fbpx

Polovica ameriških volivcev podpira prepoved vstopa vseh muslimanov v ZDA

Vse več ameriških volivcev se strinja s prepovedjo vstopa muslimanov v ZDA. ki jo zagovarja Donald Trump (foto: epa).

50 odstotkov Američanov, ki bodo novembra letos odšli na volišča in odločali o tem, kdo bo v Beli hiši nasledil Baracka Obamo, podpira začasno prepoved vstopa vseh muslimanov v ZDA, kaže zadnja Reutersova javnomnenjska raziskava. Proti je 42 odstotkov vprašanih.

Anketa se je izvajala pet dni, podatke pa so začeli zbirati že pred krvavimi terorističnimi napadi islamskega skrajneža Omarja Mateena v Orlandu. Kot piše Reuters, bi bili v primeru, ko bi se anketa začela izvajati po napadu, odstotki tistih, ki so za začasno prepoved vstopa vseh muslimanov v državo, še večji.

Podpora prepovedi zadnje tedne narašča. Po podobni anketi s konca maja letos je namreč začasno prepoved vstopa vseh muslimanov v ZDA podpiralo 40 odstotkov volivcev, ki so zatrdili, da bodo novembra odšli na volišče, nasprotovalo pa ji je 54 odstotkov.

Pobudnik prepovedi vstopa muslimanov v ZDA je republikanski predsedniški kandidat Donald Trump. Prepričan je namreč, da je to način, s katerim bi lahko preprečili teroristične napade muslimanskih skrajnežev na ozemlju ZDA.

A. Ž.