fbpx

Po tem, ko so jo zalotili na zabavi brez maske, je ameriška kongresnica zbolela za covidom

Alexandria Ocasio-Cortez, ameriška kongresnica (foto: epa)

Alexandria Ocasio-Cortez, obraz progresivnih demokratov v ameriškem kongresu, je zbolela za covidom-19 nekaj dni za tem, ko so ujeli na zabavi, kjer ni nosila maske, so sporočili iz njene pisarne. Kongresnica je sicer cepljena, prav tako pa je prejela poživitveni odmerek, je pa sicer znana po tem, da trdno podpira pooblastila za maske in cepiva, zato so jo zaradi neupoštevanja ukrepov mnogi označili kot “hinavko”.

Alexandrio Ocasio-Cortez, ljubljenko levega krila ameriških demokratov, so nekaj dni nazaj opazili pri brezskrbnem zabavanju na Floridi, in to brez maske, čeprav je znana po svojem trdnem stališču o obveznem nošenju mask in cepivih. Poleg tega, da je bila Cortezova tarča kritik zaradi zabavanja brez maske, pa so ji očitali tudi objemanje v množici v enem od transvestitskih barov, kjer jo je ujela kamera. Ocasio-Cortezovo so na Twitterju kritizirali konservativci, ki so se šalili o njenem strogem stališču do protokolov covid, medtem ko ona “uživa v svobodi”, kot je zapisala v eni od objav na družbenih omrežjih.

Urad Ocasio-Cortezove je novico objavil v nedeljo zvečer in razkril, da ima kongresnica simptome virusa in da “se zdravi doma”, hkrati pa poziva vse, naj se cepijo in upoštevajo vsa pravila, zavoljo svojega zdravja.

“Kongresnica je jeseni prejela poživitveno injekcijo in spodbuja vse, naj si zagotovijo poživitev in upoštevajo vse smernice CDC,” so sporočili iz njene pisarne.

Ocasio-Cortez pa še zdaleč ni edina politična osebnost, ki je bila pozitivna na koronavirus, kljub temu, da je bila v celoti cepljena in naknadno dobila obnovitveni odmerek. Takih je kar nekaj, med njimi je tudi ameriški minister za obrambo Lloyd Austin – ki je zagrozil z odpustitvijo na stotine vojakov, ker so zavrnili cepljenje – ki je bil nedavno pozitiven na covid-19, potem ko je oktobra prejel obnovitveno cepivo.

Tanja Brkič