fbpx

Podpišite peticijo, ki od OZN zahteva, da jasno obsodi napade na kristjane na Šrilanki! Zaradi takšne strahopetnosti umirajo kristjani po vsem svetu!

Foto: iStock

Ob grozljivih zločinih, kakršen se je zgodil med velikonočnimi prazniki na Šrilanki, je zelo pomemben tudi glas mednarodne skupnosti, ki mora storiti vse, kar je v njeni moči, da se napadi na kristjane končajo. Ker se je OZN odzvala le z medlim pismom Christopha Heussgna, ki niti z besedo ni omenil, da je šlo za napad na kristjane, so pri PatriotPetition.org pričeli zbirati podpise, s katerimi pozivajo OZN k jasni obsodbi nasilja nad kristjani po svetu. Ne pozabimo, v tem trenutku je v svetu preganjanih kar 450 milijonov kristjanov!

Na velikonočno nedeljo 2019 so lokalni islamski teroristi na grozljiv način pobili več sto kristjanov v cerkvah in hotelih na Šrilanki. Po prvih ugotovitvah preiskovalcev so bili teroristi zelo verjetno povezani z islamsko državo, ki po propadu in izgubi ozemlja na Bližnjem Vzhodu širi svojo teroristično mrežo po celem svetu, ob tem pa jih Švedska, Kosovo in nekateri drugi sprejemajo z odprtimi rokami.

Z več kot 321 mrtvimi,  je bil pokol kristjanov na Šrilanki eden najbolj krvavih napadov od 11. septembra 2001. Vendar pa so Združeni narodi teroristični napad obsodili le polovično in prikrivajo motiv kriminala: preganjanje kristjanov s strani islamistov.

Generalni sekretar OZN Antonio Gutteres

Po poročanju PatriotPetition je doslej Varnostni svet ZN objavil sporočilo za javnost, ki ga je napisal nemški veleposlanik pri ZN Christoph Heusgen, v katerem so napade obsodili, vendar v izjavi ne zasledimo niti besede “kristjani” niti “krščanstvo”. Nasprotno pa je izjava generalnega sekretarja ZN Antónia Guterresa po napadih duševno motenega posameznika na mošeje na Novi Zelandiji povsem drugačna:

“Žalosten sem in globoko pretresen, da so bili nedolžni ljudje ustreljeni ob mirni molitvi v mošejah na Novi Zelandiji. […] Danes in vsak dan se moramo skupaj zavzeti proti protimuslimskemu sovraštvu in vsem oblikam fanatizma in terorja. “

Der UN-Generalsekretär soll die anti-christlichen Anschläge von Sri Lanka klar und deutlich verurteilen!

Seveda so vsi napadi na nedolžne in nemočne enako prezira vredni. Toda to ni jasno iz različnih odzivov Združenih narodov na ta dva napada. Namesto tega dajejo vtis, da spet obstajajo dvojni standardi, ko gre za islam. Kje je poziv generalnega sekretarja Združenih narodov svetovni skupnosti, da se upre protikrščanskemu sovraštvu, fanatizmu in terorizmu, uperjenemu proti kristjanom?

Tako kot v primeru napada na kristjane na Šrilanki, se pogosto dogaja, da poskušajo nekateri politiki in osrednji mediji omejiti ali prikriti resnico, da so napadi proti kristjanom praktično vedno povzročeni s strani muslimanov. Zaradi te politike laži in strahopetnega gledanja stran pa preganjani kristjani trpijo in umirajo povsod po svetu. Koliko krvavih napadov se bo moralo še zgoditi, dokler se ta barbarski terorizem zoper kristjane končno ne imenuje s pravim imenom? Gre namreč za protikrščansko sovraštvo in fanatizem!

Po grozljivih napadih na Šrilanko zato civilna družba poziva Antónia Guterresa, generalnega sekretarja Združenih narodov, da stori enako za kristjane, kot je storil za muslimane po napadih na Novi Zelandiji, in pozove mednarodno skupnost, naj to stori. Islamistično preganjanje kristjanov se mora končno imenovati s pravim imenom! Zato PatriotPetition pri generalnem sekretarju OZN zahteva enako obravnavo  tudi za preganjane kristjane, ki so terorizirani in umorjeni samo zaradi svoje vere v Jezusa Kristusa.

Franci Donko