Orbán o novi migrantski krizi: “Prihaja na milijone ilegalnih migrantov, naša naloga je braniti ljudi!“

Madžarski premier Viktor Orban (Foto: epa)

Madžarski premier Viktor Orbán svoje prebivalce in prebivalce Evrope opozarja, da migrantska kriza še zdaleč ni končana. Dodaja, da morajo biti evropske države pripravljene ukrepati ob morebitnih novih težavah, povezanih z množičnim prihodom ilegalnih migrantov, do katerih bi lahko privedla lahkomiselna politika EU, ki ima za svoj glavni cilj globalizacijo.

Po poročanju spletnega portala Voice of Europe je madžarski premier Viktor Orbán za madžarski Kossuth Rádió med drugim povedal, da je “v zadnjih petih letih prišlo do veliko napak s strani Bruslja“. Ob tem je poudaril, da njegova stranka Fidesz, ki trenutno zaseda skoraj 60 odstotkov sedežev v madžarskem parlamentu, tudi v prihodnje ne bo opustila svojih prizadevanj za varovanje vrednot tradicionalne krščanske Evrope.

Odločen ne Združenim državam Evrope
Med intervjujem je Orbán izrazil svoje prepričanje, da Evropa ne more biti trdna, če nima močnih nacionalnih držav. Gladko je zavrnil federalistične težnje globalističnih birokratov v Bruslju, ki si prizadevajo za izrazito centralizacijo Evrope in večjo integracijo med državami članicami EU. S tem je dal jasno vedeti, da modelu tako imenovanih Združenih držav Evrope odločno nasprotuje, prav tako kot večina Evropejcev in politiki, kot sta Matteo Salvini in Marine Le Pen. “Medtem ko desnica spoštuje državnost, levica sledi internacionalističnemu programu. Spoštovanje naše države, zastopanje nacionalnih interesov in boj za naše pravice so glavne naloge desnice,” je še dejal Orbán.

Matteo Salvini in Marine Le Pen (Foto: epa)

Glede migracij Orbán bolj pesimističen 
Orbán se je posvetil tudi migrantski problematiki, pri čemer pa je bil njegov ton bolj pesimističen. “Pritisk migracij se bo v prihodnjih desetletjih še povečal, saj se število evropskega prebivalstva zmanjšuje, ravno nasprotno pa je v mestih Afrike in Azije. Omenjeni položaj bo zahteval veliko celovitejši sistem nadzora meje. Prispeli bodo milijoni in ena naših najpomembnejših nalog bo braniti naše ljudi,” je dejal. Ob tem je poudaril pomen ustvarjanja družbenega okolja, ki bo ugoden za mlade družine. Le tako bo namreč Evropa po njegovo lahko ustavila upadanje števila evropskega prebivalstva, ki ga levi centri moči želijo nadomestiti z migracijami. “Naš uspeh bomo lahko proslavili šele, ko bo rešen problem terorizma, javne varnosti in migracij,” je zaključil Orbán.

Rajko Golob

 • Dada

  Vprašanje je pred kom ??? Mogoče mu rja najeda ograje…..Pa vendarle so prepustne. Orbanu, dam prav samo glede politike rodnosti. Ni rečeno, da bo funkcioniralo, je pa izjavil, da naj na Madžarskem precej povečali rodnost otrok… To je v skladu z opozorilom komisije EU, ker med drugim v srednji in južni EVropi močno upada rodnost, problem premalo delavcev za gospodarstvo in hkrati staranje prebivalstva. Seveda si meče Orban pesek v oči glede pomanjkanja delovne sile, ukrepi za povečanje rodnosti bodo, če uspejo, dali “mali” rezultat čez 20 let….Povsem realno pa razmišljajo v državah EU severneje od nas. NPR. Nemčija bi letos potrebovala okoli 265.000 novih delavcev za potrebe gospodarstva……

  • ZatonMesecnikov

   dadice, tebi je tvoja Keva čistaćica prototip delavca in če naj bi primanjkovalo delavcev, potem izhajaš iz teh izkušenj.

   v resnici če boš dobro plačal Čistaćico, jih bo doma dovolj. ne bo rtreba iskat ven. pa da malo prevetriš pisarne s fikusi in optimiziraš narodno gospodarske resurse. Z optimalno alokacijo človeških resursov.

