S&D Fajonove odkrito v boj proti krščanski tradicionalni družini, premikanju EPP v desno in nacionalno opredeljenim strankam

Tanja Fajon (foto: STA)

Madžarski premier Viktor Orbán je nedavno na voditelje Evropske ljudske stranke (EPP) naslovil memorandum, v katerem je predstavil alternativo EPP strateškim smernicam. Orbán se je zavzel za EPP, ki bi tako, kot je to bila v preteklosti za demokracijo, proti komunizmu, proti marksizmu, za trg, za narod in v bran krščanskemu modelu tradicionalne družine. To je zmotilo socialiste v Evropskem parlamentu.

V memorandumu, ki ga je madžarski premier Viktor Orbán napotil vodilnim v EPP, je opozoril, da je današnja stranka zgolj bleda senca svoje podobe iz preteklosti.

Orbán je ob tem poudaril, da vkolikor želijo v EPP povrniti moč, ki jo je uživala stranka, bodo potrebne diskusije o misiji EPP. “Od samega začetka so članice EPP igrale aktivno in pomembno vlogo v oblikovanju evropskega javnega diskurza,” je opozoril Orbán.

“EPP je bila odločno demokratična, antikomunistična, za odprti trg, antimarksistična, za narode, za grajenje unije na osnovi narodov, za subvencije, proti birokraciji, navdihnjena s krščanstvom in predana predstavnica in zagovornica modela krščanske družine in zakona med enim možem in eno ženo,” je poudaril Orbán. To so bile vrednote, ki jih je EPP zagovarjala “pogumno, ponosno in uspešno.”

👊 Orban calls for EPP reform. Wow, this was not a gentle suggestion but a direct shot at EPP leader Donald Tusk.And…

Gepostet von V4 Report am Mittwoch, 19. Februar 2020

Dandanes se je EPP od vsega naštetega odmaknila. Orbán je opozoril, da znotraj strank te dni ploskajo Fidelu Castru in Karlu Marxu. Namesto krščanskega modela se stranka nagiba k socialističnim družbenim teorijam. Namesto subsidiarnosti ima primat centralizacija moči v Bruslju in nadaljnje kopičenje birokratov. Namesto, da bi podpirali rojevanje otrok, EPP vidi množično migracijo iz Afrike in Azije kot edino rešitev za demografske probleme na stari celini, opozarja Orbán.

https://twitter.com/6_Nusa/status/1230103010698760193?

Orbán je opozoril, da se je stranka z odmikom od krščanskega desnega krila pomaknila v levo. “V očeh volivcev počasi postajamo isto kot liberali, zeleni in socialisti na levici.” Ravno tako je izpostavil, da če je imela EPP leta 2011 16 premierjev od 27 držav članic ter 271 predstavnikov v Evropskem parlamentu, so številke te dni porazne. Zgolj 9 premierjev in 187 mest v EP.

Potreben premik nazaj v desno

Orbán je okrcal tudi vodstvo EPP. Namesto, da bi se na zadnjem kongresu, ki se je odvijal v Zagrebu, soočili z dejstvi, odprli debato in razmislili o stvareh, je EPP na čelo stranke postavil Donalda Tuska, zamerljivega evroglobalista, ki še ni prebolel, da so ga na volitvah porazili predstavniki PiS. Njegov največji uspeh pa je, da je namesto konstruktivne debate v ospredje potisnil strankarske zdrahe na Poljskem.

Donald Tusk in Viktor Orbán (foto: EPA)

Orbán predlaga, da se EPP v svojih strateških smernicah vrne nazaj k dediščini Wilfrieda Martensa, ter da stranke svoje članice podpre v sestavljanju koalicije ne zgolj z levimi strankami, temveč tudi z desnico.

S&D proti krščanskemu modelu družine

To je še posebej ujezilo evropske socialiste. V stranki S&D, katere pripadnica je tudi evroposlanka SD Tanja Fajon, so se odkrito zgražali nad dejstvom, da se je Orbán zavzel za krščanski model družine.

“Orban želi še nadaljni premik v desno za EPP, krščanski model družine – zakon med možem in ženo, zavezništvo s skrajno desnimi in “nacionalno-orientiranimi” strankami. Bo EPP končno pokazal pogum in brcnil Fidesz ven? To je šlo predaleč,” so na svojem Twitter profilu zapisali pri S&D.

Ivan Šokić

 • milanček

  ta krula mi daje navdih, ta krula mi daje da bi jo……………..! bim- bam!

  • zaslosds

   kje jo je pa tak ožgalo

   • milanček

    upam! vsaj za njo, grdavso pokvarjeno!

  • Muki Psiho

   Pa še pri kondomu prišparaš k je jalova !

