fbpx

Islamski svet napada Zahod: Pakistanska ministrica za človekove pravice Macronovo administracijo primerjala z nacistično Nemčijo!

Pakistanska ministrica za človekove pravice Shireen M. Mazari (foto: EPA)

Pakistanska ministrica za človekove pravice Shireen Mazari je administracijo francoskega predsednika Emmanuela Macrona primerjala z Nacionalsocialisti v Nemčiji. Do primerjave je prišlo zatem, ko je francoski premier od muslimanskih voditeljev v Franciji zahteval, da podpišejo listino republikanskih vrednot.

“Macron dela muslimanom tisto, kar so nacisti počeli judom – muslimanski otroci bodo dobili identifikacijske številke (drugi otroci jih ne bodo) kakor so judje bili prisiljeni za identifikacijo nositi rumeno zvezdo na oblačilih,” je zapisala pakistanska ministrica za človekove pravice Shireen Mazari.

To ni prva primerjava francoskega predsednika Emmanuela Macrona z nacionalsocialisti pod taktirko Adolfa Hitlerja. Kot smo konec oktobra 2020 poročali na Nova24TV, je turški predsednik Recep Tayyip Erdogan Macrona in ostale evropske voditelje označil za fašiste in islamofobe, ki preganjajo muslimane.

Vse pogostejše primerjave Francije z nacionalsocialisti

“Muslimani so podvrženi pregonu podobnem tistemu, ki so ga izkusili judje pred drugo svetovno vojno,” je sporočil Erdogan v odzivu na zaostrovanje obravnave radikalnih islamističnih organizacij in mošej potem, ko je 18-letni čečenski migrant Abdoulah Anzorov, zaradi fatve, ki je bila izdana po prikazovanju karikatur preroka Mohameda na srednji šoli, v sklopu učne ure o svobodi govora, učitelju Samuelu Patyju 16. oktobra 2020 sredi Pariza odrobil glavo.

Na trditve Mazarijeve se je odzval francoski zunanji minister Jean-Yves Le Drian, ki je obtožbe označil za “zares šokantne in žaljive” ter “očitne laži”. S francoskega veleposlaništva v Pakistanu so izjave Mazarijeve označili za “lažne novice in lažne obtožbe.”

Kakor poroča RT, je Macron parlamentu v sredo, 18. novembra 2020, predstavil osnutek zakona, ki bi otrokom dodelil posebno identifikacijsko številko s katero bi lahko zagotavljali, da redno obiskujejo šolo. A predlagana zakonodaja ni omejena samo na muslimane, temveč na vse otroke v Franciji. Se je pa zato oglasila tudi britanska poslanka iz vrst laburistov Zarah Sutana, ki je Macronov predlog označila za “zastrašujoč”.

Sporni tvit pakistanske ministrice za človekove pravice (foto: Twitter)

Macron je ob tem predstavil vrsto raznih zakonskih predlogov in ukrepov, med njimi pa se je našel tudi ultimat Francoskemu svetu za islam, ki bo imel 15 dni časa, da se odloči, ali bodo sodelovali z vlado v boju proti radikalizmu. Svet ameriško-islamskih odnosov je Macronovo potezo že obsodil, in francoskega predsednika obtožil, da želi “diktirati principe islamske vere.” Pri tem so Macrona oklicali za “hinavskega in nevarnega.”

Ivan Šokić