fbpx

Pripadnice Islamske države na račun svojih otrok tožijo Belgijo za pol milijona evrov

Članice ISIS-a želijo na račun svojih otrok zaslužiti 500 tisoč evrov v Belgiji. (Foto: Twitter)

Bruseljska odvetnika muslimanskih korenin, ki zastopata pripadnice teroristične skupine ISIS, tožita Belgijo za 500 tisoč evrov odškodnine. Vzrok je zamuda belgijske vlade v višini 20 tisoč evrov za plačilo stroškov za posamezno osebo ob selitvi iz begunskega taborišča v Siriji v Belgijo. Štirim radikalnim islamistkam so belgijski mediji dokazali, da so sodelovale v terorističnih akcijah ISIS-a.

Bruseljska odvetnika muslimanskih korenin, Abderrahim Lhali in  Mohamed Ozdemir sta vložila tožbo proti belgijski vladi v višini 500 tisoč evrov zaradi nepravočasne preselitve desetih ženskih članic ISIS-a in njihovih otrok iz begunskega taborišča v Siriji. Nadia Baghouri, Jessie van Eetvelde, Sabah Hammani in Adel Mezroui so kot članice ISIS-a izvajale teroristične napade, poročajo belgijski mediji.

Po poročanju V4NA se je odzvala Barbara Pas, predstavnica domoljubne stranke Vlaams Belang. Zahteve in tožba proti belgijski vladi se ji zdita absurdna in sramotna. “Tile otroci bodo dobili na svoje bančne račune 20 tisoč evrov. Veliko delavnih ljudi iz Flandrije ne bodo morali svojim otrokom nikoli podariti tolikšne količine denarja,” je zaključila Pasova.

Izvajaš teroristične napade, država ti krije vse stroške preselitve, za nagrado pa jo še tožiš
Ob takšnih novicah se lahko vprašamo, ali se to resnično dogaja v današnjem svetu. Nekatere izmed teh desetih preseljenih članic ISIS-a so izvajale aktivne teroristične napade. V njih so umrli ali bili poškodovani popolnoma nedolžni ljudje, nato pa z radikalno islamsko ideologijo zastrupljajo še Evropejce.

 

Luka Perš