 • stajerc5

  Imamo sreco, ker je v Bruslju taksna nula, da nihce ne ve za njo. Vse kar je, je da naredi tu in tam vihar v kozarcku rdece megle.
  Nova24, ta primitivna oseba ni vredna, da pisete o njej. Ignoranca boli najbolj!

  • zaslosds

   kako pa kaj prašiček

  • est

   V Srbiji so ji na hitro povedali “kar ji gre” , ko jim je začela “pametovat”.

 • Ježek Teka Teka

  A nimajo pudra v Bruslju …

  • zaslosds

   .lepa pa je

  • tiktak

   Ona je že s pudrom takšna…

 • Unikatna

  Pa kaj je s temi? Zakaj bi nekoga izključili, saj se vendar zavzema za krščanske vrednote? Kdor jih noče gojiti, pač ne, potem naj bodo tiho.

 • Olga101

  Bravo Orban!
  Najbolje bi bilo, ko bi EPPGroup “zbrala” zdravo pamet in preiskala Sorosove plačance kot je Tanja Fajon ter jih izključila iz evropskega parlamenta, saj gre za politično korupcijo brez primere!

 • Ivan Ivanovič

  Se zdi, da je Orban glede na prevladujoče trend kulturmarksistične anarhije nekakšen glas vpijočega v puščavi, idealist tipa Martin Kačur ali pa kot nekdanji samoupravni sanjači, ki so se sklicevali na samoupravljanje, ki ga nikjer ni bilo, udba pa jih je obravnavala kot notranje sovražnike. Že to, da je EPP izvolila na svoje čelo notoričnega fašiglobalista Donalda Tuska, kaže, da je EPP zavila močno stran od svoje nekdanje konservativne usmeritve. Bomo videli, kaj se bo zdaj zgodilo. Fašiglobalisti so v Evropskem parlamentu in žal tudi v EPP v večini in Orban proti njim nima šans.

  • macon

   Orban vlada madžarskemu sistemu, verjetno tudi z avtokratskimi metodami. Pusti razne klošarje Kačurje, to je en sistem proti večjemu EU sistemu.

 • ZatonMesecnikov

  Od vseh tviterašev, se samo slovenceljski diskutant Fajonka vpisuje z Mag. v skladu s svetlimi tradicijami kumrovških šnelkursov in ustanovami naslednicami teh praks….

  • samsara

   Bi rekel, da gre v njenem primeru za okrajšavo dejavnosti/titule nekoga, ki je zavezan črni magiji.

  • samotoje

   Bolonjski šnelkurs. Po starem diploma. Izgleda, da je Fajon težko prilezla do diplome ali kaj, da zdaj maha z njo. Smešna je.

   • janko

    V Sloveniji je mnogo mladih z faxom in tudi magisterijem, ki dolga leta delajo kot KV delavci in seveda ne omenijo nikjer svojega naziva izobrazbe! To so Slovenci, ki nimajo VIPa, sploh pa niso v politiki in se ne najde ustrezno delo za njih!
    Odvratni mafijski komunizem! Nič boljši niso ti otroci krvavih komunistov.
    Njihovi stari so lahko srečni, da živijo v krščanski deželi. Kristjan upošteva SP in se ne bo maščeval! To je to. Čeprav smo vsi ljudje krvavi pod kožo in se je težko obvladati. Povsod drugje v svetu bi jih doletela “osveta”!

    • ZatonMesecnikov

     Še zatajijo naziv mladi ljudje, ker z njim jih nihče ne vzame v službo. Samo na javnem se vsevprek maha z njim, ne glede na kakšen način je bil pridobljen. Saj se plačuje na osnovi naziva in ne dela, ter enako napreduje na osnovi naziva in ne sposobnosti.

 • Aton

  Vse družine pri nas so bile krščansko vzgojene. Nekoč. In potem so se pojavili tisti, ki so izdali svoje starše.

  • hajduk

   Za praznike so bili vsi doma in dobro jedli, seveda ni hotel nihče izstopati med samimi norci, koliko je bilo pa pravega krščanstva v resnici, smo pa lahko tudi videli v neverjetni izrojenosti in skrajno krvavih morijah. Taka abominacija se nikjer ne more zgoditi kar čez noč.

   • Anton

    Jaz tudi trdim, d Slovenec nikdar ni sprejel Kristusovih naukov. Sprejel je Krščanstvo. Zato še danes na poletni solsticij kurimo kres, ob zimskem solsticiju pa praznujemo novo rojstvo.

    • šmentanamuha

     Imaš point. Če bi ljudje, vsaj tisti, ki so se in se še razglašajo za kristjane, živeli pa Njegovih naukih in zapovedih, bi imeli raj na zemlji. Tko pa si vsak malo prilagodi stvari. Ampak če imaš vsaj nekaj etike, vsaj razmisliš o teh naukih, ne glede na to, v kateri veri si vzgojen. Tudi komunistična brezbožna religija bi se preobrazila. Tko pa ni vse skup nč.

