fbpx

Pretresljivo: 13-letnica končala svoje življenje zaradi nepomembnega spora z bratom

Foto: YouTube/iStock

Angleška šolarka se je po sporu z bratom obesila po tem, ko si je na roko napisala, da sovraži svojega brata. Trinajstletno Bethany Fitton je obešeno našel njen polnoletni brat Ben, ki je pretresen ugotovil, da je sestra končala svoje življenje zaradi nepomembnega spora, ki sta ga imela nedolgo pred tem. 

Patolog na pediatriji je ugotovil, da je deklica zaradi obešanja doživela srčni napad, kar je privedlo do hipoksije možganov. Razlog, zakaj se je obesila, ostaja nerazumljiv, saj je imela z bratom odnos, ki tudi sicer vlada med brati in sestrami. Po navedbah brata Bena je bilo za njun odnos značilno, da sta se pričakala zaradi malenkosti in dodal, da bi njun zadnji prepir ocenil z oceno 4 na 10-mestni lestvici.

Večer pred samomorom je delovala zadovoljno
Mati dekleta je po navedbah Daily Maila povedala, da je bila najstnica zadnji večer videti vesela in razpoložena za pogovor. Med drugim sta govorili o tem, kako vedno več časa preživi v svoji sobi, kar pa je Bethany opravičevala s tem, da je najstnica in zato to ni nič čudnega. Svojo hčerko je opisala kot sposobno in zaupanja vredno dekle, ki ima veliko zdrave pameti.

Vzrok za smrt je bil povsem nepomemben
Zjutraj na dan smrti (22. junija lani) sta se sestra in brat skregala, ker je Ben zaspal, Bethany pa ga ni zbudila. Ko je po prepiru prispela v šolo, si je na levo roko načečkala napis: “Sovražim svojega brata.” Na sodišču je bilo mogoče slišati, da je redno zapisovala svoje misli, zato so ugotovili, kako je potekal njen zadnji dan. Po končanem pouku se je Bethany v lokalnem parku srečala s svojim fantom in se nato z avtobusom odpravila proti domu, kjer je popila čaj. Medtem je bil njen oče, ki je opravljal delo računovodje, v službi, brat pa je bil z dekletom v kinu.

Foto: iStock

Mati Estelle je povedala, da je hčerka vzela svojo večerjo v sobo in si predvajala glasbo. Ko se je Ben vrnil domov, ga je prosila, naj košaro s perilom nese v sestrino sobo, ko pa je ta stopil v sobo, je naletel na grozljiv in nepričakovan prizor, torej na sestro, ki je visela v sobi. S pomočjo dekleta je sestro odvezal in jo pričel oživljati.

Foto: iStock

Poškodbe so bile prehude
Kljub temu, da je bila kmalu po najdbi odpeljana v bolnišnico, je po treh dneh umrla, saj so možgani utrpeli prehude poškodbe zaradi pomanjkanja kisika. Ben je policiji povedal, da je videl, da je imela nekaj napisano na roki in dodal, da ni bil pozoren, kaj natančno je tam pisalo. Njen oče pa je izjavil, da preprosto ne razume, zakaj je hči končala svoje življenje.

Pomočnik mrliškega oglednika Peter Merchant je povedal, da deklica za seboj ni pustila poslovilnega pisma in dodal, da se mu kljub napisu na roki zdi, da sta imela z bratom normalni odnos kot ga imajo ponavadi bratje in sestre. “Šlo je za vsakodnevni spor, zato ne obstaja preprost odgovor zakaj je Bethany storila kar je.”

 N. Ž.