precej zaostrile, narodi so se začeli upirati globalistom, pripadniki srednjega ekonomskega razreda pa so se začeli zoperstavljati svojim voditeljem. V Evropski uniji so se suverene države tako začele upirati federalistom, volivci pa so se bruseljskim birokratom postavili po robu.

Po mnenju madžarskega predsednika vlade razlog za to, da se je nezadovoljstvo obrnilo v upor, tiči v dejstvu, da je v zahodni polovici Evrope in na čezatlantskem ozemlju v družbi globoko ukoreninjen način “odprte družbe”, ki pojasnjuje politično preganjanje v smislu politične korektnosti.

“Odprta družba je odpravila z demokracijo razprave in jo zamenjala z demokracijo korektnosti,” pojasnjuje Orban, “zato moč, odločanje in vpliv niso več v rokah izvoljenih vlad, pač pa z njimi upravljajo neizvoljena globalna omrežja, medijski guruji in mednarodne organizacije.”

Svetovna koalicija tihotapcev ljudi, aktivistov in elitnih evropskih politikov
Z gospodarskega stališča Orban “odprto družbo” opisuje na naslednji način: “Če lisice spustimo v kokošnjak in jim pustimo, da se prosto sprehajajo, bodo zmagale znova in znova – tega jim ne more preprečiti nihče. Ko se na koncu,” dodaja, “obubožani in počasi prebujajoči se državljani uprejo, jih preplavijo milijoni migrantov z drugačnimi veroizpovedmi in običaji.”

“Tako postopa najbolj bizarna svetovna koalicija tihotapcev ljudi, aktivistov za človekove pravice in elitnih evropskih politikov – v Evropo so namenoma pripeljali milijone migrantov,” je v nagovoru poudaril madžarski voditelj.

Toda “vladarji globalne politike” se ne predajo. Oznanili so, da držav, kjer na volitvah ne zmagajo liberalci, ne morejo več označiti kot demokratične. Pravijo, da so “ti ljudje grožnja demokraciji”. Nenadoma tisti, ki so se “dotlej histerično borili za svobodo tiska”, zahtevajo omejitve medijev in interneta. “Če se komurkoli zazdi, da je madžarska ‘kraljevska’ javna televizija preveč nevtralna, naj sem in tja preklopi na kakšen ameriški program …, ko bo preklopil nazaj, mu bo odleglo,” je primer slikovito opisal Orban.

“A dovolj o tem. Nismo se zbrali, da bi ocenjevali Evropsko unijo – ne glede na to, kako privlačna je lahko Madžarom tematika globalnih interesov,” je dejal madžarski predsednik vlade in temo obrnil na Madžarsko, ki je svoj javni upor že dala skozi. “Pravzaprav smo bili prvi, ki smo se uprli, in sicer že leta 2010.” V preteklih sedmih letih je Madžarska osnovala svoj politični in gospodarski sistem, ki “je merodajen in ustreza našim potrebam,” je povedal Orban.

Propad Evropske unije bi bil prestiž, ki si ga ne smemo privoščiti
Kot primer madžarskega upora Orban navaja zavrnitev Mednarodnega monetarnega sklada (MDS), obdavčitev mednarodnih podjetij in zmanjšanje javnih pristojbin. Kljub dejstvu, da so nekdanja vlada Združenih držav Amerike, Bruselj in celo Berlin izrazili, da se migracij ne sme omejevati, se je madžarska vlada temu uprla. Postavili so ograje, ustavili prehod migrantov in na takšen način zaščitili tako Madžarsko, “kot tudi Evropo”.

“Seveda,” dodaja, “bomo v državo spustili prave begunce: Nemce, Nizozemce, Francoze, Italijane ter ogorčene politike in novinarje, ki želijo na Madžarskem ponovno najti Evropo, ki so jo v svoji domovini izgubili.”

Madžarski predsednik vlade je prepričan, da je treba vzdrževati politično stabilnost, saj bi bil njen propad prestiž, “ki si ga ne moremo privoščiti in do katerega ne bo prišlo, dokler imamo vajeti v svojih rokah”.

M. P.

 • cploger

  “Orban evropsko migrantsko politiko opisal kot svetovno koalicijo tihotapcev ljudi, aktivistov in elitnih politikov.”

