fbpx

Popolna kapitulacija! Britanska vojska s političnimi komisarji preganja domoljube v vojski!

Sir Michael Fallon in britanski vojaki v Erbilu

Popolna kapitulacija! Britanska vojska ima za ekstremne desničarje vse, ki se imajo za domoljube, uporabljajo izraz islamofašizem ali pa si celo drznejo nasprotovati politični korektnosti.

Britansko javnost so pretresle fotografije letaka, ki ga je britanska vojska pripravila že leta 2017 z namenom boja proti ekstremni desnici. Letak, katerega avtentičnost je potrdil tudi tiskovni predstavnik britanskih kopenskih sil, po pisanju Daily Maila poziva pripadnike oboroženih sil, naj prijavijo ustreznim organom vse pripadnike vojske, za katere se jim zdi, da kažejo znake ekstremnega desničarstva.

Na seznamu za odstrel komisarjev politične korektnosti so se tako znašli vsi posamezniki, ki se imajo za “domoljube”, ki menijo, da je politična korektnost levičarska ali komunistična nakana, ali dodajajo končnico -istan k imenom britanskih mest v pogovoru.

Ko politična korektnost zavlada
Na seznamu slabih stvari je najti še: uporabo izraza “islamofašizem”, opisovanje nasprotnikov kot “izdajalcev”, imetje tetovaž z očitno ali prikrito skrajno desno ikonografijo, razpravljanje o grajenju ekskluzivno belih skupnosti, primere, ko “se jezijo ob navideznih krivicah in grožnjah za ‘nacionalno identiteto'”, itd.

Seznam skrajno desnih pogledov v britanski vojski (Vir: Twitter)

Seznam je dolg, končni rezultat pa je vedno legitimizacija preganjanja drugače mislečih. Namreč, večina od naštetih “grehov” je v nasprotju s svobodo govora. Preostali pa nimajo nikakršne povezave s “skrajno desnico”, kakor si jo očitno prestavljajo določeni politični komisarji, ki so, kot kaže, postali del britanske vojske.

Tiskovni predstavnik britanskega ministrstva za obrambo je kontroverzni letak upravičil s trditvijo: “Vrednote oboroženih sil in naroda, ki mu služijo, niso združljive s pogledi ekstremistov.” Ob tem je še dodal, da imajo vzpostavljene vse ukrepe, s katerimi se borijo proti ekstremizmu in terorizmu.

Ivan Šokić