Prepoved burkinijev: “Sprejeti morajo naš način življenja”

Odločitev najvišjega francoskega upravnega sodišča je, da trideset  županov, obmorskih turističnih mest francoske riviere, nimajo zakonskih pooblastil za prepoved nošenja burkinija. Kopalno obleko, ki pokriva celotno telo, razen izpostavljenega obraza, rok in nog, nosijo večinoma muslimanke. Same pravijo, “da to ni njihova želja ampak zato ker jim tako zapoveduje islam” je postalo najbolj žgoče vprašanje o sprenevedanju v Franciji. 

foto twitter

Foto: twitter

Evropski kristjani in ateisti  odgovarjajo, da gre za plitko debato in ne sme biti ugibanj – burkini je potrebno prepovedat, saj krati in krši ženske pravice. Ženska lahko obleče in nosi to kar si želi saj gre za njeno svobodno voljo in  v Evropi ji te pravice ne sme nihče kratiti – ne policija, ne mož, niti ne zakoni in ne družba. Takšne prepovedi so najbolj zatiralske omejitve pri osnovnem izražanju ženskega dostojanstva. Pravica do izbire oblačil ne bi smelo biti vprašanje debate v civiliziranem svetu in sploh ne v Evropi. In če evropejci razumemo te omejitve pri obveznem “pokrivanju” žensk v teokratskih režimih katerim se kot turistke moramo prilagoditi potem upravičeno pričakujemo enak odziv tudi v na evropskih tleh.

Sprejmite naš način življenja, če ne – ne prihajajte

Francoski župani glede prepovedi burkinijev: "Sprejeti morajo naš način življenja" 4

Foto: twitter

“Sprejeti morajo in se sprijazniti z našim načinom življenja. In če ne želite živeti tako kot mi, potem ne prihajajte v Evropo“,  je dejal župan regije Cogolin, Marc Etienne Lansade, eden od francoskih županov, zagovornikov prepovedi burkinijev. Župani, ki so odkrito izkazali državljansko nepokorščino z “ignoriranjem” odločitve višjega sodišča se zagovarjajo na vedno večjo zaskrbljenost zaradi radikalnega islamskega terorizma.

Ko si v Rimu se obnašaj kot Rimljani

Prepoved burkinijev: "Sprejeti morajo naš način življenja" 2

“Če si v Rimu, se obnašaj kot Rimljani,“ je dejal župan Marc Etienne Lansade.

Župan Lansade, kot poroča Daily Mail, je za televizijo CNN dejal, da se morajo prišleki obnašati na način, kot je tradicija tistih, ki jih je sprejela. “Če si v Rimu, se obnašaj kot Rimljani,“ je dejal, svojim kritikom pa je sporočil: „Pojdite v Savdsko Arabijo, bodite goli in videli boste, kaj se vam bo zgodilo.“ Zaradi prepovedi burkinijev so zapostavljene muslimanke, preko družbenih omrežij  zoorganizirale pravo kampanijo, s katero so vršile pritiske na Združene Narode in mednarodno organizacijo za begunce UNHCR.

Burkini je za Evropo vsiljen islamizem

Francoski župani glede prepovedi burkinijev: "Sprejeti morajo naš način življenja" 5

foto twitter

V Franciji so mnenja razdeljena med tistimi, ki prepoved burkinijev kot kratenje verske svobode in tiste, ki v burkinijih vidijo strogo in vsiljeno vlogo islama kot vere v vse plasti evropske družbe. Tudi katoliška cerkev nima tako odločujoče vloge v politiki, kulturi, družbi kot si jo jemlje in zahteva zase islam. To, da se zaradi prepovedi burkinijev slicujejo na diskriminacijo in versko nestrpnost je slab argument, ki ne zdrži vode. Potem se postavlja vprašanje: “Koliko cerkva pa je na arabskih tleh?”