  Kar je res, je res.
  Mi smo pa ovce, ki se takim pustijo voditi. Na zakol…

 • Olga

  Slovenci, sledimo Madžarom in Orbanu! Skorumpirane in pokvarjene levake in Sorosove mafijske združbe je treba nagnati!
  Ravno včeraj sem gledala dvajsetletnico, manekenko, Američanko, ki je propagiralo (namerno srednje spol) BREZSPOLNEGA človeka! Po njenem je prav, da človek ni ne moški in ne ženska!??? Pomeni enako kot če bi Albini (ljudje brez pigmenta) ZAHTEVALI, da mora biti ostalih 99,99% ljudi BREZ PIGMENTA!??? To je Sorosov družbeni eksperiment!??!
  Uprimo se nasilju levičarjev nad večino!!!! Vsiljujejo nam svoj življenjski slog kot edini pravilen, nam onemogočajo kritično besedo in celo pravico do lastnega mnenja! S tem vsem kršijo temeljne človekove pravice!
  Dovolj nam je bilo totalitarizma! Bravo Orban!

 • črnaovca

  Orbana za predsednika, ima prav a kaj ko ni slišan, ko bi ga le še naši malo posnemali

  • Dulek

   Žal so to samo pobožne želje. Ali še boljše iluzija na tretjo.

 • rubec

  Na zdej. Običajno imam ob ponedeljkih pavzo kar se pjače tiče. Hop, vidim da palinka paše tudi ob ponedeljkih.

  • Peter

   Jest pravm temu macek, ne pa pavza, no…

   • tarantela

    Jest sm tuki, ampak so prispevki en sam doooooolgcajt.

    • hunt

     Ti si “en sam doooooolgcajt”.
     Pojdi na lepše ! Kdo te tukaj zadržuje ?

 • cploger

  “Seveda,” dodaja, “bomo v državo spustili prave begunce: Nemce, Nizozemce, Francoze, Italijane ter ogorčene politike in novinarje, ki želijo na Madžarskem ponovno najti Evropo, ki so jo v svoji domovini izgubili.”

  Čakam dan, ko bo kaj podobnega uspel izdaviti kateri od naših brezjajčnih politikov razen Damirja Črnčeca, ki (žal) ni politik.

 • Mihilus

  V naslovu članka je zelo lepo povzeto bistvo migrantske politike. Dodal bi še, da pri temu sodelujejo tudi mediji in del sodnije.

  • Ruggedplant

   Sodelujejo seveda vsi, ki jim šefi z mize na tla vržejo kakšen pasji priboljšekl ali 2.

 • tasilo

  Mislim, da Francozi porabijo več črk za zapis enega glasu od Madžarov. Pa se mi ta hip takole zdi, da Orban z manj črkami več pametnega pove od Francozov. In od Nemcev.

 • Viktorh

  “Potrebna bo nova državna politika.”

  Dobri so, hočejo biti še boljši.

  Le kdaj bo naš kratkohlačnik izjavil kaj takšnega?

  • karpelec

   …ko bo prerastel iz pubertete, če kdaj.

 • Unikatna

  Ima prav. Lepo kašo so nam skuhali!!

 • hunt

  Odlična ugotovitev g. Orban ! Bravo !
  Tako tudi resnično je.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte desnosučni…nobena župa se ne poje tako vroča kot se skuha. Zato pa mate mehurje na jeziku in lapah !!!

 • Aron

  Res je, v državi, kjer je stopnja korupcije najvišja v zadnjih desetletjih, kjer večina državljanov meni, da ne živijo v demokraciji, kjer se razrašča klientelizem in oligarhija, ki direktno koristita bogatenju Orbana in njegove družine in prijateljev, je Soros največji problem :)

  ‘Medián wanted to find out how people would describe the political system in which they live. The respondents came up with six different labels: (1) diktatúra (20%), (2) democracy (18%), (3) autocratic regime (18%), (4) mafia state (15%), (5) system of national cooperation [NER] (9%), (6) illiberal democracy (8%).’

  Samo 20% Madžarov meni, da živijo v demokraciji. Soros je kriv!!!

  • Ruggedplant

   Če že omenjaš Soroša, malo preveri kolikšen % prebivalcev so anketirali in komu tako ali drugače pripada tale “Medián” (podobnosti z imenom naše partijske PR službe so zgolj naključne). Naj te spomnem, Madžari so leta 2014 na parlamentarnih volitvah Orbanu namenili 45% glasov. A zate je ta anketa pač bolj merodajna.

