fbpx

Policija prijela islamskega skrajneža: V napadu z nožem v trgovskem središču v Manchestru zabodel štiri ljudi

Napad z nožem v Manchestru (Foto: epa)

Veliko Britanijo je pretresel še en množičen napad z nožem, ki se je tokrat zgodil v nakupovalnem središču v Manchestru, kjer je moški v štiridesetih letih poškodoval štiri osebe. V trenutku napada je na kraju zavladala panika, na dogodek pa se je z zaskrbljenostjo že odzval britanski politični vrh.

Iz britanskega Manchestra poročajo še o enem v vrsti napadov z noži, ki pretresajo to državo. Tokrat je napadalec z nožem v petek zjutraj pričel napadati obiskovalce trgovskega središča Arndale v središču mesta. Sprva je manchestrska policija poročala o petih poškodovanih, nato pa so sporočili, da so bili poškodovani štirje. V bolnišnico sta bili tako poškodovani prepeljani dve devetnajstletnici in 50-letnica, še ena ženska v štiridesetih letih pa ni potrebovala bolnišnične oskrbe.

V nakupovalnem središču po napadu zavladala panika
Policija je na kraju najprej moškega v štiridesetih letih najprej pridržala zaradi suma napada, kot poroča Independent, pa je bil nato aretiran zaradi suma terorizma: “Glede na lokacijo in naravo incidenta, dogodek preiskujejo policisti iz protiteroristične enote, da bi določili okoliščine.” Med evakuiranimi s kraja dogodka je bila tudi 52-letna Tina Concar, ki je za medije o dogajanju povedala sledeče: “Vedeli smo, da se nekaj dogaja, saj je mnogo ljudi pričelo teči v naši smeri, najprej so kričali ‘bomba.’ Nato je nekdo omenil, da je bila oseba zabodena. Ljudje so bili v paniki in so tekli, medtem, ko so v nasprotno smer hiteli varnostniki.”

Napad z nožem v Manchestru (Foto: epa)

Politični vrh zaskrbljen zaradi dogajanja
Na dogajanje se je že odzval predsednik vlade Boris Johnson, ki je povedal, da je šokiran nad incidentom v Manchestru in da je z mislimi s poškodovanimi in s prizadetimi.

Odzvala se je tudi notranja ministrica Priti Patel, ki je izrazila zaskrbljenost zaradi dogodka: “Kot vedno, sem hvaležna policistom, ki so hiteli v nevarnost, da bi nas zaščitili. Pomembno je, da jim damo prostor, da izvedejo preiskavo.”

Rok Krajnc