fbpx

Papež Frančišek pravi, da naj bi migracije dvigovale intelektualno vrednost Zahoda!?

Papež Frančisek (Foto: STA)

Na četrtkovem letu nazaj v Rim iz Kazahstana je papež Frančišek povedal novinarjem, da “dekadentni Zahod rojeva populizem; v politiki moramo znova začeti pri vrednotah … S Kitajsko potrebujemo potrpljenje dialoga,” poroča Radio Vatikan.

S tem, ko je pozabil sprejeti migrante, je Zahod veliko izgubil, saj “potrebuje ljudi”, je papež dejal novinarjem. “Zakaj ne moremo oblikovati politike na Zahodu, kjer bi bili priseljenci vključeni z načelom, da je treba migrante sprejeti, spremljati, spodbujati in integrirati?”, je vprašal. Ker drugače “ostane vse prazno”.

Papež je nadaljeval z vztrajanjem, da sam Zahod sestavljajo nekdanji migranti vključno z njegovo domovino Argentino. “Res je, da zaradi političnih razlogov v latinskoameriških državah stvari ne gredo najbolje,” je dejal, “vendar mislim, da je treba migracije jemati resno, saj nekoliko dvignejo intelektualno in srčno vrednost Zahoda“.

Mislim, da Zahodnjaki nismo sposobni pomagati drugim ljudem,” je dejal. “Ali smo malo dekadentni? Mogoče, vendar moramo vrniti vrednote, vrednote Evrope, vrednote ustanovnih očetov, ki so ustanovili Evropsko unijo.”

Papež Frančišek med poljubljanjem nog muslimanom. (Foto: Twitter)

Jo. Bi., Demokracija