Politična zapornika Janakieskija in Ristovskija napadli v zaporu!

Vir: twitter

Mile Janakieski in Spiro Ristovski sta bila aretirana v sredo, le dan kasneje pa so ju v zaporu napadli. Utrpela sta hude poškodbe.

Makedonska politika, oba nekdanja ministra, sta bila po brutalnem napadu tako hudo poškodovana, da so ju iz zapora prepeljali v bolnišnico, kjer sta ostala na zdravljenju. Janakieski je dobil številne zlome kosti, Ristovski pa poškodbe glave in ureznine, piše Republika.mk.

Po prvih podatkih naj bi napad izvedli člani teroristične skupine, ki je maja 2015 napadla mesto Kumanovo. Spomnimo, takrat so ubili osem policistov. Kar 33 članov te teroristične skupine je bilo nato obsojenih na doživljenjski zapor.

Omenjeni spletni portal še piše, da sta bila Janakieski in Ristovski aretirana zaradi politično motiviranih obtožb, povezanih z dogajanjem v parlamentu leta 2017. Poleg njiju je bil še obtožen predsednik sobranja Trajko Veljanoski, vendar pa ga niso pridržali zaradi njegove imunitete. VMRO-DPMNE opozarja, da so aretacije del tekoče kampanje političnega preganjanja opozicije.

M. S.

  • Hunyađi

    Ve se kdo oborožuje šiptarske smrdljive teroriste-USA.

  • Janko Gedlicka

    To me spominja na naše razmere; mobilizacijo drhali na demonstracije z granitnimi kockami v tako v Mariboru, kot v Ljubljani, strpanje opozicijskega voditelja v zapor medijska in sodna gonja zoper njiju.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!