Burkini je provokacija za Evropo

Prepoved burkinijev: "Sprejeti morajo naš način življenja" 1

Foto: twitter

Francoski desničarji so burkini poimenovali za simbol “zasužnjevanja žensk”, bivši predsednik Sarkozy pa pravi, da je burkini ravno tako provokacija, kot je za muslimane bikini. In kot je nekdo zapisal na twitterju, “Ne bodite neumni, burkini nima nič opraviti z islamom ali vero. Gre samo za dodaten nadzor nad ženskami”.

N.O.

 • Popolnoma pravilno. Vedno se je moral in se še vedno mora gost prilagajat gostitelju.
  Če tega ni sposoben, naj ostane doma.
  ENOSTAVNO in RAZUMLJIVO !!!
  Vera je ločena od države !!!

  • dob

   Pa kaj je tebi, [email protected], ti bi še komunizem ločila od države. Le kako naj potem komunizem sploh preživi?

   • Olga

    Zakaj bi moral preživeti?!

   • tohuvabohu

    Tako kot je začel. V podtalju.

    • dob

     kučanov režim še vedno deluje v podtalju.
     Ta komunistični diktator je še vedno prepričan, da je zločinskost njegovega režima možno legalizirati skozi inštitucije, ki so zaradi tega, kar delajo, tudi same zločinske, saj služijo samo za ohranjanje režima.

     Z interpretacijo pojavov, dogodkov in z zakonodajo, ki si jo napišejo po potrebi in na kožo, dosežejo, da stvari, ki so neznosne človeški normalnosti, postanejo zakoni in predpisi. Tako naj bi zločini režima bili upravičeni, njihovo nadaljevanje pa zakonito.
     Potem nihče ne bo mogel reči, da v tem kaj nelegalnega ali protizakonitega. Vedno se bo od nekod pojavil Bavcon, ki bo pojasnil, da je naloga pravnega reda, da brani sistem pred tem, da ga kdo zamenja.

     Sprava, denimo, je ideja, s pomočjo katere sistem relativizira svoje zločine in jih naredi za zakonita dejanja. Medtem obrambo drugih pred diktaturo in zločini, ki jih diktatura izvaja na njimi, torej upor proti takšnemu režimu, diktatura prikazuje za protizakonito, in kot izdajo lastne domovine. Človek je, po interpretaciji diktature, dolžan sprejeti razmišljanje diktature kot svojo domovino. Vse drugo pa interpretira za veleizdajo.

     Zato je ta režim tudi oklestil svojo himno in iz iz nje naredil internacionalo. Zanj je proletarski internacionalizem pomembnejši od občutka pripadnosti svoji deželi in navadam. Tako je tudi nastala nekakšna nova SFRJ, na teh tleh, kjer je nekoč bila Slovenija. Zdaj je to le še geografski pojem.
     Slovenija je medtem poniknila neznano kam, najbrž skozi tla, v zapuščene rove nekega rudnika in tam plesni, ker ni dovolj zraka za kakšno drugo obliko obstajanja .

   • avtohtoni neandartalec

    Morda si lahko pomaga s fašizmom, mehkim seveda.

  • karlina

   No, ja , kot vidimo, so v Slovenijo tudi prišli nepovabljeni gosti, vsaj jaz jih nisem vabila, oz. ti gosti bodo za vedno tukaj ostali, tako, da vidiš kako se vse začne.

 • To satanistično religijo pa bi še zmeraj dovolili?

 • hle

  Ni problem v oblačilih problem je v ljudeh v tem da želijo spremenit podobo Evrope po svojem okusu burkini je samo lep in jasen dokaz da ti ljudje ne pašejo v našo družbo in jasno opozorilo da bo prej ali slej prišlo do hudega konflikta mislim pa da bi se morale države bolj ukvarjat z tem kdo vse stoji za tem

  • avtohtoni neandartalec

   Francozi so v glavnem arabci, za celo Evropo in svet so modna in kulturna velesila, brez primere v zgodovini.