   • Dada

    Primitivno in politikantsko. Nisi niti vreden komentarja, seveda si iz SDS in tako ti je vse oproščeno.

    • ZatonMesecnikov

     Nisem član stranke niti nikoli nisem bil član katere koli stranke Dadice.

     tvoj koncept marksističnega industrijskega delavca 19. stoletja, je že davno preživet….

  • centurion

   Teb je rja nažrla kolesca v tupavi glavi.
   Butl balkanoidi.

   • Dada

    Enostavno, SI zabiti kreten. To pa razumeš, ker je kratko on jedrnato, očitno ti je bil gornji komentar prekompliciran, ker nič ne razumešš….

    • centurion

     Jebotipasmater balkansko.
     Kratko….

     • Dada

      Preskoči mojo , in JEBI SVOJO. Lepo poetsko. Če si blesav pa bodi. Poznam zabiteže in primitivce. Skočim na nora24tv in glej, ti si med njimi, ha,ha,ha

     • centurion

      Ne skač na NOVO.
      Maš vse doma.
      Primate v vukojebini….

     • Dada

      Ti si pa gnoj, dobro uležan. Dobro si balkansko izobražen. Torej si dvojni gnoj. A si zadovoljen ???, Ha,ha,ha.

     • centurion

      dada, musliman od kurca pasjega, dinaroid balkanski.
      Pesojeb.
      Pes te čaka.

     • Steiermark

      Čudi me, da ne prepoznavaš svoje zabitosti in primitivnosti, ki jo trosiš tukaj!

  • maksimalno

   Teh 265000 delavcev bi lahko dobili iz Balkana in evropskega dela bivše ssr. Vse ostalo presega zmožnost tvojega dojemanja. Amen.

  • Andrej

   Nemci so dobili 3.000.000 novih mladcev. Pa ne za delo, ampak za zastonj socialo. Če hoče Nemčija dobiti delavce naj postavi tovarno tja, kjer so delavci. V času globalizacije to ni noben problem. In zakaj tega ne naredijo?

  • KAPIBARA

   Nemčija sama pravi, da si je ŽE uvozila, KREPKO preko 265.000 novih delavcev… torej…??

 • ZatonMesecnikov

  Ne vem, če je politikom, ohromelih od strahu, da bodo obtoženi fašizma jasno, vendar če govori orban o milijonih, je to še v redu.

  ker zunaj jih je stotine milijonov in tisoče milijonov. (2-4 milijarde migranstkega potenciala, po raziskavah). In stvar se ne bo končala drugače, kot z veliko morijo na mejah Europe in po Europi.

  Pa bi bila zadosti v tej fazi samo dva trije streli, da se razve pa preklic Wellkoma.

  • Dada

   JA, v Nemčiji je desničar, tak poziv, kot tvoj, razumel tako, da je ustrelil politika. Sedaj lepo čiča in premišljuje. No spremenil ne bo ničesar, tega sicer ni vedel, niti ni mogel vedeti, ker je bil iz desnice.

   • ZatonMesecnikov

    Ko bo visel levičar, ker je izpustil stotine milijonov afričanov v Europo, tudi ne bo vedel do zadnjega trenutka, zakaj visi, Dadice….

   • Steiermark

    Hudo je, ko se vi “willkomerji” kar med sabo začnete klati in potem krivdo pripisujete “desnici”, o kateri ti sploh pojma nimaš, kot vsa socialistična likvidatorska deteta…… Ko boš seznanjen-a z resnico, glede Nemcev in “sprejemanja” vsiljenih kamlarjev, potem se pa oglasi!

