Radikalni transaktivisti načrtujejo “dan maščevanja”

Transseksualec. Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Skupina transspolnih aktivistov 31. marca in 2. aprila načrtuje “dan maščevanja” v Washingtonu, poleg tega pa zbirajo denar za usposabljanje o ravnanju z orožjem.

Skupina Trans Radical Activist Network (TRAN) je na Twitterju zapisala, “čas je zdaj, dovolj je dovolj”, na TikTok pa so naložili slike, na katerih so plakati z napisi: “Hočemo več kot vidnost. Trans dan maščevanja. Ustavite trans genocid.”

Na Twitterju so še sporočili, da bodo v torek v klubu v Richmondu organizirali plesno zabavo, na kateri bodo zbirali denar “v korist usposabljanja o ravnanju z orožjem za samozaščito transvestitov. Pridružite se nam in branite trans življenje!”

Na njihovi spletni strani ob sponzoriranju dneva maščevanja piše: “Tako kot v času Stonewallskih nemirov so geji in lezbijke doživljali to, s čimer se zdaj sooča transskupnost. Ta krog sovraštva se mora končati. Zavezniki, bratje in sestre, zdaj vas potrebujemo bolj kot kdaj koli prej”.

Foto: tiktok

Na spletni strani skupine je navedeno, da je eden od soustanoviteljev te organizacije Noah Buchanan, ki je transspolni moški od leta 2018. “Več kot 10 let delam na področju duševnega zdravja, k ustanovitvi skupine TRAN me je spodbudilo dejstvo, da so me ustrahovali do te mere, da sem poskušal končati svoje življenje. Oseba, ki me je ustrahovala, je bila kolegica iz skupine LGBTQA+.”

Sara Kovač