  • karlina

   TOČNO

 • Olga

  Burkini je provokacija!
  V Evropi naj se spoštujejo evropske vrednote in tradicija!
  Gospe naj bodo doma ali pa naj gredo od koder so prišle!!!

  Zakaj se pa evropske parlamentarne fate kot je tovarišica Bulčeva pokrivajo v islamskih državah??!! Ali je Evropska tradicija manj vredna od islamske???!!!

  Sramota, da “ženske kvote” v evropskem parlamentu podpirajo zatiranje evropske tradicije in svobode ženske??!!! Sem za ukinitev bebavih kvot, ker nam delajo samo škodo!

  Kapo dol pokončnih županom!!!

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • dr Janez Sveti

  Mislim, da muslimani kršijo moje pravice do pogleda na naga ženska telesa! Zahtevam, da so vse nage!
  DR Janez SVeti nagababa

  • Unikatna

   :)

 • Mihilus

  Morajo domov pa burkini gor ali pa dol. Na njihovem mestu bi jaz tako ali tako že razmišljal o odhodu kajti prepoznam kaj se kuha v zahodnem razvitem svetu in ko bo tole počilo bo za Evropejce hudo, za Arabce, Afričane, Rome in druge manjšine pa skoraj gotova smrt.

  • avtohtoni neandartalec

   Poznamo tudi nadaljevanje zgodbe, smrt fašizmu.
   Sicer pa razmišljam podobno, nekdo na vrhu Evrope je znorel, igrajo se z ognjem in plešejo na samem robu, ko nadaljujejo kar ke začel Hitler. Za niih je to igra, češ tudi Hitler je imel kaj prav in ni bilo vse slabo v nacizmu, ampak to je velika zabloda, ki si jo je izmislil Hegel. Filozof je modroval, da ke vsak čas in okolje posebno, ene stvari so včasih dobre, drugič škodljive, odvisno kako in kdaj jih apliciramo. To preprosto ni res, Hegel ni videl sodobne tehnologije, tudi Biblija nikjer me omenja nič takega, pomeni ne onstajajo trdni etični temelji, na katere bi se lahko zanesli ter jih ustrezno primerjali. Trditi, da se je Hegel motil, na zahodu velja sa bogokletstvo, pa vendar je res.
   Osebno menim, da je najbrž že prepozno, psihopati so dosegli svoje, samo vprašnje časa je še, kdaj bo nekdo izgubil živce in pritisnil na gumb. Ne gre za filozofijo in etiko, to je zame idiokracija, vladavina izrojenih idiotov, ki preprosto ne dojamejo kako močno je sodobno jedrsko orožje, ne razumejo, da,bo res vsega konec in vsaj deset tisoč let na površini planeta ne bo nobene civilizacije, če nismo celo ogrozili edini pojav čudeža življenja v celem vesolju, zaenkrat smo namreč še vedno sami. Namesto, da bi se obnašali sodobnim razsvetljenim spoznanjem primerno, smo dovolili, da se psihoapti igrajo z nami, druge priložnosti za globalno revolucijo humanizma in napredka verjetno planet ne bo več videl. Hočem povedati, ni več Boga in znanstvene fantastike, danes lahko presežemo skoraj vse biološke omejitve in naredimo življenje za vse lepo, namesto tega, nas posiljujejo z izrojeno nacistično estetiko in filozofijo čistega zla, zakrito z lepimi željami in dobrimi nameni. Če je pa tako, potem tudi na gumb ne bo več težko pritisniti, drugo si kot življenjska vrsta, katere zavest je zgrajena na abstraktnih vzorcih domišljije, niti ne zaslužimo. Resno, samo vprašanje časa je še, čeprav ga ni politika na svetu, ki bi zavestno sploh pomislil na kaj takega, prav zato, ker se je njihova pamet očitno znašla v domeni kompulzivno nezavednega ali drugače povedano, vse so naredili, da bi prišlo do konca sveta, le tega nočejo, ko bodo dovolj razočarani in nepotešeni, se bo nekdo odločil prav za najmanj racionalno in logično potezo.
   Ker lahko.

