Recesija pred vrati?! Po ponovnem upadu proizvodnje se številni Nemci bojijo recesije! Kako dolgo bodo še financirali lenobo migrantov?!

Fotografija je simbolična. (Foto: Twitter)

Nemška industrija je ponovno zabeležila padec, ob tem pa se številni bojijo nove recesije. Ob tem vladni ekonomisti kot glavno težavo v industrijski proizvodnji navajajo pomanjkanje kvalificiranih delavcev in opreme. Slednjega sicer niso uspeli ublažiti z uvozom več sto tisoč polpismenih bližnjevzhodnih migrantov. Od teh se jih večina ne namerava zaposliti, za nemški trg dela pa so zaradi podkvalificiranosti popolnoma neuporabni.

Nemci so glede gospodarstva vse bolj pesimistični, številni se bojijo, da država tone v recesijo. Industrijska proizvodnja je namreč zabeležila nov padec, v juniju je po poročanju portala Novac padla za nadaljnjih 1,5 odstotka v primerjavi s prejšnjim mesecem, kot je sporočilo ministrstvo za gospodarstvo in energijo. Vladni ekonomisti ob tem izpostavljajo izrazit padec proizvodnje kovin, strojev in avtomobilov. Glede na kategorije je najmočneje upadla proizvodnja polizdelkov, in sicer za 2 odstotka, proizvodnja energije je upadla za 1,6 odstotka, potrošnih dobrin za 1,4 odstotka, blago rast pa so zabeležili v gradbeništvu, in sicer 0,3 odstotka.

Ocenjuje se, da 75 odstotkov migrantov ne bo delalo
Navajajo, da je glavna težava nemške industrije pomanjkanje kvalificiranih delavcev in opreme. A težave pomanjkanja kvalificiranih delavcev očitno niso uspeli ublažiti z uvozom več 100 tisoč polpismenih migrantov z Bližnjega vzhoda. Kar tri četrtine migrantov v Nemčiji je namreč dolgoročno “neuporabnih”, saj celo Nemčija, ki doslej ni imela problemov z zaposlovanjem, ne ve, kako in kje naj jih sploh zaposli. Kot smo na Nova24TV že poročali, so nemške oblasti navajale, da bo kar 75 odstotkov migrantov v naslednjih letih brezposelnih in na socialni podpori. Natančneje, komisarka za migracije, begunce in integracijo Aydan Özoğuz je povedala, da bo v naslednjih petih letih na trg dela vstopila le četrtina do tretjina migrantov, “za številne druge pa potrebujemo 10 let ali več”. Glavni razlog je seveda neustrezna ali pa pomanjkljiva izobrazba migrantov, ki je le senca tiste, ki jo imajo Nemci.

(Vir: Twitter)

Manj kot polovica Sircev v Nemčiji ima potrdilo o šolanju
Inštitut za raziskave zaposlovanja je ugotovil, da ima le 45 odstotkov migrantov iz Sirije v Nemčiji potrdilo o šolanju, le 23 odstotkov pa se jih lahko pohvali z visokošolsko izobrazbo. Statistični podatki nemške nacionalne agencije za delo pa razkrivajo, da je stopnja zaposljivosti med migranti le 17-odstotna.

Rok Krajnc

 • Morala

  Le kje so dobili ta potrdila o izobrazbi? Papir vse prenese, le znanja ne…Kot sem že napisala, Nemci bi raje v državo povabili otroke brez staršev in jih izšolali za razne poklice. Bi jih manj stalo, hitreje bi se integrirali…itak bodo davke povišali, če ne bo denarja za migrante….

