fbpx

Podpora Clintonovi padla – Trumpu podpora raste v klasično demokratskih državah

Foto: You tube.

Dober teden pred ameriškimi predsedniškimi volitvami so ankete prvič pokazale (ABC radio, Washington post), da ima Trump prednost pred demokratsko predsedniško kandidatko Hillary Clinton. Tabor demokratov je očitno zajela panika:  demokratski kongresniki so takoj protestirali zoper poteze FBI, ki je javno napovedal pregled novega svežnja sumljive elektronske pošte Hillary Clinton.

Pomembnost zasežene elektronske pošte Hillary Clinton in njene pomočnice Hume Abedin je sprožila preiskave, ki jih očitno ni mogoče odložiti. Da bo Huma Abedin lahko tehtnica v ameriških volitvah smo na našem portalu napovedali že avgusta. Zaradi obtožb FBI je v bran šefu te varnostne službe stopil aktualni demokratski predsednik Barack Obama, ki je poudaril njegovo integriteto, odgovornost in resnost pri delu.

Bitka v državah z izenačenimi glasovi se krepi
Clintonova uporablja kot edino orožje zoper Trumpa njegove besede o ženskah, s čimer hoče preusmeriti pozornost javnosti od preiskav svoje zaupne elektronske pošte s strani FBI. Republikanski tabor je okrepil volilno kampanjo v Pensilvaniji in v Wisconsinu, saj vedno več raziskav kaže naraščanje priljubljenosti Trumpa. Ta bo poskušal pridobiti glasove v državah Nevada, Utah,  Arizona, Florida in Severna Karolina.

Tudi internetne ankete CNN so zabeležile padec priljubljenosti Hillary Clinton s 95 odstotkov, ki jih je njihova anketa zabeležila 20. oktobra, na 78 odstotkov. Že 26. oktobra so njene možnosti padle na 90 odstotkov in se počasi zniževale do ponedeljka, ko je FBI objavil nadaljevanje preiskave uradne pošte na zasebnem laptopu Hume Abedin, desne roke Hillary Clinton. Tokrat je CNN anketa zabeležila samo 78-odstotno priljubljenost in se nagiba v Trumpovo smer.     

Gary Johnson je kot libertarijec izjavil, da se kandidatura Clintonove lahko konča z nezaupnico. Pregled elektronske pošte s strani FBI je že razblinil mit o prijazni in politično korektni Hillary Clinton, če bo dokončno nagnil tehtnico v Trumpovo smer, pa bodo pokazali dogodki v naslednjih dneh.
A. B.