   • FreedomAndDemocracyNOT

    levi verjamejo samo stvarem, ki so njim v korist. Dejstva pri njih nimajo veljave, tako kot verski fanatiki, ki slepo verjamejo da je zemlja ploscata, pa lahko jim das 10 dejstev o resnici, se kar bojo fural svojo resnico…

   • Aron

    Medianova nova anketa postavlja Fidesz še vedno trdno na prvo mesto (http://hungarytoday.hu/news/right-wing-ruling-parties-retain-lead-hungary-fresh-polls-show-17384), kar je kontradiktorno tvojim namigovanjem. Razen če jih enkrat sponzorira Orban, drugič pa Soroš :)

    • Ruggedplant

     Kontradiktornosti ne boš našel pri meni, ampak bodisi pri shizofrenih anketirancih ali pa premišljeno manipulativno zastavljenih vprašanjih s čimer se navadno delajo medijski spini. Tovrstnih manipulacij imamo pri nas na tone – več kot tričetrt anketirancev je proti bombončkanju migrantov s strani vlade, hkrati pa je to isto vlado in njihove “opozicijske” podanike volilo 66% slovencljev.

     • Aron

      No sej se kar strinjam, enako kot konstantno anketno prvo mesto SDS, medtem ko njihovega predsednika noben Slovenec videt ne more.

     • Ruggedplant

      “medtem ko njihovega predsednika noben Slovenec videt ne more.”

      Ker tako pravijo anketarji? Zanimivo – sam namreč med volivci SDS še nisem srečal takega, ki Janše “videt ne more”. Jaz osebno (in vem, da nisem edini), pa recimo volim SDS skorajda izključno zaradi Janše kot garancije, da obljube in program ne bodo ostali le na papirju ob prvem močnejšem pritisku rdeče paravojske. SDS ima precej sposobnih kadrov, da se razumemo, a JJ je neke vrste “seal of approval” – torej tisto kar je na prijetni libertarni embalaži manjkalo DLGV trojancu in Ljudmilini Novi Sloveniji odkar ni več Bajuka. Zanimivo, kajne?

     • Aron

      SDS bi dosegala precej boljši rezultat, če za predsednika ne bi imela avtokrata, ki si politično moč črpa iz razdvajanja Slovenije, iz ksenofobije in šovinizma, pa da ne pozabimo še na korupcijske rabote, odkrito koketiranje z domobranstvom in odnos do novinarjev. SDS bi morala po zadnjem volilnem porazu menjati vodstvo, kot bi to naredila vsaka politična stranka po 10 letih izgubljanja. Za nasprotni pol je JJ darilo iz nebes, pa čeprav tega ne bodo priznali.

     • Ruggedplant

      Ojej, s čim so pa tebe nafilali? Kakšno razdvajanje, kakšna ksenofobija, kakšen šovinizem in korupcija? Na tem forumu mi ksamonedeklarirani komunisti iz dneva v dan znova le še potrjujete že staro reklo glede rdečih, ki prav vse grdobije ki jih počnejo sami, naprtijo drugim, da se razprši krivda in dezorientira že tako zmešano ljudstvo. je že res, da naši mediji delajo vse zato, da iz daleč največjega demokrata kar smo jih po Pučniku imeli naredi vse zgoraj navedeno, a ti jamčim, da mi ne najdeš niti enega samega dogodka, ki bi opravdal katerokoli izmed zgornjih oznak.

      Kar se tiče domobranstva, pa se mi tudi sanja ne zakaj bi bilo to sporno – dejstvo je, da so pri nas bili edina vojska , ki je civiliste in slovenstvo ščitila pred pravim sovražnikom (komunisti) in edina ki se je (po tem ko so partizani v sodelovanju s fašisti uničili edino legalno domačo vojsko – četnike) držala vojnega in moralnega prava.

      kar pa se tiče “novinarjev” – lepo te prosim, lažnivi hlapčki s fdv-ja niso N od novinarjev, imajo pa precej več skupnega z opravljalci najstarejše obrti na svetu s to razliko, da tisti prodajajo le svoja telesa, rdeči hlapčki pa lasten “intelekt” (če za potrebe zgodbe zelo razširiva ta pojem).

     • Aron

      Kdor si drzne državljane zmerjati s trenirkarji, aktiviste z zombiji, novinarke pa s prostitutkami, pač ni primeren za voditelja Slovenije. Ampak OK, to je samo moja načelna drža, verjamem da mnogi nimajo takih moralnih standardov.

     • macon

      -Stranka, ki jo voli 25% volilnega telesa, ni nič izgubila.
      -Nestrinjanje s prebarvanimi komunisti ni razdvajanje.
      -Proti Janši so bili sramotni sodni komploti, ki so pokazali na sodno skorumpiranost in ne na Janševo koruptivnost.
      -Novinarji “osrednjih medijev” so režimski prostituti.
      -Domoljubje ni ksenofobija in šovinizem, pozivanje k zakonitosti ni pozivanje k nasilju in ni šovinizem.

