fbpx

Se hecajo? Financial Times za osebnost leta proglasil Georga Sorosa, ki želi z migracijami uničiti razviti svet!

Milijarder George Soros (Foto: Twitter)

Financial Times je za osebnost leta razglasil madžarsko-ameriškega borznega špekulanta judovskega rodu Georga Sorosa. Soros že leta financira razne nevladne organizacije po svetu z namenom širjenja progresivne agende, uvažanja migrantov in ustvarjanja tako imenovane “odprte družbe”.

Marakeš je te dni popularna destinacija. Tako je novinarka Financial Timesa zloglasnega milijarderja, ki je do trenutka, ko je 18 milijard svojega premoženja prenesel na svojo nevladno organizacijo Open Society Foundation, veljal za enega od 30 najbogatejših Zemljanov, našla v elitnem hotelu v Maroku.

Tam se je Soros nahajal po obisku v Južnoafriški republiki. V obrazložitvi, zakaj je bil Soros izbran za osebnost leta, so pri časopisu navedli njegove človekoljubne “napore”, pozabili pa so omeniti, da je zaradi zloma britanskega funta še vedno iskana oseba v Veliki Britaniji.

Sorosove “vrednote”
“Nacionalizem in populizem” sta v porastu in s tem tudi pometanje z vzpostavljenim “liberalnim demokratičnim redom”, ki ga Soros aktivno podpira. “Izbira osebe leta je ponavadi refleksija na posameznikove dosežke. V primeru gospoda Sorosa letos pa je njegova izbira tudi odraz vrednot, ki jih predstavlja,” so zapisali.

Madžarska se je rešila Sorosevih lovk (Vir: Twitter)

Torej ne gre toliko za njegove dosežke kot za njegovo politiko. Dejstvo, da Soros po svetu financira raznorazne sprevrženosti v imenu “odprte družbe”, pa naj bi bilo odraz njegovih vrednot. Hvala lepa, a zdi se nam, da bi nam bilo lažje brez njegovega vsiljevanja raznih sprevrženosti v imenu odprte družbe pod pretvezo vrednot.

Preteklosti se ne spomni, vidi samo prihodnost
Soros namreč financira razne nevladne organizacije, ki podpirajo migracije v Evropo in ZDA. To je bil tudi razlog, zakaj so Madžari zaostrili zakonodajo, ki od nevladnih organizacij zahteva večjo preglednost financiranja, kar je prisililo Sorosevo organizacijo, da je zapustila Madžarsko.

A za progresivce Soros s svojim denarjem ostaja osebnost leta, dlje od njegovih dolarjev namreč ne vidijo. In kakor se Soros šali, da se ne spomni preteklosti, temveč vidi zgolj prihodnost, tako tudi ne razume, zakaj je po svetu vedno večji odpor proti vsemu, za kar se zavzema.

Ivan Šokić