fbpx

Ruski politolog trdi, da je Putin preselil družinske člane v sibirsko “podzemno mesto”, zasnovano za preživetje jedrske vojne

Putinovi hčerki in domnevna žena (Foto: Kremlin.ru/Pro TV/YouTube)

Ruski predsednik Vladimir Putin je v zadnjih dneh skril svoje družinske člane v “podzemno mesto” v Sibiriji, razkriva ruski profesor. Gre za luksuzni visokotehnološki bunker, ki se nahaja v gorovju Altaj in je bil zasnovan za zaščito v primeru jedrske vojne, navaja 61-letni politolog Valerij Solovej.

Valerij Solovej, nekdaj profesor na Moskovskem državnem inštitutu za mednarodne odnose (MGIMO), ki ga obiskujejo bodoči vrhunski diplomati in vohuni, je v preteklosti glede Vladimirja Putina dejal, da ima ta zdravstvene težave, skrite pred rusko javnostjo, in da naj bi sodeloval pri bizarnih tajnih šamanskih ritualih skupaj s svojim ministrom za obrambo Sergejem Šojgujem.

Nekateri v Moskvi na Soloveja gledajo kot na teoretika zarote ali prevaranta. Ravno prejšnji teden so ga ruske oblasti zasliševale sedem ur zaradi obtožb na račun Putinovega zdravstvenega in duševnega stanja prek aplikacije Telegram. Preiskali so tudi njegov dom in zasegli več elektronskih naprav. Solovej je bil pozneje izpuščen, vendar zadeva še ni zaključena. Do najnovejše trditve prihaja, ko Rusija z raketami napada Kijev in Harkov, kar posledično vodi do obtožb, da je Putin odgovoren za vojne zločine na račun uporabe kasetnih bomb nad nemočnimi civilisti.

Valerij Solovej (Foto: YouTube)

Solovej trdi, da ima v Kremlju insajderske informacije
“Konec tedna so družino predsednika Putina evakuirali v poseben bunker, pripravljen za primer jedrske vojne,” je prek videa naznanil profesor. “Ta bunker je v Altaju. “Pravzaprav ne gre za bunker, ampak za celo podzemno mesto, opremljeno z najnovejšo znanostjo in tehnologijo.” Opozoril je: “Upam, da vam ta informacija nekaj pove? Da predsednik pošlje svojo družino v ta bunker?” Solovej trdi, da ima v Kremlju insajderske informacije.

Po navedbah britanskega Daily Maila je znano, da je bila pred približno desetletjem v Republiki Altaj zgrajena prostrana gorska koča, domnevno naj bi jo zgradil energetski velikan Gazprom. Opazovalci so opazili več prezračevalnih točk na zemljišču, ki obkroža skrivališče v gorah, in visokonapetostni vod, povezan z ultramoderno 110-kilovoltno postajo, kar je dovolj za napajanje majhnega mesta. Med gradnjo so poročali, da so bili na mestu opaženi ogromni nemški kopači predorov.

Tukaj naj bi bila lokacija luksuznega bunkerja (Foto: posnetek zaslona Daily Mail)

Solovej pri svojih navedbah ni konkretno navedel, kateri družinski člani so bili poslani v bunker. Enako kot mnogi drugi meni, da je 38-letna ruska gimnastičarka Alina Kabajeva Putinova skrivna žena. “To je njegova prava družina in Alina je sposobna vplivati ​​na njegove odločitve,” je izpostavil lani. Putin ima dve odrasli hčerki, 36-letno Marijo Voroncovo in in 35-letno Katerino Tikhonovo. Prav tako obstajajo navedbe, da ima Putin 18-letno hčerko Luizo Rozovo, znano kot Elizaveta Krivnonogih. Njena mati Svetlana Krivonogih, ki naj bi v preteklosti ljubimkala s Putinom, je sedaj solastnica velike ruske banke. Obstajajo govorice, da naj bi imel Putin otroke tudi s Kabajevo, a Kremelj to vztrajno zanika. Putin je v preteklosti dejal, da ima zasebno življenje, v katerega ne dovoli vmešavanja.

Alina Kabajeva naj bi bila Putinova skrivna žena. (Foto: epa)

Predsednik Vladimir Putin in Alina Kabajeva (Foto: Kremlin.ru)

Maria Voroncova (Vir: Pro TV)

Katerina Tihonova (Foto: Facebook)

Putina je po besedah Soloveja prizadela “izjemno močna, enotna in zelo negativna reakcija kolektivnega Zahoda glede ruskih načrtov“. Pravi, da naj bi Putin nameraval v nedeljo, 27. februarja zvečer, razglasiti popolno in nesporno vojaško zmago ruskih čet – in razglasiti konec oziroma skoraj konec tako imenovane “posebne operacije”. “Kot veste, ni bil dosežen niti en cilj ruske invazije v Ukrajini,” je ob tem dodal.

Sara Kovač