Salvini pred 200 tisoč podporniki na protivladnem protestu obljubil: “Vrnil se bom na oblast!” – RTV shod primerja z Mussolinijevem pohodom na Rim

Foto: epa

Na množičnem protestu proti vladi v Rimu je nekdanji notranji minister in vodja stranke Liga Matteo Salvini napovedal, da se bo kmalu vrnil nazaj na oblast. Nesposobnost aktualne vlade je izpostavil tudi nekdanji večkratni  predsednik vlade Silvio Berlusconi, ki je vlado označil kot najbolj levo v politični zgodovini Italije. Portal MMC je s poročanjem, kjer so Salvinija poskušali označiti kot fašista, shod pa primerjati z Mussolinijevim pohodom na Rim, dokazal, da je levičarsko trobilo, katerega praksa je, da vsakega desničarja označi za fašista, da mu s tem le doda negativni predznak. 

Na shodu pod imenom “Italijanski ponos” se je po besedah organizatorjev, vključno s Salvinijevo ligo in drugimi politično desno usmerjenimi skupinami v Italiji, zbralo okoli 200 tisoč ljudi. Kot pa je v navadi, ko gre za proteste proti aktualni oblasti, je uradna številka udeležencev protesta precej nižja. Policija namreč vztraja pri oceni, da naj bi se zbralo približno 50 tisoč ljudi.

Foto: epa

Salviniju priljubljenost le narašča
Takoj ko so globalisti s spretnim političnim manevrom iz vlade in ministrskega mesta iztisnili voditelja Lige Salvinija, so pričeli napovedovati, da bo nova vlada razveljavila vse omejitve glede migracij. Slike izkrcavanja novih in novih migrantov iz tretjega sveta so povzročile v italijanski javnosti ne malo razburjenja in negodovanja. Salvinijeve poteze so bile namreč večinoma v javnosti priljubljene, kar pa dokazujejo tudi rezultati anket.

Iz tega razloga ob razpadu vladne koalicije med Gibanjem 5 zvezd in Salvinijevo Ligo ni prišlo do predčasnih volitev. Po anketah sodeč bi namreč Salvinijeva Liga dobila blizu štirideset odstotkov glasov in bi skupaj s partnerjema zlahka dobila udobno večino. Salvini se nedvomno zaveda, da mu v tem trenutku še narašča priljubljenost, zato si želi novih volitev. Na poti po Italiji se srečuje z mnogimi podporniki, ki zahtevajo nove volitve, vlado pod vodstvom Salvinija, zaprtje italijanskih pristanišč za migrante in izgon večine tistih, ki so ta čas že v Italiji.

Salvini je na tokratnem shodu nastopil kot osrednji govornik in množici dejal, da ta predstavlja Italijo, ki dela in obenem trpi ter sanja in upa. V soboto se je zavezal, da bo spet vrnil na oblast. “Vrnili se bomo,  kmalu se bomo vrnili,” je napovedal svojim podpornikom. 83-letni Berlusconi je vlado po poročanju Deutsche Welle označil, kot najbolj levo do sedaj in dodal, da je pred 25 leti šel v politiko, da bi Italijo rešil pred komunisti. Po njegovo pa je sedaj grožnja še večja. Salvini in Berlusconi sta v preteklosti že sodelovala, a kljub priljubljenosti Lige bo verjetno Salvini potreboval  Berlusconijevo podporo, da se vrne nazaj na oblast. “Hvala Silvio za bitke, ki si jih vodil, in bitke, v katerih se bomo še borili,” je na protestu dejal Salvini.

Foto: epa

Foto: epa

Fašistična stranka je v Italiji prepovedana
RTV, ki so jo primorana plačevati vsa slovenska gospodinjstva, glede shoda poroča izrazito pristransko. Pri tem med drugim navaja, kako naj bi Salvinijev shod vzbujal spomine na Mussolinijev pohod na Rim 27. oktobra leta 1922, ki je fašiste pripeljal na oblast. Salvinija tako poskušajo na vsak način označiti za fašista čeprav je v Italiji fašistična stranka prepovedana. Očitno pa spletni portal MMC preprosto ne zmore iz svoje kože, saj ta kar vse desničarje primerja s fašisti. Sicer je res, da nekateri so fašisti, a je le razlika med letoma 1922 in 2019. Na shodu sredi Rima namreč ni bilo nikjer videti črnih srajc, dvignjenih desnic in podobne fašistične ikonografije.

Foto: epa

Foto: epa

Pojav Salvinija je po mnenju poznavalcev posledica napak ki so jih delali prejšnji proglobalistično in promigrantsko nastrojeni bruseljski hlapci s podajanjem rok tistim, ki jim prihod množice nezakonitih migrantov predstavlja prioriteto. Glede na to, da Italija zaradi svoje geografske lege predstavlja najbolj logično destinacijo za izkrcanje migrantov, ne čudi, da državljane fotografije reševanja migrantov, med katerimi so večinoma mladi moški, jezijo. Še posebej jezijo pa jih zgodbe glede nasilja in kaznivih dejanj, ki jih ti povzročajo. Nič čudnega ni, da priljubljenost Salvinija raste, saj ta želi nepredušno zaprta pristanišča za tiste, ki bi se radi na nezakonit način pretihotapili v Evropsko unijo.

