Švedska: Posilil jo je dan po prihodu v državo

Slika je simbolična (Foto: Istock)

Le dan po tem, ko je prispel na Švedsko, je afganistanski migrant posilil 15-letno deklico. Prvotno se je izdajal, da je mladoleten tudi sam, na sojenju pa se je izkazalo, da to ni res in da se je glede svoje starosti zlagal le zato, da bi lažje ostal na Švedskem. Pred kratkim je bil za svoje dejanje tudi obsojen. 

Švedske oblasti so Afganistanca namestile v ustanovo, kjer so nastanjeni otroci s psihološkimi motnjami. Do napada je prišlo, ko sta migrant in dekle v sobi ostala sama. Slednja je osebju iz ustanove že prej povedala, da se prišlek obnaša nenavadno ter naj je z njim ne pustijo same. Brezbrižnost delavcev je morala plačati s posilstvom.

Švedsko sodstvo v tem primeru ni imelo težkega dela, saj so zaposleni migranta zasačili pri samem dejanju, poroča Breitbart. V začetni fazi so ga sicer obravnavali kot mladoletnika, a se je v teku sojenja nato izkazalo, da ima več kot 18 let. Oblasti so priznale, da ob odobritvi njegove prošnje za azil niso preverile ne njegove preteklosti niti njegove prave starosti.

Ž.K.