 • Marko

  Na njenem obrazu je sled mladosti, ki …izginja.

  • hajduk

   Vse te lutke so take, nosijo isto frizuro že od osnovne šole naprej in so v sebi male miške do smrti.

 • Gren

  Kruela rdeča

 • xtc

  Naj opozorim na nekaj-drezje ob Dnevu Auschwitza, NIKOLI VEČ,bi moralo biti svarilovsem razumnim-ZADEVA je tik pred vrati ravno zaradi socialistov,ki bi radi izbrisali tradicionallne družinske krščanske in judovske vrednote in jih nadomestili z nerko islam,anarhosocialistično agendo.
  Definitivno zelo,zelo dvomim ,da večina Judov podpira izbris tradicionalne družine.

 • hajduk

  Koliko madžarov je pa zaplodil Orban, tak dedc k je on bi jih moral naštepat madžarkam vsaj deset.

  • šmentanamuha

   Mislim, da jih je zaplodil 5. Kar lepa številka, kaj praviš?

 • Van Der Waals

  FAJONKA IN NJENI ŠIPTARSKI VOLILCI KI SE RAZMNOŽUJEJO KOT ŽUŽELKE! PA TO RAZUMI!

 • DOMOVINSKA LIGA

  Kje so ljudje ki so glasovali za samostojno Slovenijo, ko pa imamo v vladi in položajih največji gnoj kar ga premore ta svet.

 • šmentanamuha

  “Orban želi še nadaljni premik v desno za EPP, krščanski model družine – zakon med možem in ženo,“

  Kaj takega! Kako si upa nekdo želeti zakon med možem in ženo, ko smo vendar določili, da je norma moderne družbe zakon med dvema moškima ali dvema ženskama, lahko sta tudi dve kozi ali dva bika ali kombinacije med ženko in bikom, saj poznamo tisto starogrško, a ne, pa tudi moški s kozo je v skladu Mohamedovo besedo. Nazadnjaki, ki mislijo, da je v zakonu lahko samo kombinacija moški – ženska, ne sodijo v civiliziran svet 21. stoletja, kjer ženske ščijejo na moških WC-jih, tipi pa se šminkajo in hodijo okoli v mini kiklah in visokih petah.

  Vprašite Tanjo Fajon, ona vam bo vse razložila.

  • Caesar

   Ja, samo zlobni Orban lahko zahteva kaj takega. Še hujši je avtokrat Putin, ki drži Rusijo v srednjem veku. Putin ne samo da pravi, da je lahko zakon samo med možem in ženo, temveč tudi, da ima lahko otrok samo očeta in mater in ne starš1 in starš2. Kako nazadnjaško, pravi Fafajonka.

 • Anton

  A je ta naša kurba res tolk pogumna, da je to rekla?

 • Jan Kovalski

  V Sloveniji se levičarji vtikajo v kadrovanje stranke SDS, v EU pa se vtikajo v kadrovanje stranke EPP.
  Verjetno, ker jim je EPP vedno bolj podobna si domišljajo da imajo že popolno oblast nad njimi.
  Vendar ne gre za to, levičarji si povsod po svetu domišljajo da so popek sveta.

 • samotoje

  Zanimivo, kakšne alergične izpade povzroči že sama ideja, da se nekdo lahko zavzema za normalne civilizacijske vrednote in pridobitve. Če bi Orban omenil še 10 božjih zapovedi, bi pa totalno znoreli. Hudo je biti tako bolan.
  Je pa Fajon očitno že našla drugi uhan. Pozitivno.

 • Kapodistrias

  Orban – zame brez konkurence evropski politik št. 1. Bravo, Orban!

 • Damjan Ahacic

  Orbanu v medijih pripisujejo fašizem Fajonovi pa SREDINSKOST! Butale niso fikcija, Butale so!

 • Garbage man

  Grda kot smrt. Tudi črnci jo ne marajo, samo njene uhane. Pes jo ne bi poscal!

 • ljubinica

  Fajonka je dekla sovraznikov krscanske evropske civilizacije.
  Kdo sovrazi Evropo in krscanstvo?
  Glej:
  Adam Green KNOW MORE NEWS
  Esau&Jacob:The Ancient Conflict
  (YouTube)

 • ljubinica

  Glej tudi:
  E. Michael Jones: The Jewish Revolutionary Spirit and its Impact on World History

 • Marija

  To bo razpad EU.

 • ljubinica

  Glej tudi Moshe KANTOR.

  (Kantor: nam zveni znano, kajne?)
  Izvoljeno ljudstvo obvladuje tudi Vatikan.
  Ha ha
  Oni odlocajo, koga sme Cerkev razglasiti za svetnika…..