Foto: epa

Levičarska trobila, kot je RTV Slovenija, še naprej vztrajajo pri preganjanju fašizma, njihovi novinarji pa niso sposobni pogledati na proteste z drugega zornega kota; namreč da tudi ljudem prekipeva zaradi predominantne multikulti agende. Zaskrbljujoče je, da si takšno obliko zavajanja v zvezi s Salvinijem in njegovimi podporniki privošči spletni portal “nacionalke”, ki se financira iz denarja davkoplačevalcev. Seveda lahko vidimo, da v praksi ni nič drugače, ko se poroča o ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu.

Hana Murn

 • Janez Mayer

  Borisu Vasevu se trga…

  • sodnikisozločinci

   Severni Mačkedonec, kaj češ, enak Irjeni Jovovjevi.

 • IZBIRA

  RTV smetnjak zgodovine in zgodovinski smetnjak. Sramota za Slovence.

 • xtc

  dejstvo je ,da ni več pomembno kako komunisti etiketirajo ,Salvinija,edino pravilno je to ,da “naredi pohod na Rim” in to z demokratičnimi pravili,po prevzemu oblasti pa povsem zakonito izgnati ilegalce pred sodiišča in zapore pa postaviti tiste,ki so to drhal vozili in vabili gor,ter seveda prepoved vsake organizacije,ki bi si drznila skrivati ilegalce ali jim pomagati,pri nelegalnem vstopu in seveda zaporne kazni za kršitelje.

 • Janez Mayer

  Več deset tisoč ljudi na protestu Lige proti vladi, tudi fašisti

  Naslov, ki ga je dal svojemu članku Boris Vasev, novinar/aktivist. Komunistov ne omenja.

 • ZatonMesecnikov

  RTV me vedno znova preseneča. Na neko novico z zamudo spusti komentarje. Jih odbere kolikor sem opazil 80% v korist “pravilnega svetovnega nazora”, 20% pa pusti drugače mislečih, da s tem ustvari neko željeno sliko razmišljanja, ki naj bi vladalo v Sloveniji.

  Seveda tukaj žal opozicija ne odigra svoje vloge, ki bi jo morala, saj gre za Javno Televizijo, ki jo financirajo vsi davkoplačevalci.

  • tomven

   Z vsem spoštovanjem do vas: kaj pa lahko opozicija v tej greznci naredi?

   • ZatonMesecnikov

    Preprosto si predstavljam, ampak obstaja inštitut EU parlamenta v Bruslju, pa se takšne stvari vključno z urejanjem povojnih morišč Internacionalizira.

  • Franc Šink

   Hočejo biti politčno korektno, kot vsi izdajalci.

 • tomven

  RTV pijančki, pojdite tja, kjer ste ves čas: v svojo bazo, bife Bangladeš… Tam vas morda še kdo resno jemlje… če ne drug, pa kelnerce, ki vas kupijo, potem ko ste že 3.0! Gnide

 • RATATA

  Viktor Orban obljublja, da bo v Evropsko unijo spravil 80 milijonov muslimanov…..
  Torej gre Madžarska po tem, ven iz EU. Bo šla ven tudi Italija po Salvinijem?

 • šmentanamuha

  Impozantno! Kdor hoče pridobiti ljudstvo na svojo stran, se mora upati tudi izpostaviti, ampak ne z nagradnim lovom na medvede in volkove.

 • Olga101

  Bravo Salvini! RTV Slovenija, Hanzi, pa je sama, s svojim komunističnim agitpropom, del zločinskega totaliratizma, enakega fašizmu in nacizmu!

  • pupa

   Samo politiki kot sta SALVINI IN ORBAN lahko rešijo EVROPO.

   • pajot

    Žal je tudi ta dva ne bosta. Za rešitev se bomo morali angažirati tlačani. Tako kot za časa kmečkih puntov. samo tokrat ne bomo imeli v rokah vil in gorjač.

    • Vili

     Raje neizzivajte vi “tlačani” Zna se zgoditi da bomo v istem času na isti ulici proletarci!

 • Skrajno Desni

  Kje v Italiji prodajajo hiše za 1 €, da se selim iz tega komunističnega sekreta.

 • Čivko

  Slava Salviniju, za pogum in srčnost !!!!!!

 • lokec

  Avani Salvini!

  • Vili

   Nauči s evsaj italjansko kot tvoj nono. Avanti in ne avani je pravilno

 • sodnikisozločinci

  Smrt EU, svobodo narodu!