     • Aron

      Kako ni nič izgubila, če pa ji na volitvah vztrajno pada podpora? Kako. da je v času debelih krav in konjunkture , ko je imela odprta vrata v še en mandat izgubila, čeprav je imela v vsem aparatu, tudi v medijih, nastavljene svoje ljudi?

 • odzunaj

  Bravo Orban !
  Slovenija potrebuje Orbana ! Stran s Cerarjem in Pahorjem ! Potrebujemo vodje, ki s srcem delajo za Slovenski narod in njegovo državo ! Kdor dela s srcem je kratek, jasen, odločen , odgovoren in zato tudi operativen . Organizira državo tako, da skupnost izvede to, kar je dobro za državo ter onemogoči in kaznuje neodgovornost in krajo države !
  NA POTEZI JE SLOVENSKI NAROD !!!!

  • Ruggedplant

   Slovenija že ima precej boljšo verzijo domoljuba kot je Orban, a taki so pri nas ogrožena sorta, ker (najbrž edini na svetu) živimo v težko priborjeni državi, ki jo sovraži (simpatizira s prejšnjim režimom) več kot polovica prebivalcev. In državi, kjer je domoljubje žaljivka, se ne piše prav nič dobrega.

   • Nata

    ja, že…….že………imamo ga. A žal so mu ” naložili ” veliko nepravilnosti, s katerimi se sedaj bori. In to je barabija prve klase. O, dobro vedo, kako je potrebno delati z neukim ljudstvom.

   • pokvarjeniSvet

    boljšo verzijo domoljuba kot Madžari ?? kako le če se pri nas vse stranke strinjajo s kvotami ??

    • Ruggedplant

     Domoljubje je precej širši pojem od tega. S kvotami o katerih se je govorilo v samem začetku ni nič narobe, nasprotno – bile so edini razumen ukrep za preprečitev humanitarne katastrofe. To kar pa se je iz tega razvilo – NEKONTROLIRANO spuščanje ILEGALNIH prebežnikov, ki poleg tega sploh niso begunci, pač pa MIGRANTI, neuveljavljanje domače zakonodaje za prišleke, neenakost pred zakonom v primerjavi z avtohtonimi prebivalci, policijsko in medijsko prikrivanje resničnih dogodkov…

     Kdor je bil torej takrat proti kvotam, s tem še ni avtomatsko domoljub in seveda tudi kdor je bil takrat zanje, še nepomeni, da je humanitarec. Orbanov jasen, dosleden politični stav sicer zelo cenim, a ga z Janšo kot domoljubom enostavno ne morem primerjati, ker je politična situacija na Madžarskem popolnoma drugačna – izvedli so lustracijo, Orban ima v parlamentu močno večino in je v poziciji ko lahko sam izvaja represalije nad političnimi nasprotniki, pri nas pa je ravno obratno. Veliko lažje je biti domoljub s 50% v parlamentu in vsemi vzvodi oblasti v lastnih rokah, kot pa vodja opozicije v totalitarni jugosloveniji, kjer lahko oblast naredi s tabo praktično KARKOLI želi, kadarkoli želi.

 • Antonius

  K streznjenju bruseljske izsiljevalsko – vsiljevalske politike bi prišlo, če bi višegrajci bruseljskim ovratnikom v opozorilo dali pod mizo vedeti, da jim vsiljevanja šerijatarjev in nesprejemljivo vtikanje v zvezi z njimi v politiko suverenih držav ne bodo v nobenem primeru dovolili.
  Bruseljski ovratniki stiskajo, višegrajci naj jim dajo pa pravočasno vedeti, kaj bodo na koncu iztisnili.
  Evropa dveh hitrosti pomeni, da bodo tisti, ki so Združeno Evropo za=bali, na koncu reševali izključno svoje riti.
  Merklca bi jih morala dobiti po nagi riti s tako kuhalnico, ki so jo pred iznajdbo pralnega stroja uporabljali za kuhanje perila. Dolga in ploščata je bila.

  O Sloveniji pa itak nima smisla. Levičarji na kredit zaposlujejo v javnih službah svojo volilno bazo, slabo plačani realni sektor jih pa pri tem podpira in še voli za povrh.

  Orbanu pa čista 10-ka

  • Caetano

   +++++

   Orban tudi pravi po drugi strani, da bo sprejel begunce, ki bodo bežali na Madžarsko iz multi-kulti Evrope pred islamisti. Zgledno!

