fbpx

Orbán o novi migrantski krizi: “Prihaja na milijone ilegalnih migrantov, naša naloga je braniti ljudi!“

Madžarski premier Viktor Orban (Foto: epa)

Madžarski premier Viktor Orbán svoje prebivalce in prebivalce Evrope opozarja, da migrantska kriza še zdaleč ni končana. Dodaja, da morajo biti evropske države pripravljene ukrepati ob morebitnih novih težavah, povezanih z množičnim prihodom ilegalnih migrantov, do katerih bi lahko privedla lahkomiselna politika EU, ki ima za svoj glavni cilj globalizacijo.

Po poročanju spletnega portala Voice of Europe je madžarski premier Viktor Orbán za madžarski Kossuth Rádió med drugim povedal, da je “v zadnjih petih letih prišlo do veliko napak s strani Bruslja“. Ob tem je poudaril, da njegova stranka Fidesz, ki trenutno zaseda skoraj 60 odstotkov sedežev v madžarskem parlamentu, tudi v prihodnje ne bo opustila svojih prizadevanj za varovanje vrednot tradicionalne krščanske Evrope.

Odločen ne Združenim državam Evrope
Med intervjujem je Orbán izrazil svoje prepričanje, da Evropa ne more biti trdna, če nima močnih nacionalnih držav. Gladko je zavrnil federalistične težnje globalističnih birokratov v Bruslju, ki si prizadevajo za izrazito centralizacijo Evrope in večjo integracijo med državami članicami EU. S tem je dal jasno vedeti, da modelu tako imenovanih Združenih držav Evrope odločno nasprotuje, prav tako kot večina Evropejcev in politiki, kot sta Matteo Salvini in Marine Le Pen. “Medtem ko desnica spoštuje državnost, levica sledi internacionalističnemu programu. Spoštovanje naše države, zastopanje nacionalnih interesov in boj za naše pravice so glavne naloge desnice,” je še dejal Orbán.

Matteo Salvini in Marine Le Pen (Foto: epa)

Glede migracij Orbán bolj pesimističen 
Orbán se je posvetil tudi migrantski problematiki, pri čemer pa je bil njegov ton bolj pesimističen. “Pritisk migracij se bo v prihodnjih desetletjih še povečal, saj se število evropskega prebivalstva zmanjšuje, ravno nasprotno pa je v mestih Afrike in Azije. Omenjeni položaj bo zahteval veliko celovitejši sistem nadzora meje. Prispeli bodo milijoni in ena naših najpomembnejših nalog bo braniti naše ljudi,” je dejal. Ob tem je poudaril pomen ustvarjanja družbenega okolja, ki bo ugoden za mlade družine. Le tako bo namreč Evropa po njegovo lahko ustavila upadanje števila evropskega prebivalstva, ki ga levi centri moči želijo nadomestiti z migracijami. “Naš uspeh bomo lahko proslavili šele, ko bo rešen problem terorizma, javne varnosti in migracij,” je zaključil Orbán.

Rajko Golob