fbpx

Po 20 letih razkrit motiv za umor Indijke, žrtve družinskega nasilja

Družina Athwal (Foto: Facebook)

V televizijski oddaji je svakinja brutalno umorjene ženske razkrila, da je vedela za načrt družine, a naj je ne bi mogla opozoriti, ker ji je družina prepovedala govoriti z njo. Ženska je bila umorjena leta 1998 v Indiji – zadavili so jo, nato pa njeno truplo odvrgli v reko.

V novem dokumentarcu The Killer in My Family (Morilec v moji družini) je 49-letna Sarbijt Athwal razkrila, da je leta 1998 vedela za načrt svoje družine, da bo umorila njeno 27-letno svakinjo Surjit Athwal. Odločitev naj bi padla sredi popoldanskega čaja, ko je njena tašča Bachan Athwal dejala: “Surjit sramoti našo družino. Odločeno je. Znebiti se je moramo.”

Sarbijt danes o tem pripoveduje: “Bila sem šokirana, mislila sem, da je le jezna. Ni bilo verjetno, da bi resno predlagala umor, in mislila sem, da se bo umirila, a Sukhdave Athwal, je le sedel tam in ni nič rekel.” Surjit se je rodila v Coventryu, a je živela v zahodnolondonskem Hayesu vse od poroke s Sukhdavejem. Z njim se je po poročanju Daily Maila poročila že pri šestnajstih letih.

Sarbijt je leta 1999 podala anonimno prijavo na policijo
Surjit so se odločili umoriti, ker se je družila s prijatelji, ki družini niso bili všeč, poleg tega pa naj bi se po rojstvu drugega otroka želela ločiti od moža Sukhdaveja. Sarbijt je na policijo podala anonimno prijavo, a Surjit ni bilo več pomoči, saj sta bila z možem v Indiji. Tam so jo zadavili, njeno truplo pa odvrgli v reko.

J. Ž.