  • tasilo

   “Merklca bi jih morala dobiti po nagi riti s tako kuhalnico, ki so jo pred iznajdbo pralnega stroja uporabljali za kuhanje perila. Dolga in ploščata je bila.”

   A si prepričan? Ker Merklca bi lahko rekla tudi: “Toooo! Ooooh! Končno me nekdo razume. Šeee! — Maa, ne okrog govort.”

  • karpelec

   Želimo si lahko le več takih Orbanov, da ne bi bil njegov glas le osamljen glas vpijočega v puščavi.

 • Franc Šink

  Zgornji prispevek pove vse tu ni kaj komentirati!

 • if

  Ta čas v Sloveniji teče projekt “Le z drugimi smo” https://lezdrugimismo.si/ .

  Ljudje iz ZRC SAZU in Pedagoškega inštituta v okviru projekta obdelujejo teme:
  Vključevanje, slovenščina, medkulturna vzgoja in izobraževanje – v domeni dr. Marijanca Ajša Vižintin
  Migracije in manjšine, medkulturni odnosi, sodobne oblike integracijskih praks – v domeni dr. Mirjam Milharčič Hladnik
  Ničelna toleranca do nasilja – v domeni mag. Sabina Autor.

  Moto, s katerim projekt pritiska na slovenstvo: “Kje vse živimo Slovenci po svetu, smo bili kdaj ekonomski migranti in begunci, smo ostali v drugih državah, ker so se premaknile državne meje?”

  Vodji projekta Le z drugimi smo: Dr. Marina Lukšič Hacin, dr. Marijanca Ajša Vižintin

  • Razocarana

   In vsi ti učenjaki kadar omenjajo migracije Slovencev po svetu pozabijo povedati da so Slovenci migrirali v tuje države legalno, ter da ko so imeli status begunec niso delali problemov, ter so aktivno sodelovali pri izboljšavah pogojev v begunskih kampih,: http://www.slovenianhistorical.ca/in-the-camps-1945—1950.html

  • Nata

   + + + + + + če ste prebrali imena sodelavk in sodelavcev pod navedeno temo, vam je takoj jasno, kdo in kaj nam kroji usodo v tej državi

  • macon

   Levičarji imajo neskončno toleranco do migrantskega in islamskega nasilja: vse razumejo, ubožčke zatirane. Vse odpuščajo, še več naj jim da sistem, da bodo zadovoljni.

  • sodnikisozločinci

   Pranje možganov, indoktrinacija otrok v osnovnih šolah, da bi sprejeli okupatorje in kolonizacijo slovenske zemlje, katera pripada samo njim in nikomur drugemu.

 • Olga

  Nezakonitih migracij, trgovanja z ljudmi in mamili brez sprege mafije z vrhom politike, ne bi bilo, to vemo vsi!! Orban pa je to tudi pogumno in javno poimenoval!
  Bravo Orban! Bravo Trump!

 • Nata

  + + + + + + + + prav gotovo je zadel žebljico na glavico.

 • Igor Kavalar

  Poglejte to nemško norost

  Najprej so jih vabili. Potem so jih ilegalno spravil skozi in uničili šengen.

  Pol so nam nabil kvote po Evropi in grozil z kaznimi, če jih ne sprejmemo.

  Pol so zagonil 20 miljard evrov za stroške teh migrantov. http://www.breitbart.com/london/2017/01/27/migrant-crisis-cost-germany/

  Danes jim pa še plačujejo da gredo.(1200e, 800e, 500e dodatka…)
  https://www.rt.com/news/376092-germany-asylums-start-hilfe/

  Za 20 miljard letno bi raje sponzoriral Slovenijo in vsak prebivalec bi dobil 10 tisočakov ekstra. Če odštejemo mladoletne pa 20k. Bi vsaj kej imel od tega evropejci pa magari če bi vsi kupil nov švabski avto. Hehe

  Ali pa bi ga oplemenitili sam bi bilo treba zamenjat oblast, ker našim bi bilo še 20 miljard letno premal da bi naredil 1e plusa.

 • alojz

  Na 24 ur je sedaj napisano, da priseljenci lahko ubijajo. Samo rečeš, da si neprišteven in ni ne zapora niti zdravljenja. Sedaj bomo pa temu plačali še odškodnino. Naše levo sodstvo deluje.
  Saj res. Komentarji so onemogočeni.

 • totex39

  Saj to je znano, da so tihotapci migrantov plačani od Sorosove bande, zato pa lahko tako nemoteno prihajajo v Evropo.

