Poljski zunanji minister poziva Scholza, naj se preneha vmešavati v poljsko volilno kampanjo

Datum:

Poljski zunanji minister Zbigniew Rau je v nedeljo nemškega kanclerja Olafa Scholza obtožil vmešavanja v volilno kampanjo v njegovi državi. Rau je Scholza ob tem pozval, naj se v prihodnje vzdrži izjav, ki škodujejo odnosom med državama. Rau pravi, da Scholzovi komentarji o “vizumski aferi”, v kateri je 260 migrantov s podkupninami dobilo poljske vizume, “kršijo načelo suverene enakosti držav.”

Kancler Scholz je v soboto na shodu nemških socialdemokratov (SPD) v Nürnbergu pozval k razjasnitvi afere. “Ne želim, da bi ljudi iz Poljske enostavno spustili skozi in se potem z njimi pogovarjali o naši azilni politiki,” je dejal in dodal, da mora vsak, ki pride na Poljsko, tam opraviti registracijo in azilni postopek. Pri tem je poudaril, da lahko tisti, ki dobijo delovni vizum na Poljskem, nato potujejo po vsej EU.

“Izjave v zvezi s tem kažejo na poskus vmešavanja v notranje zadeve poljske države in potekajočo volilno kampanjo (…) Pozivam nemškega kanclerja, naj spoštuje suverenost Poljske in se vzdrži izjav, ki škodujejo našim medsebojnim odnosom” pa je dejal  Zbigniew Rau.

A.G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...