fbpx

Orban si po evropskih volitvah na ključnih mestih evropskih institucij želi ljudi, ki bodo razumeli, da živimo v drugačnem obdobju

Foto: epa

Glede na to, da bo Evropski parlament ponovno glasoval o migrantskih kvotah, je madžarski premier Viktor Orban izjavil, da bo “očitno potrebno glasovati tolikokrat, da pridemo do pravega rezultata”.

Migrantske vize še vedno burijo duhove, predvsem v tistih državah, ki jih želijo vsiliti drugim. Madžarski premier Viktor Orban je tako izrazil upanje, da bodo tisti evropski poslanci, ki želijo drugim vsiliti nekaj, česar druge države članice EU ne želijo, po volitvah odšli iz Evropskega parlamenta.

Hkrati je Orban izrazil željo, da bi na njihova mesta prišli novi evropski poslanci, ki bodo razumeli, da se trenutno nahajamo v povsem drugačnem obdobju. Še vedno namreč vztraja, da Evropska komisija in parlament ne razumeta, da sta v tem času potreben nov pristop in hitrost pri reševanju glavnih problemov.

Po njegovem Evropska komisija potrebuje povsem nove ljudi, ki bodo to pomembno institucijo preusmerili na mesto, kot si ga zasluži, poroča Voice of Europe. Prav tako meni, da bi morale države članice EU same začrtati politične prioritete, in ne komisija kot v stilu nekakšnega politbiroja.

C. Š.