 • Artur

  Ne samo migrante, Bruselj skupaj z našimi raznobarvnimi narodnimi izdajalci “žegnajo” tudi to vrsto zločina! Teorija zarote ? To ni več teorija to je dejanska zarota in to je dejstvo .
  To ni bila nikdar aktualna tema na tem portalu pa vendar.
  Poglejte kako se ameriška državljanka veseli čistega plavega neba nad njo brez kemtrejlsov 1 takšnega dne po Trumpovi inauguraciji . Leftardskim zombijem tako pri njih po svetu in pri nas se gladko je.e do vsega normalnega kaj šele do soljudi, strupeno svinjaje vsega živega tako iz zraka kot na druge načine je za njih Španska vas oni se gredo raje svojo podlo bolano zombijevsko revolucijo proti vsemu normalnemu. Globalistična banda nam streže po našem zdravju poleg tega pa se še norca dela iz nas in nam še slikovno direkt na nos natika s čim in kako to počne, izvajalske zombirane barabe pa se ponosno slikajo ob z Biological_warfare označenimi rezervoarji v njihovih za to prirejenih letalih .
  https://www.youtube.com/watch?v=GjHPTdZ4Npc
  https://www.youtube.com/watch?v=HMC9PVdI9_8
  https://en.wikipedia.org/wiki/Biological_warfare
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1d/WMD_world_map.svg
  http://zvono-istine.org/07-dr-med-dietrich-klinghardt-zdravstvene-posljedice-chemtrailsa/

  Dobronamrena častivredna ženska v OZN-ju opozarja na strupeno svinjarijo v zraku, ki jo razprašuje zločinska globalna elita skoraj po celem svetu dejal pa bi , da je precej naivna ali pa se ne zaveda, da govori o tem prav tej zločinski bandi, ki to dovoljuje še več ta glavne živine v samem vrhu tega na novo NWO nastajajočega levega fašizma to financirajo in izvajajo že več kot desetletje.Kot, da bi volkove prepričevala naj ovce pustijo pri miru in naj jim več ne strežejo po življenju.
  http://zvono-istine.org/05-rosalind-peterson-pred-un-utjecaj-chemtrailsa-poljoprivredu/

  • Nata

   Ja, ker pa je tu vpletenih še več osebkov, ki iz tega kujejo dobiček…………

 • dr Janez Sveti

  IZJAVA LETA!!
  “Seveda,” dodaja, “bomo v državo spustili prave begunce: Nemce, Nizozemce, Francoze, Italijane ter ogorčene politike in novinarje, ki želijo na Madžarskem ponovno najti Evropo, ki so jo v svoji domovini izgubili.”
  Dr Janez Sveti podpornik

  • Kat Wilson

   Hm, Slovencev ni omenil. Mogoče zato, ker nas dobro pozna in ve, da se bomo obrnili po vetru, lol

 • dob

  Evropi sploh ni do same sebe. Več je nam do Evrope.

  • Kat Wilson

   se bomo kmalu spametovali :)))

 • Hun

  totalni populizem in odvracanje pozornosti slabega stanja, plenjenja in korupcije v lastnih Orbanovih vrstah….
  o Sorosu se sirijo neki indici, da vpliva iz ozadja….kje so trdni argumenti …ne vrjamem govoricam…pregovor je kjer je dim je tudi ogenj…ampak vseen hocm dokaze na papirju obvescevalnih sluzb, ki nam jih lahko Orban prek medijev pokaze….

  • Steiermark

   Hun se boš moral malo bolj “razgledat”, boš lahko sploh spoznal, kakšnim zverem oz. pravim satanovim bestijam spada soros, s svojo sodrgo!

   • Hun

    ne mi rec in ta zver Soros je bezala kot mladostnik pred nacizmom in komunizmom iz madzarske..starse so mu pa pobil….nevem v kaj naj vrjamem…

  • Aron

   V času, ko se je na madžarskem razpasla korupcija in klientelizem, je za Orbana nujno potrebno, da pozornost preobrne na nekoga tretjega. Le tako bo lahko obdržal avtokratski slog vladanja.

  • pokvarjeniSvet

   že niso zionisti/globalisti/Askhenaziji za temi migracijami…pol mi pa pojasni kdo je ?
   upoštevati moreš da ta beli genocid in vabljenje ljudi točno iz BV in Afrike ni prišlo zadnje desetletje, ampak se je začelo že v konec 60ih začetek 70ih če ne celo prej.

   Torej naključje to ni, kdo je dovolj mogočen in dovolj dolgo na oblasti, da to počne desetletja ?

