fbpx

“Prijazen striček” Soros nezakonitim migrantom pomaga pri plačevanju računov za odvetnike, da bi se ti izognili deportacijam

Foto: epa/iStock

Milijarder George Soros nezakonitim migrantom prijazno pomaga pri plačevanju računov za pravne storitve v mestu Baltimore, ki se nahaja v ameriški zvezni državi Maryland. Sorosova Open Society Foundation je pravnemu skladu Baltimore donirala znesek v višini 100,000 ameriških dolarjev, ki je bil ustvarjen s strani raznovrstnih skupin z namenom plačila stroškov za odvetnike, ki se borijo proti deportacijam nezakonitih migrantov. 

Baltimore Sun poroča, da je Diana Morris, direktorica Open Society Foundation v jugovzhodnem delu Baltimorja, dejala, da med nezakonitimi migranti obstaja občutek, da so tarče napadov s strani Trumpove administracije, pri čemer pa je popolnoma pozabila omeniti, da je bila velika večina nezakonitih migrantov, ki je bila iz ZDA izgnana, vpletena v kriminalne dejavnosti.

Fundacija Sorosa ena najbolj radodarnih
Sorosova Open Society Foundation trenutno predstavlja enega največjih financerjev Baltimorskega nezakonitega sklada za tujce, poleg nje je enako vsoto denarja  100,000 ameriških dolarjev  namenila  tudi Annie E. Casey Foundation, Baltimore Community Foundation pa je namenila finančno injekcijo v obliki 25,000 ameriških dolarjev.

Foto: epa

Generalni državni tožilec Jeff Session je po navedbah Breitbarta ponovil zavezo Trumpove administracije, da deportacije nezakonitih migrantov označi kot prednostno nalogo, in dodal, da je upravičen izgon vsakega posameznika, ki v ZDA ni prišel na zakonit način. Izpostavil je, da je smešno mišljenje tistih, ki v ZDA pridejo nezakonito in nato mislijo, da njihova deportacija po več letih nezakonitega bivanja ni upravičena. “V bistvu je,” je povedal Session.

Podpira demokrate in šibke nacionalne države
Soros je postal najbolj slaven s podpiranjem liberalnih voditeljev, kot sta nekdanji ameriški predsednik Barack Obama in demokratska predsedniška kandidatka Hillary Clinton. V preteklosti je že kritiziral močne nacionalne meje in jih označil kot veliko oviro za vstop nezakonitih migrantov na Zahod, pri čemer naj spomnimo, da je preiskava italijanskih oblasti tudi razkrila, da je povezan z nevladnimi organizacijami, ki radikalnim islamistom sofinancirajo proces infiltracije v Evropo in so vpletene v trgovino z belim blagom. Kot lahko vidimo, gre res za “velikega” zagovornika zahodnih vrednot.

Foto: epa

N. Ž.