 • skorpijon93

  še posledic prejšnje krize ni konec, ko pogledamo podatke na področju izseljevaja, zdravstva, vojske se vse le še poglablja na slabše, v letih 2012-2018 je Slovenijo zapustilo 58.000 državljanov, od teh smo izgubili 37.153 državljanov , tako slabo po osmaosvojitvi še ni bilo, zato pa primnajkuje delavcev, plače v gospodarstvu se ne zvišujejo tako hitro, davki se ne zmanjšujejo, vlada pa uvaža bosance, albance pa njihove družine, kot še nikoli ! slovenija propada ! smo daleč od češke kjer pod pragom revščine živi le 9,6 % prebivalcev kar je najmanj med eu državami, v Sloveniji pod pragom revščine še vedno živi 13,3 % delež prebivalcev, še leta 2009 in prej med 11-12 %

  • sodnikisozločinci

   Zaradi revščine in večjega deleža upokojencev se obeta padec splošne porabe, iz tega sledi manj pobranega ddv, moramo biti previdni pri večjih nakupih, kajti mafija planira nove davke, da zapolni luknjo pri ddv. Migranti so pri tem manjši del problema, zaenkrat.

 • skorpijon93

  po podatkih eurostata pod pragom revščine živi 16.1 % nemcev , še leta 2005 pa 12,2 % delež, revščina se je znatno povečala kaže statistika, sedaj morajo pa nemci financirati še vse večje število priseljencev, to vodi v VOJNO !

  • sodnikisozločinci

   Ko bo kritični masi prebivalcev vseeno, če v odporu izgubijo življenje, bo odpovedala tudi totalna represija in nadzor režima.

 • Stajerka

  ….nč, Lukca poslat v Dojčland…..vse obvlada, predvsem ekonomijo, čeprav je ni uspel doštudirat – vprašanje, če ima opravljen vsaj osnovni izpit iz uporabne matematike…….verjetno še tega ne, ker logika je hudič, ki v praksi pomeni temelj uspešnosti…….žal je ne premore tudi kar nekaj volilcev……na žalost celotnega naroda!

 • sodnikisozločinci

  Mi lahko kdo razloži, zakaj takšen skok cene zlata? Za sto eur v manj kot 2 mescih, https://www.svetplemenitihkovin.si/index.php/zlatniki/zlatnik-dunajski-filharmonik.html

  • trumpet2018

   zato ker se bliža zlom borze, podobno kot 2008 , to se ponavlja cca na vsakih 10 let, zlato je pa neobčutljivo na inflacijo, to je hranilec vrednosti v kriznih obdobjih, zda se mu je pridružil še bitcoin, znebite se vseh fiat valut in se preusmerite na kripto valute, dolar se namreč od leta 71 tiska brez kritja, po potrebi, enkrat se mora to končati, to ne gre v nedogled

   • hle

    Kakšno kritje pa ima bitcoin za katerega trdiš da je varna naložba enak nateg je kakor dolar samo z to razliko da za njim ne stoji najmočnejša vojska na svetu

    • trumpet2018

     nateg je samo za tiste ki nimajo pojma o kripto valutah , kritje je v porabljeni električni energiji, to se nanaša na rudarjenje kriptovalut, vendar to je zate že prezahtevna tema, preberi kakšno strokovno knjigo in preštudiraj podrobno, potem pa pametuj, ne pa nekaj na na pamet streljat v prazno

     • hle

      Porabljena električna energija ni nobeno kritje ampak samo strošek jaz te sprašujem za kritje

 • trumpet2018

  vzdrževanje 5 milijonov negroidov in musličev ni zastonj, zdaj je prišel račun za to brezdelno, nekoristno maso osebkov iz vseh usranih muslimanskih lukenj, tudi v Ljubljani jih je že ogromno, policija pridno sodeluje pri prevozu nelegalnih migrantov v Ljubljano, čeprav bi jih morali takoj izgnati, na licu mesta, kakšen azil neki, ste fuknjeni, brca v rit, samo to je zdravilo

  • Miki Miška

   bbravo trumpet

 • Garbage man

  Angela je nakupila zlato….!

 • RATATA

  Ampak kurran pa ti migranti mnogo bolje obvladajo kot šwabi, to je pa tudi nekaj!