    • Dada

     TI SI ŽE NEKAJ MESECEV ZADAJ, KER SO DESNIČARJI SPOZNALI, DA NIHČE V SLO NI VABIL MIGRANTE K NAM, PA SAJ VIDIŠ, DA SAMO PASIRAJO SLOVENIJO. A SI ZABIT KO TROTL, IZGLEDA, DA.

     • Steiermark

      Aja, oprosti, nisem vedela, da rdečuhi niste in ne vabite kozjej….. k nam, da jim ne nudite vsega mogočega luksusa, ki je nam nedosegljiv, nam , ki smo prisiljeni plačevati vse to , pa tudi vašo soroševo španovijo, ki nas stane milione evrov, medtem ko ni denarja za najosnovnejše pravice nas, ki smo primorani vse to vzdrževati, poleg kradljivih levakov! Kdo je pa mesece odzadaj, to boš pa najbrž ti, in tisti, ki ste v “klubu pasjejeb…..” in ste navajeni takšnega nategovanja in po garažah in izven – tudi v glavo, ki vam brez tega ne “funkcionira”….

   • Clemen J.

    V nemciji so se zidje pritozili vladi ker je vsak napad s strani islamitov na njihve sinagoge oznacila za desnicarski napad. Na nizozemskem je minister zaradi takega porocanja odstopil. Ce pa pogledamo porocilo europola TESAT 2018, pa vidimo po terroristicnih napadih krepko vodijo islamisti, sledijo jim levicarji in sele cisto na koncu so desnicarji z dalec najmanj napadi.

    • cosmosjasnovidec

     Res je.Napad z desničarske strani se na žalost zgodi samo eden izmed tisočev katere naredi muslimanska ter levičarska golazen pa še to hočejo pripisati desničarjem vendar folk več ni tako butast,da bi jim nasedel.
     Desničarji se bodo morali zelo potruditi,če hočejo vsaj malo iznenačiti napade na muslo golazen.
     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     ——————————————————————————————

    • Dada

     Kiss my ass. Nekdo ti je podtaknil info. To ne drži.

     • Clemen J.

      Info imas na strani europola, in je uraden dokument. Tvjo muslimansko rit naj kr tvoj brat oz moz kosuje..

     • Dada

      Ne seri. Ko je policija v LJ prijela storilca ugrabitelja avtobusa, ki je bil Slovenec po rodu in Kranjčan, TUKAJ NA TEM MEDIJU NIHČE NI VERJEL. VSI DESNIČARJI SO PISALI, DA POLICIJA SKRIVA TERORISTA EMIGRANTA, DA VLADA NOČE IZDATI PRAVEGA IMENA UGRABITELJA, KER JE EMIGRANT. Zdaj boš pa ti meni pravil, da verjameš policiji ???Ne hvala. Kot desničar se drži dalje politike sovražnosti, nestrpnosti, ki jo zastopa politika SDS, na Madžarskem Fidesz… itd.

     • Steiermark

      Sedaj pa ne vem ali se delaš ali si zares tako zabita, da misliš, da mi normalni nasedamo takšnim fake news, kjer muslića ali druge teroriste, zato, ker je morda skoten v Nemčiji ali drugje v Evropi, kar za evropejca oz. Nemca ali celo Slovenca proglasijo. Izgleda da si ti iz iste štale, ter razmišljaš po vzorcu štalarjev, ko se prašič skoti v kravji štali, pa se zato proglasi, kar sam, za kravo!

     • Clemen J.

      Spet lazes, vsakic ko nekaj napises pride na dan tvoj islamski obraz. Policija je takoj po incidentu pisala da je storilec stari znanec policije, ki je iz kranja, in je bil ze veckrat v psihiatricni boljnisnici.

