fbpx

Salvini “rdečim nacistom”, ki so napadli stojnico Lige sporoča: “Ne bomo se predali!”

Matteo Salvini (Foto: epa)

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je levičarskim skrajnežem, ki jih je opisal kot rdeče naciste, sporočil, da se jih ne boji in, da se ne bo vdal. Skupina 15 levičarskih skrajnežev je namreč pred tem v Trentu napadla stojnico stranke Liga, ki jo vodi. Pomenljivo je tudi razpoloženje javnosti, kar 64 odstotkov Italijanov je namreč naklonjenih Salviniju!

Skupina 15 skrajnih levičarskih vandalov je v četrtek v severnoitalijanskem mestu Trento napadla tamkajšnjo stojnico stranke Liga. Kot poroča portal Breitbart, je bila stojnica namenjena temu, da bi državljane seznanili z varnostnim dekretom, ki ga je uvedel notranji minister, podpredsednik italijanske vlade in vodja stranke Matteo Salvini. Dekret je sicer namenjen preprečevanju terorizma, preprečevanju nelegalnih migracij in pospeševanju postopkov za deportacijo nelegalnih migrantov.

Salvini: “Še eno nasilno dejanje s stani rdečih nacistov. Niste nas prestrašili, ne bomo se vdali!”
Skrajneži, ki so se zbrali na trgu, kjer je bila postavljena stojnica so besno vzklikali gesla proti stranki Liga, vihteli pa so tudi transparente, s katerimi so spodbujali k nasilju. Na njih so bila namreč zapisana gesla, kot je “rabelj za Salvinija!” ali “varnost in represija.” Lokalna predstavnica stranke Lega Mara Dalzocchio je ob tem za medije pojasnila, da je pri vsem tem šlo tudi za nasprotovanje svobodi izražanja, saj so na vsak način želeli stranki preprečiti, da bi državljanom pojasnili namen dekreta o varnosti in rezultate dela notranjega ministra. Na dogajanje se je že odzval tudi Salvini, ki je sporočil sledeče: “Še eno nasilno dejanje s stani rdečih nacistov. Niste nas prestrašili, ne bomo se vdali!” Levičarski skrajneži so namreč že novembra nameravali napasti Salvinija, čez tire so položili verigo in tako blokirali železniško postajo v Trentu, prek lokomotive pa so polili barvo. Povzročitelji, ki jih mainstream mediji opisujejo kot “anarhiste” so imeli sicer zamaskirane obraze.

Velika večina Italijanov je naklonjena Salviniju, le manjšina bi podprla ponovno odprtje pristanišč
Da gre pri teh nasilnih dejanjih za obupane poskuse marginalcev škodovati stranki Liga, pa je jasno iz podatkov o javnem mnenju Italijanov. Kot poroča Breitbart jih namreč le 19 odstotkov podpira ponovno odprtje italijanskih pristanišč za migrante, po drugi strani pa je kar 64 odstotkov Italijanov naklonjenih Salviniju. Podpora prav tako ni odvisna od spola, starosti, ravni izobrazbe, statusa zaposlitve ali verskega prepričanja. Raziskava naj bi pokazala, da Salvinija podpirajo tudi tisti katoliki, ki se redno udeležujejo maš, čeprav so nekateri škofje izrazili nasprotovanje Salvinijevemu dekretu.

J. Ž.

Komentarji so onemogočeni.