 • Unikatna
  • karlina

   Hvala za ta dokaz, torej, kaj še potem čakamo-čakajo , na vsako kopališče in plazo postaviti ravno takšno tablo, lahko bi tudi zraven dali prav to sliko v dokaz.

 • garfi

  najprej so žrtvovali v pokolih množico nedolžnih
  kako bo pri nas ?

 • Anton

  Ko gre moja zena po končanem šihtu na en hitri sex z novim fantom, običajno obleče burko. Tako je nihče ne prepozna…

 • garfi

  ta muslimanska maškarada žensk je kršenje njihovih osnovnih človekovih pravic
  in njihovo podrejanje
  slovenski levaki, so tiho

 • Nada

  Že v antični Grčiji in Rimu so ženske nosile podobna kopalna oblačila kot danes Evropejke, kar je razvidno tudi iz takratnih slikarij, ker jim je bilo jasno, da človek plavalec v vodi ne sme imeti ničesar odvečnega na sebi, kar bi ga gibalno oviralo. Tudi, če človek ni v vodi, je za telo dobro, če se koža direktno prezrači na svežem zraku. Ta nekoč antični duh je že od 20. stol. spet naš evropski duh, ki je ponovno vzpodbudil ljudi k zdravemu športnemu udejstovanju.

  V burkinijih se naj te muslimanske ženske kopajo in tuširajo v domačih kadeh ali privat bazenih, če jih imajo. Na evropskih plažah pa je to samo provociranje in vznemirjanje drugih kopalcev in kopalk. Če se želijo kopati na javnih plažah, si naj pač priskrbijo evropske enodelne kopalke, tudi lahko imajo na plaži ogrnjen kopalni plašč iz frotirja, zaščitni klobuk, sončna očala ipd. V glavnem po evropsko se naj napravijo. Da pa bi na naših plažah hodile in se celo kopale v vodi v tistih svojih verskih oblačilih kot pravijo, da so to njihova verska oblačila – burkiniji, to pa ne gre, ker je to v nasprotju z našo civilizacijo in ni treba prav nič opletati kot beremo v članku “Francoski desničarji so burkini poimenovali za simbol “zasužnjevanja žensk”, ker je dejstvo, da te ženske, ki hodijo provocirat na francoske plaže v burkinijih, delajo to namerno, ker so prav tako v službi spreminjanja Evrope v njihovo državo. Kakšne borke za spremembe pri njih pa niso med temi.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Evropa je zamudila ze s prvim vzhodnjakom, oz. vzhodnjakinjo, ki je prišla v Evropo-ze na mejah pri vstopu, bi moralo pisati-TUKAJ JE EVROPA IN SE RAVNAMO PO EVROPSKIH NAČELIH, PIKA. Kdor ne bi tega upošteval, takoj , brez pardona izgon iz vsake drzave.

   • avtohtoni neandartalec

    Črno neli svet, barabe bi se znašle, nastradali bi predvsem nedolžni in moralni.
    Danes se ne bojimo več tujcev, daleč najbolj nevarni so skorumpirani državni teroristi, če bi se zaprli za visoke zidove, bi nas verjetno kmalu vse pobili.

 • cploger

  Kaj se zgodi, če se na nudistični plaži pojaviš v kopalkah?
  Varnostnik te prosi, da se slečeš ali pa da zapustiš plažo.
  Torej.

  • karlina

   TOČNO, tukaj se res vidi, da hoče in je ze, islam zavladal Evropi, začne se pri sicer banalnih stvareh, ampak je dovolj. Si ne predstavljam, kaj bi se zgodilo, če bi se recimo nevzhodnjaki kopali tam, kjer je pač zapovedan burkini, kopali, kot se kopamo tukaj, verjetno se ne bi končalo dobro, torej. Tam, kjer si se ravnaj po zapovedih tiste drzave , če ti ni kaj všeč-spokaj in se nikoli in nikdar več ne vrni nazaj. Tudi njihove cunje, ko sploh ne vidiš, ali je pod njimi moški ali zenska, prepovedati, tudi , ko je pust, mi ne smemo voziti v maskah, Bog ne daj, da bi šel z masko v trgovino ali banko-tem prišlekom je pa vse dovoljeno, enkrat se mora to končati !!!!!