 • Drago

  https://www.dw.com/en/germany-refugees-integrated-into-labor-market-quicker-than-expected/a-49908960

  Enzo Weber, vodja makroekonomskega raziskovalnega

  oddelka na inštitutu, je dejal: »Splošno gledano, visoka rast v

  zaposljivosti, ki jo imamo v Nemčiji v zadnjih nekaj letih, ne bi bila

  možna brez migracije. Demografski trend jasno kaže na padec, in to je

  bilo možno obrniti le z migracijo in povečanjem zaposljivosti.«

  https://www.aljazeera.com/ajimpact/germany-welcomed-refugees-reaping-economic-benefits-190617194147334.html

  A recent study by

  the Federal Office for Migration and Refugees found that almost 35

  percent of refugees who had arrived in Germany in 2015 had a job by

  October 2018, compared with 20 percent the previous year.

 • Artur

  Za naše narodno izdajalske komunajzle so še kako uporabni 99 %-no za svojo nedokončano revolucijo nad narodom.

 • Drago

  Natančneje, komisarka za migracije, begunce in integracijo Aydan Özoğuz je povedala, da bo v naslednjih petih letih na trg dela vstopila le četrtina do tretjina migrantov, “za številne druge pa potrebujemo 10 let ali več”.
  Novatv prodaja stara jajca, ta izjava je iz leta 2017. Letošnji podatki so jo demantirali: A recent study by

  the Federal Office for Migration and Refugees found that almost 35

  percent of refugees who had arrived in Germany in 2015 had a job by

  October 2018, compared with 20 percent the previous year..

 • samsara

  Kako dolgo?
  Dokler se oni sami ne odločijo, da je tega preveč in nehajo poslušati njihove ljubljene vodje, nekatere demonično navdahnjene.

 • Van Der Waals

  IDIJOTI KOMUNSITI!!!!1 LEVIČAR SE JE PONOVNO IZKAZAL ZA DEBILA PRVEGA RAZREDA… FDV PA POSKRBI ZA TAKAO IZOBRAZBO!

 • xtc

  In kot vedno narava poskrbi za normalizacijo zadev.
  Z komunistično anarholiberalno in islamistično epidemijo pride sedaj prva stopnja uravnavanja,najprej hriza z ihiperinflacijo nato depresija in nato rafnk industrija in vojna,ki popuca neupurabno zadevo.
  Če je kdo mislil ,da bo tole šlo brez vojne je v grdi zmoti,rata za njo se na široko odpirajo,kot sem že dejal nekoč Nemci,Judje in ostali bodo morali složno stopiti skupaj in urediti tisto kar je treba,če ne želijo biti sužnji ali izginiti in pospraviti z socializmi,liberalizmi,anarhizmi in iztirjenostjo,izrojenostjo in lenuštvom in islamizmom in kapitalizem povrniti k njiemu temeljem.

 • Olga101

  V Slovenijo prihajajo sami kvalificirani in visoko izobraženi, zato naj še te vzamejo! Kot dodatek jim podarimo še Fajonko in ostalo levičarsko svojat (po Trčku), ki jim Slovenija in slovensko državljanstvo ne pomenita nič!

 • koza

  zeleni v D v napadu … https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/njemacka-predlaze-povecanje-poreza-na-meso-u-borbi-protiv-klimatskih-promjena.html … pa še od DB in njenih mahinacijah … https://www.logicno.com/novac-posao-ekonomija/sabotaza-hrvatskog-turizma-sve-je-laz-i-manipulacija-protiv-interesa-hrvatskog-naroda.html
  sem zadnjič v EU parlamentu, novem, slišala neko gospod srednjih let, ko je rekla, da so Nemce napetnajstili z diesel avti, ker hočejo do 2030 ukinit le-te, še bo zanimvo

 • KAPIBARA

  V Nemčiji so pred kratkim, že goreli, domovi za tujce.. Razlog, je obrazložil mladi brezposelni Nemec..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!