fbpx

Smrtonosni napad: Napadalca začela streljati v priljubljenem nakupovalnem središču

Foto: epa

V središču Tel Aviva so v bližini priljubljenega nakupovelnega središča, ki se nahaja v bližini izraelskega obrambnega ministrstva in generalštaba, odjeknili streli. Po zadnjih podatkih so bili v napadu dveh Palestincev ubiti štirje ljudje, najmanj šest pa je bilo ranjenih. Odgovornost za napad je prevzel Hamas.

Obiskovalce priljubljenega nakupovalnega središča Sarona je v sredo pozno zvečer presenetilo nenadno streljanje na mimoidoče. Poročila s terena so bila sprva še zelo različna, saj so nekateri poročali o dveh, drugi pa o treh napadlcih. Kasneje se je izkazalo, da sta bila napadlca dva. Enega so policisti ranili, drugega pa prijeli.

Nakupovalno središče Sarona se sicer nahaja v samem središču Tel Aviva in v neposredni bližini izraelskega obrambnega ministrstva ter tudi generalštaba.

Med ljudmi zavladal kaos
Kot so po poročanju izraelskega medija Jerusalem post povedale priče, je ob streljanju med ljudmi zavladala panika, zato so začeli bežati na vse strani. Ker gre za priljubljeno središče z veliko kavarnami, restavracijami in trgovinami, so bile ulice v tem času polne. Še večjo tragedijo so najverjetneje preprečili varnostniki, ki so napadalca ustavili, še preden sta lahko vstopila v sam nakupovalni center, da bi tam nadaljevala svoj krvavi pohod.

CNN je ob tem poročal, da so območje evakuirali in ga pregledali za morebitna eksploziva.

Napad na Izraelce?
Po nekaterih neuradnih informacijah, ki naj bi jih posredoval policijski vir, sta bila napadalca oblečena kot ortodoksna Juda, hkrati pa naj bi šlo tudi za očiten napad na Izraelce.

Izraelske oblasti so do zdaj o napadalcih sporočile le to, da gre za bratranca iz vasi brlizu Hebrona na Zahodnem bregu.

Medtem so odgovornost za napad prevzeli visoki predstavniki islamskega Hamasa, ob čemer so dodali, da je bil ta napad odgovor na izraelske zločine proti Palestincem na okupiranem Zahodnem bregu in v Gazi.

B. O.