fbpx

Podporniki Islamske države napovedujejo zavzetje Rima

Foto: YouTube/iStock

Skrajneži in simpatizerji teroristične skupine Islamska država še naprej praznujejo ob smrtonosnem masakru na koncertu ameriške pop pevke Ariane Grande v Manchestru in obljubljajo, da bodo nadaljevali z jurišem proti Zahodu, vključno z napadi na ZDA, Francijo in Rim. 

Breitbartu Jerusalem je uspelo pridobiti dostop do korespondence, ki je bila objavljena v zaprti skupini, ki uporablja šifriran način komunikacije prek aplikacije Telegram. Ta skupina je bila v preteklosti že orodje za komunikacijo skrajnežev.

Osvojitev Rima kot obljuba
Eden izmed skrajnežev je prek profila Telegram z imenom “Še naprej raste” izrazil navdušenje ob nedavnem terorističnem napadu na otroke in se zahvalil Alahu, da je ta ponižal nevernike. “S pomočjo Alaha bomo osvojili Rim in pozvali k molitvi: Alah je velik.” Napovedal je, da zahodne neverne države ne bodo deležne prestižne varnosti tako kot Velika Britanija in dodal, da bo tisto, kar prihaja, veliko težje za nevernike. Po njegovem prepričanju naj bi se napadi na nevernike zvrstili povsod, tudi v zavetju njihovih domov.

 

Foto: Printscreen

Pripadnik Islamske države Omair Alusulawi iz Mosula je pozval, naj Alah blagoslovi džihad in dodal, da teroristi s svojim prizadevanjem predstavljajo leve “velikega” Islama. “Iz Mosula, prestolnice kalifata, bomo prosili Alaha, da boste uspešni pri svojem delu utišanja temeljev nevernih držav in napadanja tistih držav, ki so sodelovale pri napadu na muslimanske otroke in ženske. Alah vas bo nagradil, ko boste nevernike napadli v njihovih državah.”

Foto: Printscreen

Maščevanje Islamske države ni končano
Pod imenom “Vnuk kalifata” je eden izmed skrajnežev zapisal, da bodo delčki napadalca v Manchestru, ki so leteli naokrog po neverni deželi, blagoslovljeni in dodal, da tovrstni napadi na nevernike dokazujejo, da Islamska država ni prenehala z izvajanjem svojega maščevanja. “Maščevali se bomo vsem, ki se borijo proti muslimanom” in napovedal, da je maščevanje v srcu ZDA blizu in se bo zgodilo s pomočjo Alaha.

Foto: Printscreen

Belgijec Abdelrahman Albelgiqi, ki  se nahaja na ozemlju Sirije, ki je pod nadzorom Islamske države, je med drugim izrazil navdušenje nad tem, da se prebivalci Velike Britanije po napadu ne bodo več počutili varne, saj bodo trepetali pred vojščaki kalifata in volkovi samotarji.

Foto: Printscreen

N. Ž.