     • koza
    • Steiermark

     Saj je to vendar jasno, vsakkemu normalnemu človeku, samo raznim dadarjem še ni kapnilo in dvomim, da jim bo sploh kdaj!

   • cosmosjasnovidec

    Takšen junak kot je tale v Nemčiji se bo slej,ko prej našel tudi v Sloveniji in ne samo eden.
    Z tem koristnim dejanjem je pa spremenil ter dosegel veliko med nemci kateri ga podpirajo in so mu pričeli slediti zato ne kokodakaj krava zabita,če nimaš pojma o teh zadevah.
    Malo manj se nažiraj z alkoholom pa ti bo morda kljub temu,da imaš prazno bučo nekoliko koristilo.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    ——————————————————————————————

    • Dada

     1 nimaš logike
     2. človek je nasedel desničarskim skrajnežem, postal sam skrajnež in bo do konca v zaporu. Ali se mu splaća NE. Mogoče je naredil uslugo ljudem, da je v zaporu, kdo pa bo živel z morilcem v bližini….
     3. Migracije tečejo naprej, kot da se ni nič zgodilo. Nemčija je spomladi objavila, da rabi 265.000 novih delavcev ZAKAJ
     4. Gospodarstvo EU rabi delavno silo, ki pa je zelo manjka, preb. se stara, rodi se premalo otrok, To je tudi opozorilo tudi za srednjo EU, glede tega….
     5. Slej ko prej bo “”””mogoče” tudi v Sloveniji šel kdo v zapor ZA NIČ .Nič ne bo spremenil.. To je samo SDS info, da je zdaj drugače….. Nemčija rabi delovno silo in pika…….njih ne zanima vera…. Tam imajo Župane mest tudi Turke,in to že več 15 let, torej vere Islam, Poserjejo se na desničarsko bluzenje o veri…. Človek dela, spoštuje zakone, vera je njegova stvar.
     6. Če gre nemškemu gospodarstvu dobro, potem SLO podjetja služijo z Nemčijo.

     VSE JE ENOSTAVNO. Tako, ti pa pij dalje, po želji.

     • Steiermark

      Pa nisi ni ti došla u Sloveniju, da radiš, nego da zaradiš – isto tile tvoji kamelarji, ki hočejo luksus in vse zastonj ter mesečno rento, da lahko cele dneve “oskrbujejo” svojih 5 – sedem “žena”, katerim pa država, vsaki posebaj dodeli stanovanje ali hišo in kameltreiber je na koncu tedna tako utrujen, ker mora “obiskovati in zadovoljiti” svoje priležnice, da pač nima več energije za delo (sicer je pa oni nikoli niso imeli, ker jim je in jim delo grozno smrdi , sicer pa, zakaj bi pa naj delali, saj morami mi delati za njih!).

 • Basileus

  Orban je fajter.

 • tretjerazredni

  Ne razumem zakaj madžari govorijo o vrednotah tradicionalne krščanske Evrope, kaj točno to pomeni? Verjamem, da obstaja nekaj takega kot tradicionalno krščanstvo na Madžarskem, ampak v vzhodni Evropi in na balkanu tega zagotovo ni. Še manj so tradicionalne protestantske dežele, poglejmo si samo cerkvice na severu Evrope, nikjer nobenih Marij in odvečnih simbolov, vse kar je bilo tradicionalno so potolkli dol in zrihtali moderno.
  Severjaki svojo civilizacijo oziroma družbo jemljejo resno, še vedno je središče vsakega mesteca krščanska cerkev, ki druži skupnost in popotnike. To so pač prostori, kjer stopijo skupaj ljudje, saj med nami ni takih razlik. Sodobno krščanstvo močno presega kurijo Svetega rimskega cesarstva germanskih narodov, ki je zapustilo tisočletno tradicijo in oblikovalo Evropski prostor, ampak to ni več severna Afrika ter hebrejska mitologija. Danes nas družita etika oziroma humanizem in razsvetljenstvo, Evropa je izredno bogata, razvita in napredna prav zato, ker ohranjamo dobro in kvaliteto ter sproti čistimo smeti, kič in neumnosti. Ni vse staro dobro in tudi ni vse novo napredno, že pred tisočletji so nekateri delali samo drek, ki s časom ni postal nič manj smrdljiv in ničvreden iztrebek. Zavedajmo se, da smo sam vrh človeške civilizacije prav zato, ker smo se naučili presegati preteklost in ideologijo, zgodovina pa nas opominja, da moramo kljub vsemu blišču in razkošju ostati ljudje, saj vse to so samo kulise, zaradi katerih je življenje lepše, vendar nič manj krhko in minljivo.

