fbpx

Proti ZDA je krenila nova karavana migrantov iz Hondurasa

Foto: epa

Iz Hondurasa je krenila nova 800-članska karavana migrantov. Njihov cilj predstavljajo Združene države Amerike.

V ZDA želi nezakonito vstopiti vse več migrantov iz Srednje in Južne Amerike, čeprav je država že tako polna ilegalcev, ki so vstopali v mandatu nekdanjih predsednikov ZDA in predstavljajo velik socialni problem ter nelojalno konkurenco vsem drugim prebivalcem.

Proti južni meji ZDA se je že pred novim letom pomikala karavana migrantov, ki jo je ameriški predsednik označil za invazijo. Med tisoči migrantov je bilo tudi več sto nekdanjih kaznjencev in znanih pripadnikov tolp, zato je postavitev zidu na meji z Mehiko nujen varnostni ukrep, ki pa ga ameriški demokrati še vedno zaustavljajo.

Kdo jih je poslal na pot in s kakšnim namenom?
Po besedah migranta Josuea je Honduras postal zelo nevaren zaradi delovanja številnih tolp. Razmere so takšne, da ni lahko dobiti službe, če pa se jo že dobi, je plačilo tako mizerno, da komaj zadostuje za nakup hrane. “Ni nikakršnih možnosti, da bi zaslužili dovolj za dostojno življenje,” je povedal in dodal, da vsi štirje člani družine zato živijo v leseni baraki, saj si kaj več nikakor ne morejo privoščiti.

Foto: epa

Tudi zgodba zidarja Oskarja, ki je pred dvema letoma v nesreči izgubil nogo, zgovorno prikazuje stanje v Hondurasu. Oskar je namreč potožil, da je zdravstvena oskrba v državi slaba, prav tako ne dobi proteze, ki so mu jo obljubili že pred letom dni. Iz tega razloga ne dobi dela in se mora preživljati z denarjem, ki mu ga vsake toliko časa pošiljajo bratje, ki živijo v Houstonu v ZDA.

Že pred vmesnimi volitvami leta 2018 so številni mediji poročali o karavani, ki iz ekonomskih razlogov beži iz Hondurasa v ZDA. Čeprav večina navaja, da živijo v ekstremno revnih pogojih, pa to v ZDA še ne zadostuje za pridobitev statusa azila, poroča Breitbart.

H. M.

Komentarji so onemogočeni.