fbpx

Salvinijeva Liga iz meseca v mesec z višjo podporo, med volivci že rekordno priljubljena!

Foto: Twitter

Italijanski vladni stranki Liga pod vodstvom notranjega ministra Salvinija podpora neprenehoma raste. Tudi zadnje ankete so zabeležile rekordno visoko podporo: ta znaša kar 33,8 odstotka!

V mesečni anketi raziskovalne družbe Ipsos je bilo ponovno potrjeno, da je Liga najbolj priljubljena italijanska stranka, v primeru volitev bi jo volilo kar 33,8 odstotka volivcev, poroča Breitbart. Stranko sicer vodi minister za notranje zadeve in podpredsednik italijanske vlade Matteo Salvini, ki je znan po svoji nepopustljivi in dosledni politiki glede migrantov, prav tako pa si vse od izvolitve prizadeva znižati davke in tako razbremeniti podjetja ter posameznike. Pri svojih politikah uspešno kljubuje vsiljevanju politik s strani Evropske komisije pod vodstvom Jean-Clauda Junckerja, prav tako pa se upira evropskim globalistom, kot je Emmanuel Macron. Slednji, mimogrede, uživa nižjo podporo kot katerikoli drug predsednik Francije v moderni zgodovini.

Zelo visoka ostaja tudi splošna podpora koaliciji ter vladi, kar 64 odstotkov vprašanih namreč podpira delo vlade, 67 odstotkov podpore med vprašanimi pa uživa tudi predsednik vlade Giuseppe Conte.

Italijanski premier Giuseppe Conte in podpredsednik vlade ter notranji minister Matteo Salvini (Foto: epa)

Drugim strankam na italijanskem političnem prizorišču upada priljubljenost
Vladnemu Gibanju petih zvezd pod vodstvom Lugija Di Maia, ki med drugim želi uvesti temeljni državljanski dohodek v višini 780 evrov, je podpora padla za 1,5 odstotne točke glede na prejšnji mesec in zdaj znaša 28,5 odstotka. Od julija ima ta stranka tako za 3 odstotne točke nižjo podporo, največ podpore pa so izgubili med študenti, podjetniki in samozaposlenimi, medtem pa so jo pridobili med brezposelnimi in nekvalificiranimi delavci.

Desno sredinska Forza Italia, ki jo v senci Salvinijevih uspehov vodi Silvio Berlusconi, bi bila izbira 7,8 odstotka volivcev, kar je nekoliko manj kot en odstotek nižja podpora v primerjavi s prejšnjim mesecem, levo sredinska Partito Democratico pa je enako kot prejšnji mesec zabeležila 17 odstotkov podpore. K ohranitvi podpore naj bi po poročanju Breitbarta pripomogli številni protivladni protestni shodi in posledična medijska izpostavljenost te stranke in njenega vodstva, v okviru katerega v zadnjem času vlada nekoliko večja usklajenost.

J. Ž.