  • xtc

   Komunizmi,socializmi,anarho liberalizmi niso razsvetljenstvo so kamnena doba.

  • Andrej

   Ajoj!

  • Clemen J.

   K si ti ze bil na severu evrope?!? Poljski npr. Svedska in norveska pa so umaknile krize da s tem ne motijo islamistov.

 • xtc

  Tretja se nezadržno bliža z pečmi in vsemi ostalimi osnovnimi sredstvi.

  • šmentanamuha

   Ne kliči vojne, čeprav dejansko že poteka. Če razumeš, da so vse revolucije in vojne časovno zelo natančno načrtovane, potem veš, da se lahko načrti spremenijo kadar koli.

   • Steiermark

    Tudi genocid belcev v Evropi – Evropejcev, je zelo natančno načrtovan…….

 • koza

  ja dokler se ljudje po EU ukvarjamo kdo bo kje sedel v parlamentu, folk v Bihaču ima druge probleme, to kar Orban govori se že nekaj časa šušlja, iz Istre pa je nekdo napisal da se nekaj pripravlja … https://forum.biscani.net/index.php?/topic/395-migrantska-kriza/page/405/ … pa baje da so na Šentilju spet postavili šotor z ograjo, ali je že tam od 2015, ne spomnim se

 • alojz

  Danes prebral na FB. “Ko moški beži pred vojno vzame družino s seboj. Ko moški gre v vojno jo pa pusti doma”. Pa sami ocenite ali je res.

  • KAPIBARA

   UUUUuuuuu SSSSRRRiiiidddduuuuuu…
   Tako pravijo vse vojne do sedaj..
   Za tolažbo: Še nobena vojna na tujem ozemlju (dokazano) NI zmaga, za zavojevalca..

 • Andrej

  Orban je prečital zlobo komunistov.

 • Felikss_AH

  PRAVI Orban – – “v zadnjih petih letih prišlo do veliko napak s strani Bruslja” – – Vic je v temu da Bruselj ne dela napake… tam ih samo izvajajo po nalogu NAPAČNIH gospodarjev… Anglo-Judovske Korporativno-Banksterke Kominterne… ki se je potrudila ter podprla in instalirala celo paleto gensko-pogojenih Boljševiških strank po EU. Upam da bo Orban še naslednje ali dva desetletja na oblasti skupaj z Le Penovo in Salvinijem ob rasti ostalih po EU… in bog daj s Trumpovim drugim mandatom… od katerega pričakujem da bo le pokazal drugačne zobe Levo-DemonSratski Internacionali.

  Resnična katastrofa bi bil razpad EU zaradi njenega Boljševističnega ustroja ki se je tako “brilijantno” izkazal že ob ex-YU razpadu. EK ali Evropska Konfederacija bi bilo tisto ta pravo… samo za kaj takega bi najprej moralo priti do tektonskih premikov v ZDA… takih kot ih je Trump in pred njim Regan naznanil s sloganom MAGA… kar pa bi pomenilo odpravo Korporativno-Banksterske dominacije ter vračanje v zdrav Kapitalizem ki je iz Amerike ustvaril Ameriko. Pomeni tudi odpravo Anglo-Judovske naveze ob WASP reinstituciji… te ki je kreirala Ameriko… in seveda odprava dogmatsko-nefunkcionalnega MultiDrekultizma.

