fbpx

Proticepilci v Italiji s smrtjo grozijo ugledni imunologinji, tožilstvo takoj ukrepalo!

Italijanska imunologinja Antonella Viola. (Foto: Libero)

Ugledna italijanska imunologinja Antonella Viola je zaradi groženj nasprotnikov cepljenja proti covidu-19 poslej pod policijsko zaščito. Direktorica Inštituta za pediatrične raziskave v Padovi je med drugim prejela grozilno pismo z nabojem za pištolo. Padovsko tožilstvo je že uvedlo preiskavo.

V pismu so imunologinji in njeni družini po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA, ki povzema italijanske medije, zagrozili s smrtjo. Med drugim je bilo zapisano: “Roke proč od otrok“. Jeza nasprotnikov cepljenja proti covidu-19 se je usmerila proti imunologinji zaradi njene kampanje za cepljenje otrok proti covidu-19, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Ne pustim se prestrašiti. Nadaljujem svoje delo,” je na grožnje odgovorila Viola, ki je hkrati prejela številne izraze podpore. V Italiji so bili v minulih tednih tarča nasprotnikov cepljenja proti covidu-19 še nekateri vidni strokovnjaki. Nedavno so na ulici napadli vodjo infekcijskega oddelka genovske bolnišnice Mattea Bassettija.

Italija uvedla obvezno cepljenje za starejše od 50 let
Italija tako kot večina evropskih držav v teh dneh zaradi bolj nalezljive koronavirusne različice omikron beleži skokovit porast novih okužb z novim koronavirusom. Italijanska vlada je v sredo zvečer med drugim sprejela obvezno cepljenje proti covidu-19 za starejše od 50 let. S tem ukrepom naj bi zmanjšali pritisk na italijanske bolnišnice.

Foto: epa

Po uradnih statističnih podatkih ima Italija z 59 milijoni prebivalcev 28 milijonov ljudi, ki so starejši od 50 let, poroča STA.

Sara Kovač