   • Hun

    isci vzrok ne posledic…pa kancek pristranskosti rabs…ne krivit za vse svetovne tegobe levicarjev

    • Igor Kavalar

     Itak da niso samo levičarji, Imaš tud politične konzervativce mama Merkel in Sarkozy sta že dva primerka, dodaš še Mccaina k se je srečeval z IS liderjem maš pa že 3.

     Poglej kaj je ta primitiven desničar Sarkozy govoru že leta 2008 https://youtu.be/I8yaiN6ew_g

     Lp od desničarja, ki se nikoli ne bo strinjal z Sarkozyem

    • garfi

     jaz vem, Janša je kriv

     • Hun

      pri tebi je kriva neumnost

    • pokvarjeniSvet

     ja povej zdaj tvoj Vzrok….da vidim če ima tvoj vzrok kaki smisel ;)

     levi in desni…vse je na konci isto če so oboji globalisti.

     osebno se težko predalčkam med levimi in desnimi…čeprav imam takšne poglede ki bolj “tradicionalno” so desna domena…..ampak danšanja desnica ni več ista desnic isto levica ni več ista levica kot nekoč….sicer je pa v življenju treba gledati drugače svoj program v celoti in ne da ti kdo določa kaj je bolj levo in kaj je bolj desno…ampak realno in naravno dobro za svoj narod, državo, samostojnost in suverenost.

   • Igor Kavalar

    Ej to prever
    Muslims are Jews’ natural allies in Europe – Rabbi Pinchas Goldschmidt
    https://youtu.be/wb_4U2UJucE

    • pokvarjeniSvet

     Vem jaz to. To dopovej ostalim ;))

 • Unikatna

  Hrvaški časopis Globus piše o zavrnitvi hrvaškega članstva v Schengenskem območju.

  “Europska komisija jako je zamjerila Hrvatskoj ponašanje za vrijeme izbjegličke krize. Prije svega, zamjeraju nam zbog odluke da izbjeglice sa srpsko-hrvatske granice ekspresno vlakom prevezemo na hrvatsko-slovensku i tamo jednostavno predamo Slovencima. I to je dodatno zakočilo naš put prema Schengenu, bar raspoloženje zemalja članica da Hrvatsku poguraju što prije naprijed.”

  http://www.jutarnji.hr/globus/Globus-politika/hrvatskoj-vrata-schengena-zatvorena-necete-biti-primljeni-ni-ove-ni-iduce-godine-jos-dugo-cete-biti-na-cekanju/5613463/

 • antimur

  Skrajni čas, da zrušimo kučaniste in da se z Janševo vlado povežemo z višegrajsko skupino. Redki evropski politiki dandanes, ki zagovarjajo domoljubje in normalne civilizacijske vrednote, se nahajajo prav v vrstah višegrajske skupine z Orbanom na čelu.

  • Kat Wilson

   it will happen!!

 • Franc Novak 1979

  Seveda, če pride v EU milijon migrantov in vsak prinese samo 1 kg droge je to tisoč ton droge oz. milijarda porcij. Seveda ta pametni prinesejo več, saj se recimo sedaj v Beogradu preživljajo s prodajo droge pod ceno, kar bo srbsko mafijo, samo da se potiša sojenje Šariču razjezilo. A bo sledila nož,žica, Beogradačica, pa smer Djerdap.

 • samsara

  Eden vidnejših je tudi tov. Cerarjev Mirko.
  Pol milijona, na eks.
  Zdaj gre lahko v penzijo.

  • garfi

   in sedaj bluzi proti ilegalnim migracijam

 • Novakec1

  Jest bom pa Orbana volu.

  • pokvarjeniSvet

   če nimaš Madžarskega državljanstva, ne bo nič iz tega.

   • Novakec1

    Pri tolkih eden gor ali dol.

