fbpx

Prva muslimanska poslanka v Avstraliji se levje bori, da bi bi bila kakršnakoli kritika proti muslimanom prepovedana

Foto: iStock

Avstralska poslanka se je zavzela za strožjo zakonodajo, ki bi kaznovala govor, ki je usmerjen k žalitvi muslimanov na podlagi njihove vere. Ni presenetljivo, da gre za Anne Aly, prvo muslimansko poslanko, ki poudarja, da bi bilo zakone o rasni diskriminaciji nujno potrebno razširiti do te mere, da bi pokrivali tudi področje žalitev, nastalih na podlagi veroizpovedi. 

Avstralska vlada je po poročanju Heat Streeta že pričela z dopolnjevanjem zakonodaje, avstralski premier Malcolm Turnbull pa je izpostavil, da je obstoječa zakonodaja pod vprašajem in je izgubila svojo kredibilnost, zato je nujno, da se čimprej spremeni. Obstoječi zakon prav tako ne kriminalizira tistih, ki so v nasprotju z zakonom, lahko pa naloži plačilo globe v vrednosti več kot 40 tisoč ameriških dolarjev.

Foto: iStock

Alyjeva naokrog razglaša, da imajo ženske enake pravice
Alyjeva predlaga ravno nasprotno od premiera Turnbulla, in sicer da se obstoječi standard še naprej ohrani ter se obstoječim kriterijem, kot so: rasa, barva kože in nacionalna ali etična pripadnost, pripiše še vera. Alyjeva je za Australian povedala, da je naravnost smešno, da je oznaka umazani Arabec kazniva, umazani musliman pa ne. Jihad Watch poroča, da je poslanka že več let znana po promoviranju islamske nadvlade in kot sovražnica svobodnega diskurza. Leta 2014 je celo trdila, da islam ženskam nudi enake pravice kot moškim, na očitno lažne navedbe, ki so jasne celo slepcem, pa se je, namesto da bi priznala svojo zmoto, odzvala s trditvijo, da je prejela sovražno pošto. V primeru, da bi njen predlog stopil v veljavo, bi to pomenilo, da bi muslimani postali posebej zaščitena skupina, ki je ne bi bilo dovoljeno kritizirati.

N. Ž.