Še ena transpolna oseba s komunističnim manifestom v roki naj bi načrtovala pokole na šolah

LGBTQ vsebina je na Madžarskem zakonsko prepovedana za osebe mlajše od 18 let (foto: družbena omrežja)

Organi pregona v Koloradu so aretirali transspolno osebo, ki je nosila komunistični manifest, saj naj bi načrtovala množična streljanja v šolah in cerkvah.

Novico o aretaciji so objavili v četrtek popoldne, transspolna oseba pa je bila aretirana 31. marca, le nekaj dni po tem, ko je transspolni terorist v zasebni krščanski šoli v Nashvillu ubil šest ljudi, vključno s tremi 9-letnimi otroki.

Posameznik je biološki moški, ki si je nadel žensko ime in uporablja zaimke “ona/njena”. 19-letnik je bil obtožen kaznivega dejanja poskusa umora prve stopnje, hudodelstva, grožnje in vmešavanja v osebje, učitelje ali študente izobraževalnih ustanov.

Osumljenec naj bi za tarče izbral srednjo šolo Timberview, osnovno šolo Prairie Hills, srednjo šolo Pine Creek, druge tarče so bile cerkve, poroča KRDO. Družinski član je osumljenca predal policiji in povedal, da je posameznik grozil s streljanjem na šole in da je imel resne težave z jezo.

Policija je povedala, da je bil kup “smeti nakopičenih povsod okoli hiše, tako da je bilo težko priti v notranjost” in da je bila “številna embalaža napolnjena z napol pojedeno hrano, v kateri se je nabirala plesen, po tleh so ležale številne steklenice z alkoholnimi pijačami.” Osumljenec naj bi v notranjosti hiše preluknjal steno in s tečajev iztrgal vrata.

Osumljenec je domnevno “vidno zmajal” z glavo in “nakazal da”, ko so ga organi pregona vprašali, ali bo streljal v šoli. Osumljenec je povedal, da je napade načrtoval več kot mesec dni in je začel načrtovati in pisati manifest.

Dokazi, zbrani v hiši, so vključevali osumljenčev manifest, Komunistični manifest Karla Marxa in Friedricka Engelsa ter zvezek s samomorilnimi idejami.

Osumljenec je domnevno raziskoval, kako 3D natisniti strelno orožje. Izdelal je podrobne sezname številnih ljudi, ki naj bi bili tarče, zbiral informacije o tem, kako izdelati bombe, in podal komentarje o razvpitih množičnih strelcih, serijskih morilcih in politikih.

Andrej Žitnik