   • avtohtoni neandartalec

    Kaj se sekiraš, saj si doma, če ti paše, pa hodi naokoli z larfo na obrazu, meme niti najmanj ne bi motil.
    Živimo v času največjih laži in iluzij, ni čudno, da samo morilci me nosijo mask.

 • Brutus

  Le zakaj bi svinjam razlagal koliko so vredni biserji…..?

 • avtohtoni neandartalec

  Meni se zdi, da bi se morala Savdska arabija civilizirat, ne pa Francija islamizirat.
  Kaj se to pravi boriti se za pravice do svobodnega odločanja, s prepovedjo ene od možnosti, zgleda Francozi mislijo, da smo vsi zarukani.
  Prepovedati je mogoče samo prisilo, ki je itak že zdavnaj prepovedana, pravo vprašanje je torej zakaj Francija ne ukrepa proti verskim fanatikom, mamesto da se trudi uvajati vse več represivnih omejitev glede mode, na koncu izpadejo isti kot jihadisti. Hej, saj Francozi so arabci, kdaj so pa oni odvrgli burke, mogoče so jih med pokristjanjevanjem zamenjali za aglavno ruto.
  Obstajajo tudi alternative, recimo kapucinarski plašči, z veliko huto, mogoče bi se lahko Francoska mutawa sprehodila malo še po samostanih in razgnala burkače, ki nosijo plašče s kapuco. A to pa ne, ker jih v samostane nihče ne sili, isto velja za ženske, ki bi si rade pokrile onraz s pajčolanom, zakon ne more prepovedovati svobodne odločitve posameznice.
  Kako se torej znebiti zahojenosti in primitivnih tradicij, v srednjem veku, se Framcoske maškare niso nič umivale, samo s parfumom so se polivali in podrali sloje dreka na koži, dokler niso odkrili bakterij in penicilina, šele to je spremenilo način oblačenja in splošno nacionalno higijeno. Povejmo iskreno, če so v vročini ljudje preveč oblečeni, začnejo močno švicati, že kapljica znoja je včasih dovolj, ko začnejo bakterije razkrajati organsko snov. Moški smrdimo, kako smrdi šele usmrajena ženska, to je po moje ključ do spremembe v načinu razmišljanja. Ko so se zahodne punce začele umivati in praktično oblačiti, so zadišale moškim, kar jim je dvignilo samozavest, na splošno veselje in užitke nasprotnega dominantnega spola, isto se bo zgodilo muslimankam, ko se bodo zavedle lakšno moč ima dehteča rožica. Poglejmo si modne magazine in tabloide, po katerih slovi prav Francija, bi kdo verjel, da tisti cukrčki na slikah lulajo, kakajo in prdnejo? Seveda me, ko zahodnjaki zagledamo lepo punco, pričakujemo omamne vonjave, ne pa zadah po trohnobi in ribah, iz mekih razlogov, vonj povezujemo z osebo, ne vidimo ženske ampak nas prime, da bi jih najraje pojedli, tudi če ne uporabljajo nobenega parfuma, razen mila.
  Ne nam prodajat milo za žajfo, skratka, ma zahodu živimo razsvetljeno in napredno zato, ker znamo uživati življenje in svobodo, ne ker bi bilo to zapovedano z zakonom, stvari so lepše, če se sami za njih odločamo spontano, arabski matriarhalni moški niso nobena izjema.

  • sornik

   Takšna oblačila lahko nosijo tudi moški, kdo pa naj bi jim jih prepovedoval!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!