Organizatorji zagotovili, da bodo skrbeli za varnost in spoštovanje ukrepov v Dražgošah – nato pa je kamera ujela Jankovića!

Datum:

Župan MOL-a Zoran Janković znova in znova dokazuje, da pravila, ki naj bi veljala za vse enako, za prvorazredne ne veljajo. Kamere so ga namreč ponovno ujele brez ustrezne zaščite. Masko je namreč nosil pod brado. V Dražgošah, kjer so organizatorji zagotovili, da bodo skrbeli za varnost in spoštovanje ukrepov.

                   

Nenošenje oziroma napačno nošenje higienske maske pri županu Zoranu Jankoviću sicer ni nič novega. Spomnimo, kako je oktobra 2020, na vrhuncu zdravstvene krize, v luksuzno restavracijo vstopil kar brez maske.

Da gre za Jankovićevo tradicijo, dokazuje tudi njegovo površno nošenje zaščitne maske avgusta leta 2020, na srečanju premierja Janeza Janše s slovenskimi župani in predstavniki regijskih razvojnih agencij.

Ljubljanski župan Zoran Janković znova dokazal, da pravila za prvorazredne ne veljajo – tudi v Dražgošah ujet brez maske. (Foto: Top News)

Na njem je bilo govora o razvoju in investiranju evropskih sredstev. Vendar pa smo prepričani, da bi si jo glede na resno zdravstveno stanje v državi vsaj tokrat lahko (iz solidarnosti do “soborcev”) ustrezno nadel.

Janković brez maske (oziroma z neustreznim nošenjem), tako na srečanju premierja Janše z župani na Brdu pri Kranju kot v razkošni restavraciji. (Foto: Vlada RS, Nova24TV)

Kot je znano, razsaja nalezljiva različica omikron, v Dražgošah pa je prevladovala starejša tovarišija, torej pripadniki ranljive skupine. Kadar gre za njegov ego, pa si Janković masko z veseljem in brez težav nadene.

Ljubljanski župan Zoran Janković naj bi zlorabil mestno glasilo Ljubljane za ekskluzivno samopromocijo pred lokalnimi volitvami. (Foto: STA)

Se pa saga o Zokiju in maskah presenetljivo vleče že mnogo dlje kot epidemija. Na primer leta 2014 je vzbudil pozornost, ko se je med maškare podal brez maske. Z njimi očitno res nima sreče in očitno ne gre za krivdo vlade in Janše.

Zokiju maske res niso usojene. Z njimi ima težave že mnogo dlje časa kot trajata aktualna zdravstvena kriza in tretja Janševa vlada. (Foto: posnetek zaslona, siol)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Izginila brez sledu, nazadnje so jo videli v nedeljo ob Kolpi

Od nedelje, od 16. ure, je pogrešana Nuša Krhin...

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...