fbpx

Razkrito končno poročilo, številke šokantne: Od 821 prijav kar 359 spolnih napadov migrantov

Protesti po napadih v Kölnu (foto: epa)

Policijska poročila o silvestrovem v Kölnu pričajo o grozotah, ki so jih ženske doživljale ob napadih podivjanih tujcev. Policija je prejela kar 821 prijav, od tega je šlo v 395 primerih za prijave spolnih napadov. Skupno je bilo žrtev več kot 600, policija pa preiskuje več kot 1000 kaznivih dejanj. 

Vlada zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija je javnosti končno predstavila policijsko poročilo dogajanja na silvestrovo v Kölnu. Skupaj je policija prejela 821 prijav, povezanih z napadi podivjanih moških. Od tega je bilo kar 395 primerov spolnih napadov.

Ropi, tatvine, nadlegovanja in posilstva
Kriminalna dejanja, ki so jih zagrešili, se razlikujejo – od ropa in tatvine do skupinskega posilstva. Kot je zapisano v policijskem poročilu, pa je bilo vsaj 659 žensk žrtev skupinskega kriminala na silvestrovo, skupno pa policija preučuje 1049 kaznivih dejanj, poroča Daily Mail.

Trenutno policisti preiskujejo 30 oseb, ki prihajajo z območja severne Afrike in so povezani z ropi in tatvinami na silvestrovo ter trgovino z ukradenimi predmeti; 8 osumljencev je trenutno v priporu, med njimi je tudi osumljenec spolnega napada in posilstva.

Policijska poročila vsebujejo pričevanja napadenih žensk. Množica moških je ženske obkolila, začeli so se jih povsod dotikati ter jih želeli sleči. Dotikali so se jih pod oblekami, po zadnjici in prsih. Medtem ko jih je ena skupina spolno nadlegovala, so ostali iz njihovih torbic pobrali vse vredne predmete. Večina napadov se je zgodila okoli polnoči, medtem ko je potekal novoletni ognjemet.

Dva osumljenca mladoletna
Kot je pojasnil deželni minister Ralf Jäger, 15 osumljencev ni imelo urejenih dokumentov za neomejeno zadrževanje v Nemčiji. Prav tako sta 2 izmed osumljencev še mladoletna, prav vsi, ki jih zaenkrat preiskujejo, pa prihajajo iz držav severne Afrike.

M. G.