fbpx

Ponovno streljanje v Nemčiji: Najprej ustrelil mamo, nato pa se odpravil na strelski pohod po nakupovalnem središču

Vir: zajem zaslona, Twitter

Nemčijo je ponovno stresla tragedija. Po tem, ko je nezakoniti migrant, Eritrejec z nožem umoril mladoletno dekle, se je danes na strelski pohod odpravil zaenkrat še neznani možakar v Dresdnu. Policija domneva, da je najprej ubil lastno mamo, nato pa se odpravil v nakupovalno središče, kjer naj bi ubil eno osebo, dve pa ugrabil, zaposleno in njeno hči. Šlo naj bi za direktorico lekarne in njeno hči. Policisti so dramo od tedaj že uspešno obvladali. 

Policisti so ob prihodu do nakupovalnega središča Altmarkt-Galerie najprej odredili evakuacijo nakupovalnega središča in sosednjih območij. Hkrati so prebivalce mesta pozvali, naj se izogibajo središču mesta. Območje so nato ogradili, nato pa je stekla reševalna akcija.

Kasneje so sporočili, da sta jo talki odnesli brez poškodb, poroča STA, ugrabitelj pa naj bi akcijo preživel. Nato so nemški mediji objavili, da je storilec podlegel poškodbam.

Vhod v nakupovalno središče (Vir: zajem zaslona, Twitter)

40-letnik naj bi začel moriti doma, nato pa v bližini glavne železniške postaje oropal banko, pri čemer je ubil eno osebo, poroča hrvaški Index. Radio Dresden je nato sporočil, da je strelec napadel še njih, tako da je ustrelil nekaj nabojev v vrata radijske postaje. Tokrat mu ni uspelo ubiti nikogar, vsi zaposleni pa naj bi bili na varnem. V nakupovalno središče Altmarktgalerie, kjer je ugrabil direktorico lekarne in njeno hči. Kot že rečeno, sta obe preživeli.

Policisti so javnosti sporočili, da se jim je ob prijetju zdel “zelo zmeden”, tiskovni predstavnik policistov pa je sporočil, da osumljenec domnevno trpi za neko duševno boleznijo.

G.K.