 • cosmosjasnovidec

  Orban bo Mađarsko spravil na noge to je nedvomno v kolikor prej na njega ne naredijo levaki atentata.
  Dokler se v Europo niso pričeli prisesavati musliči je stanje bilo še nekako pod kontrolo.
  Sedaj ga ni več mogoče nadzorovati.Žrtev posilstev,ropov,umorov je seveda z dneva v dan masovno več.
  Ljudje umirajo zaradi nekih čudnih virusev kateri so se pojavili z prihodom te golazni na europska tla.
  V bolnišnicah umirajo komaj rojeni otroci.V vrtcih je vse več okuženih z nekimi “virozami”.
  Katerimi “VIROZAMI” naj pojasni zdravstvo?
  Nimajo pojma,ker teh “VIROZ” katere so privlekli musliči v europi ne poznamo in jih seveda ne moremo zdraviti.
  Kake “PTIČJE GRIPE,BOLEZEN NORIH KRAV” ter podobno?
  Vse to so muslimanske nam neznane bolezni katere izvirajo iz “ARABSKIH” dežel in z njimi nas bašejo že ogromno let in seveda tajijo in ne povedo od kod ti virusi izvirajo.
  O tem se nič ne piše in nihče nič ne sprašuje.
  Zaraženi,okuženi musliči pa tudi,če bi jih ob vstopu v Europo vse pregledali bi za našo zdravstvo bili povsem zdravi čeprav z smrtnim virusom,ker ga europa ne pozna.
  Đihadisti nekatere tudi namenoma okužijo ter pošljejo v europo.
  Vsakemu je kar sem napisal sigurno poznano in tudi taka je resnica.

 • Novakec1

  A sta (K)ramp in Orban že kaj v navezi, bo Barbika srečajne v lublani bulani zrihtal

 • garfi

  moderne tehnologije so modernizirale tudi človeške norosti
  murgelski palček je tudi prjatu sorosa

 • lauraas

  Bravo Orban, ne pusti se jim!

 • pajot

  “Seveda,” dodaja, “bomo v državo spustili prave begunce: Nemce, Nizozemce, Francoze, Italijane ter ogorčene politike in novinarje, ki želijo na Madžarskem ponovno najti Evropo, ki so jo v svoji domovini izgubili.”
  Enkratno. Hvala,Orban.

 • pokvarjeniSvet

  z vsem se strinjam z Orbanom pravilno je povedal :) ;) Bravo Orban !

 • pokvarjeniSvet

  “Odprta družba je odpravila z demokracijo razprave in jo zamenjala z demokracijo korektnosti,” pojasnjuje Orban, “zato moč, odločanje in vpliv niso več v rokah izvoljenih vlad, pač pa z njimi upravljajo neizvoljena globalna omrežja, medijski guruji in mednarodne organizacije.”
  —————————————————————————————————————
  res je, točno tako je….vlade so samo marionete povečini.

 • pokvarjeniSvet

  “Seveda,” dodaja, “bomo v državo spustili prave begunce: Nemce, Nizozemce, Francoze, Italijane ter ogorčene politike in novinarje, ki želijo na Madžarskem ponovno najti Evropo, ki so jo v svoji domovini izgubili.”
  ———————————————————————————————————
  kako resnično !!

 • pokvarjeniSvet

  Toda “vladarji globalne politike” se ne predajo. Oznanili so, da držav, kjer na volitvah ne zmagajo liberalci, ne morejo več označiti kot demokratične. Pravijo, da so “ti ljudje grožnja demokraciji”. Nenadoma tisti, ki so se “dotlej histerično borili za svobodo tiska”, zahtevajo omejitve medijev in interneta. “Če se komurkoli zazdi, da je madžarska ‘kraljevska’ javna televizija preveč nevtralna, naj sem in tja preklopi na kakšen ameriški program …, ko bo preklopil nazaj, mu bo odleglo,” je primer slikovito opisal Orban.
  ————————————————

  Tako je !!
  veliko tukajšnjih komentatorjev je hočeš nočeš pod vplivom teh medijev, če hočejo priznati ali ne. Bodisi so na zavestni ali na nezavestni ravni pod vplivom teh medijev, ker ne premorejo lastne racionalne presoje….niso sposobni brat in poslušat ostalih…kaj šele opazovati okolico, tako svojo lokalno kot Globalno (sosednje države in ostali Svet)

  prvo moraš znati prisluhniti in opazovati, šele pol lahko začneš iskati resnico.

  Veliko komentarjev ima vcepljeno politično korektnost, sem zelo dobro opazil pri nekaterih komentatorjih tukaj.

 • Milan Novak

  Orban je brihten sam pa je spustil 1 miljon brisačarjev v Evropo. Če bi imel prave namene, bi vojska streljala na meji. Novinarko, ki ni bila kriva ničesar pa je celo dobila zaporno kazen in izgubila službo. Mislim, da Orban mlati prazno slamo, tako kot naš Pajdo, pa ameriški in ruski. Tako Trump, kot Putin sta bila brihtna, kako bosta zrihtala Isil in ostale majmune teroristične, pa še zdaj ni nič od tega.

  • bolimeđoko

   Daj nehaj s temi bedarijami !
   Povej , kaj si ti storil, da bi jih bilo manj !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!