  Tudi nehati je treba opletati z Demografskim nazadovanjem Euro-ljudstva… ker eventualno zmanjševanje še ne pomeni katastrofo… ki jo pa definitivno prinaša MultiDrekultizem z ponorelim LGBTQPizmom. Namesto stimulacij MultiDrekultiju in hvalospevom LGBTQPultiju… te stimulacije nameniti EVROPSKIM parom… LGBTQP “izobraževanje” ukiniti… in problem rešen

  • Lcipher

   Nekdo bo moral pojasniti tem ki so se ali so ih prtrajbal v Evropo da ce so ze tu ne pomeni da so ali da bodo kdajkoli postali Evropejci. Pomeni da za njih ne veljajo nobene stimulacije, se najmanj razmnozevalne

   • Felikss_AH

    Za tolažbo bi se im vsaj pri nas lahko prepustilo nekaj elitnih Euro-“lepotic” ala Makaronovićka, Tomićka, Carlijeva, Slabšakova, Fajonova… zagotovo bi se ih našlo za eno dobro brigado voljnih. V nasprotnem bodo nastradale domače živali in celo avtomobilski izpuhi. Tiste druge ki so ih Črno in Rjavo lakirani že pohopsali… ih bodo pa morali odfurat s sabo v rikverc smeri… ko bodo repatriacijski “aranžmani” enkrat porihtani.

    Opcija da se pa one zdaj tega ne bi več šle… NE pride v poštev

   • koza

    saj ne rabijo postati Evropejci, poglej kak daleč prideš, če greš na sever … https://tribun.hr/svedska-feministica-zasto-lose-da-muslimani-imaju-po-tri-zene/

  • Basileus

   Na koncu pa osebki iz Trumpove administracije sprejmejo povabilo in se udelezijo VIP zasedanja, ki jim šefujejo velke ribe med katere spadajo Rdečeščitniki.
   Gre se samo za boj na vrhu piramide kdo bo nadziral oko na vrhu piramide, ki nadzira pijone na planetu.

 • Dr. E.K.

  Chuck Norris je Orbanu reku, da je LEGENDA, prosim lepo …

  • KAPIBARA

   Potlej pa bo že res !! :-)

  • koza

   Steven Segal pa je šel pogledat kak Putin telovadi, ga je tudi pohvalil, he, he

 • Olga101

  V prve bojne linije bomo poslali Merklo, Macrona, Junkerja, Fajonko in ostalo levičarsko svojat (po Trčku), ki je vse zakuhala!

  • cosmosjasnovidec

   Ta golazen se bo pravočasno umaknila v tujino tja kjer bodo varni tako,da ne upaj na kaj takega.
   Vendar,ko se bo izvedelo kam so pobegnili bo potrebno iti tja ter obračunati z njimi kar se bo tudi zgodilo.
   Folk ne bo pozabil izdajalstva tako kot tudi za fašiste ni.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   ——————————————————————————————

 • xtc

  Zagotovo se bo EU taka kot je sedaj začela sesedati saj je jasno ,da Združenih Držav EU ne bo,ker bodo verjetno nekatere države preprosto odšle iz godlje.

  • KAPIBARA

   Že cerka 5 let nazaj, so Nemci statistično napovedalo razpad EU, tam okoli 2040 leta..
   Kot se dela, bode krepko prej…
   HVALA- BOGU…!!

 • Sfrj

  Zakaj toliko nacizma, ko vemo koliko smrti je povzročil. Prosim JNA – mati moja vrni se!

 • piko8

  Takega predsednika EU komisije bi morali imeti, kot je Viktor Orban, pa nebi imeli problemov z kameltrajbarji!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!