fbpx

[Video] Zasačeni v spletkarskih akcijah: Tako se ruska nafta izogne ​​sankcijam in pristane v evropskih pristaniščih

Vladimir Lisin in Putin (foto: posnetek zaslona)

Po ruski invaziji na Ukrajino je ruskim ladjam prepovedano pristajanje v pristaniščih Evropske unije, vseeno pa se ruska nafta in naftni derivati uspejo izogniti sankcijam in prispejo v Evropo. Kako torej te pošiljke končajo v EU? Schemes, preiskovalna enota ukrajinske službe RFE/RL, je razkrila, kako jim to uspeva in kdo je vključen v prevaro. 

Sankcije Evropske unije ruskim ladjam ne dovoljujejo pristajanja v pristaniščih EU. Sankcije so bile uvedene po napadu Rusije na Ukrajino. Kljub temu so opažena čudna dogajanja ob obali Romunije. Ruski tankerji so tja prispeli s polnim tovorom, nato pa domov odšli prazni (slika 1).

Ruski tanker se pred obalo vrne prazen. (Slika 1)

Na spletni strani marinetraffic.com je možno spremljati dogajanje v mednarodnih vodah. V preiskavi omenjene strani so naredili seznam 13 ruskih tankerjev, ki se gibljejo po isti poti. Sicer ni jasno, ali prevažajo surovo nafto ali naftne derivate. Rusija teh informacij ne razkriva (slika 2).

Ruski tankerji, ki plujejo po isti poti. (Slika 2)

Preiskava je odkrila dve spletkarski akciji, kako se izogniti sankcijam EU. V prvi se njihov tovor pretovori na ladje, ki plujejo pod zastavami EU. Nato ga odpeljejo v pristanišča v EU – večinoma v Grčijo. V enem primeru je 12. junija ruski VF Tanker-11 pretovoril svoj tovor na tanker Star Merlin, ki pluje pod portugalsko zastavo z nemškim lastnikom (slika 3).  26. junija je tanker Star Merlin pristal v Grčiji in nato prazen zapustil pristanišče. Spet drugič je 27. julija mehanik Antonov prečrpal svoj tovor v Gruzijo. Pluje pod malteško zastavo, vendar ima grškega lastnika. 28. in 29. julija je Georgia prevzela več tovora iz VF TANKER-8. 10. avgusta se je Georgia raztovorila v Grčiji.

Ruski tanker pretovori tovor na ladjo z zastavo članice EU. (Slika 3)

Spet naslednjič je 27. julija ruski tanker Mehanik Antonov pretovoril svoj tovor na ladjo Georgia z grškim lastnikom, ki pluje pod malteško zastavo. 28. in 29. julija je Georgia prevzela še več tovora iz tankerja VF Tanker-8. 10. avgusta pa se je omenjena ladja raztovorila v Grčiji.

Druga spletkarska akcija pa je bila osredotočena na liberijski tanker New Legend. Pred obalo Romunije je namreč že pet mesecev. Od junija ga redno obiskujejo ti ruski tankerji (Slika 4).

Liberijski tanker že pet mesecev obiskujejo ruski tankerji. (Slika 4)

New Legend pretovarja tovor na druge ladje. Te ladje ga odpeljejo v pristanišča v EU ali ga spet predajo drugim ladjam. In nato četrta ladja v verigi prav tako pristane na drugih lokacijah. Pogosto ladje izklopijo svoje transponderje, zato je težko slediti njihovemu gibanju. V preiskavi pa so uspeli slediti eni pošiljki od začetka do konca. 2. julija je namreč New Legend pretovorila svoj tovor v tanker San Sebastian (slika 5).

Slika 5

Nato je San Sebastian, malteška ladja, prenesla tovor na Minerva Vaso (Slika 6). Minerva Vaso, grška ladja, se je 15. julija raztovorila v Grčiji. Vse ruske ladje v teh spletkah pa pripadajo podjetju Volga Shipping, katerega lastnik je Vladimir Lisin, ki ga je revija Forbes ocenila za najbogatejšega Rusa. Lisin pa ni vključen v sankcije EU ali ZDA.

Slika 6

Celotni posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi.

 

Sara Kovač