fbpx

Papež Frančišek papamobil zamenjal za Lamborghinija

Foto: epa

Papež Frančišek je v dar dobil prav posebno darilo, in sicer posebno izdajo Lamborghinija Huracan, ki pa ga ne bo obdržal zase, ampak ga bo podaril v dobrodelne namene.

Na fotografiji, ki je zaokrožila po medijih, je mogoče videti, kako se papež podpisuje na pokrov avtomobila, kar bo zagotovo zvišalo ceno avtomobila, pri čemer je treba dodati, da je cena avtomobila že brez podpisa 200.000 ameriških dolarjev. Vsekakor je višja ocenjena vrednost več kot dobrodošla glede na to, da bo avto prodan za dobrodelne namene, saj bodo denar dobile kar tri dobrodelne ustanove.

Foto: epa

Denar bo koristno uporabljen
Ena izmed dobrodelnih organizacij, ki bo prejela denar, bo pomagala pri obnovi domov in cerkva v iraških mestih, od koder so stanovalci pobegnili zaradi nasilja teroristične skupine Islamska država, drugi dve pa bosta pomagali žrtvam trgovine z belim blagom in pri financiranju razvojnih projektov na afriški celini.

Ni pa to prvič, da je papež v dobrodelne namene prodal drage stvari. Leta 2014 je namreč na dražbi ponudil motor znamke Harley-Davidson, ki ga je prodal za kar 284.000 ameriških dolarjev, gre za znesek, ki je desetkrat višji od prodajne cene. CNN poroča, da je papež na dražbi za motoristično jakno s podpisom papeža iztržil blizu 68.000 ameriških dolarjev, za iPad pa  30.500 ameriških dolarjev.
N. Ž.