 • Rožle

  “Nov primer ošpic, tokrat na RTV Slovenija ..”
  **********************************
  Mi je pa bilo zelo čudno, da takrat na tej ustnanovi niso še RDEČKE fasal ..
  glede na to, da so vsi tam bližnjem sorodstvu sto vrstno nadlogo, ki se je ne da iztrebit že neverjetnih 70 let …

 • Felikss_AH

  A bi bilo sploh kaj narobe če bi Salvini uporabil Fašistične metode… namreč Levičarizem, Komunizem, Boljševizem, Marxizem ali karkoli že rečemo tej Globalistični Internacionali… se ne da odpraviti z dialogom in prepričevanjem. Tudi oni se ne poslužujejo nobenega dialoga… niti prepričevanja ne… držijo se samo direktiv

  • samsara

   Naštetim izmom, dodajam še islamizem.
   Musliman Porić je nedavno že dovolj nazorno pokazal, da ga poslej dialog z ‘neverniki’ ne zanima več. Navsezadnje kakšen zgled bi pa dal svojim ovcam, če bi sodeloval in komuniciral z ‘neverniki’.
   Saj bi ga še kamenjali, zakopanega do vratu ali pa niti ne. No, morda bi ga pa zavoljo dobrih starih časov, le nekoliko prebičali. Kakih 30-50x po hrbtu, pa enih 20x po podplatih.
   “Religija miru” press

  • kLukastRdecPolmesec

   Salvini je od zionistov, sm dau slike zgorih če ne vrjameš..vse skup je sam igralski oder za oči

   • Nata

    Si dal ja. . . . . .pa sem ti nekaj napisala. Kaj praviš ??

 • antimur

  RTV gnojnica ne dobi od mene več niti centa, raje gagnem, sicer je pa ta shod v Rimu samo prvo znamenje podobnih shodov po EU, predvsem pa v Sloveniji, ki se duši v rdečezvezdaštvu. Bolj primerna primerjava z Musolinijevem pohodu na Rim bi bila s pohodom telebanov in opranoglavcev na magistrat ter sramotno klanjanje pritepenskemu kriminalcu Jankoviću, toda ta golazen na RTV-ju tega ni sposobna dojeti.

  • Vili

   Krasbo. Se ti pridružim. Možine pa res ne bom plačeval!

 • samsara

  “Policija namreč vztraja pri oceni, da naj bi se zbralo približno 50 tisoč ljudi.”

  Tovarišice in tovariši družbenopolitični delavci z režimskega MMC portala, so v enem svojih člankov informirali javnost, da se je zbralo “več desettisoč” ljudi. To dopušča domnevo, da od nekako od 30.000 dalje, bi rekel.

  • centurion

   “Policija namreč vztraja pri oceni, da naj…
   Pizda oni, policija, zna šteti tja do 10 pa bodo ONI nekaj šteli
   za RTV HANZITV pijane nov.. ups pisune…

   • pajot

    ha,ha,ha,dobra…miličniki so sploh znani po pameti.

    • Nata

     Ena na račun policajev:
     Mujo in Haso se sprehajata, za njima pa policaj.
     Mujo reče Hasu: “Veš kakšna je razlika med policajem in oslom?”
     Policaj jezno stopi naprej in reče: “No, da slišim, kakšna?!”
     Mujo reče: “Je ni.”
     Policaj: “Še dobro.”

 • Antonius

  Dokler bo RtvS visela na naših denarnicah, lahko zagovarja vsako spolno, okoljevarstveno, homoseksualno in preračunljivo politikantsko neumnost. 200.000 Italijanov ji to dokazujejo.
  Bravo Salvini! Italijane si končno srečal s pametjo, Slovencem pa osamljen na desnici, pot do pameti vsak dan dopoveduje.
  Morda bodo k streznenju Slovenije končno kaj doprinesli nezaželeni šerijatarji.

 • bojan

  RTV-jevega dreka ne berem že 10 let kar naj klamfajo, s takimi izjavami si delajo uslugo samouničenja

  • Vili

   Televizijo jaz običajno gledam in ne berem. No saj sem vedel, da tudi Noro TV vi berete in ne gledate :D

 • kLukastRdecPolmesec

  Ne sprenevedajte se, salvini je samo še en klovn zionistov, seveda slika iz jeruzalema https://www.haaretz.com/polopoly_fs/1.6741094.1544561470!/image/2983526058.jpg_gen/derivatives/square_800x800/2983526058.jpg

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  RTV bi bilo treba nemudoma ukiniti. Ta levičarska banda si drugega kot pristanek na cesti ne zasluži. Predvajanje rdečih zvezd pa bi moralo biti nujno kaznivo dejanje, lahko tudi z zaporno kaznijo.

 • Nata

  Bravo Salvini !! Upam, da uspe !
  Zblojena rtv ??? Si upa onega Lutkarja Kučana s kom primerjati ?? Kje pa. . . . posračkani so do vratu, toliko se ritajo okoli njega !!

 • Andrej

  Z veseljem bi bil tak fašist kot je Salvini. Tak, ki je pripravljen branit svojo državo. Komunisti so se pa itak vedno borili proti lastnim prebivalcem. Množična brezna to v živo dokazujejo.

 • Vili

  Aja…. A da v Rimu ni bilo videti črnih srajc je glavni dokaz Nori TV, da v Italiji ni fašistov? Kaj pa če se je črna barva sprala in je sedaj samo še siva?